in

Dr Martens: Πως δημιουργήθηκαν τα πιο διάσημα μποτάκια του κόσμου!

Τα φόρεσαν όλοι στη δεκαετία του 90, συνεχίζουν να αποτελούν trend ειδικά όταν μιλάμε για grunge, rock ντύσιμο έως και σήμερα. Μια μόδα που απέκτησε φανατικό κοινό στην Βρετανία, αλλά έχει ρίζες γερμανικές από τον διάσημο γιατρό…

Ο δόκτωρ Klaus Märtens ήταν γιατρός στο γερμανικό στρατό κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το 1945, και ενώ ήταν σε άδεια, κάνοντας σκι στις Βαυαρικές άλπεις στραμπούληξε τον αστράγαλό του.

Τότε διαπίστωσε πως οι στρατιωτικές του μπότες ήταν τρομερά άβολες για το πόδι του και δεν μπορούσε με τίποτα να τις φορέσει. Τότε αποφάσισε να τις μεταποιήσει βάζοντας μαλακότερο δέρμα και άλλη σόλα που δεν θα πονούσε το πόδι του και δεν θα γλιστρούσαν στην άσφαλτο.

Κάπως έτσι φτιάχτηκαν τα πιο διάσημα μποτάκια του πλανήτη! Tα έδειξε έπειτα στο φίλο του Herbert Funk, και οι δυο τους άρχισαν να πουλούν μεταποιημένα στρατιωτικά μποτάκια έως το 1947 που ξεκίνησαν την μαζική παραγωγή.

Πηγή

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

10 αγαπημένες παιδικές σειρές των ’80s

Do you want to play a game? Επίσημο Saw Escape Room !