in

Μαντώ, ένα γνήσιο ‘’μαυρόσκυλο’’!

Υπάρχουν πάρα πολλά αδέσποτα που αξίζει να ασχοληθούμε και να μάθουμε την προσωπική τους ιστορία. Το καθένα από αυτά κάτι έχει να μας διδάξει. Ο αγώνας τους είναι μεγάλος και δύσκολος με όχι και τόσο θετικά αποτελέσματα τις περισσότερες φορές.

Ανάμεσα λοιπόν στα τόσα ζώα το ενδιαφέρον μου κέντρισε η μικρή μας φίλη. Το όνομα αυτής, Μαντώ, εμπνευσμένο από τον δυναμισμό και την αποφασιστικότητα της κόρης του Τειρεσία. Ένα γνήσιο ‘’μαυρόσκυλο’’ με όλη την εξυπνάδα και την καλοσύνη που μπορεί να υπάρχει σε ένα πλάσμα. Πριν δύο χρόνια, ένα βροχερό και χειμωνιάτικο απόγευμα που το κρύο διαπερνούσε τα κόκαλα, στην άκρη του δρόμου σε κάτι ξερά χόρτα υπήρχε μια μικρή φιγούρα που ούτε καν σάλευε. Πλησίασα για να μπορέσω να καταλάβω καλύτερα τι ήταν και αντίκρισα ένα μικρό καφέ σκυλάκι. Το πόδι της ήταν σπασμένο και πρέπει να ήταν μέρες χωρίς κάποιος να δώσει την παραμικρή βοήθεια. Πήρα μια πετσέτα και την έβαλα στην αγκαλιά μου πηγαίνοντας της στον γιατρό. Ευχόμουν να καταφέρω να την σώσω.  Μόνο αυτό είχε σημασία. Τα νέα ήταν δυσάρεστα. Το πόδι της δεν θα γινόταν ποτέ καλά. Θα ήταν για πάντα σε αυτή την μορφή και σαφώς θα υπήρχε μια δυσκολία χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να περπατήσει.

Σήμερα που μιλάμε είναι δύο χρονών, έχει μεταφερθεί στο καταφύγιο κάτω υπό την επίβλεψη της ΦΙΛΟΖΩΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ-ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση , όπου υπάρχει η κατάλληλη φροντίδα και το ενδιαφέρον τόσο για την Μαντώ όσο και για τα υπόλοιπα 35 σκυλιά που βρίσκονται εκεί. Ποια όμως πραγματικά είναι η Μαντώ; Αυτό είναι πολύ εύκολο να απαντηθεί μιας και μόνο θετικά χαρίσματα μπορούμε να βρούμε σε αυτήν. Πολύ φιλική προς τους ανθρώπους, τα πάει περίφημα με τα άλλα ζώα στην συμβίωση της, παιχνιδιάρα όσο δεν φανταζόμαστε και φυσικά ένα ευγενικό πλάσμα με δύο μάτια που σε κοιτούν όλο νόημα.  Μια δοκιμή θα έπειθε τον καθένα. Αν θέλετε να βοηθήσετε την Μαντώ και τα υπόλοιπα σκυλιά μπορείτε να απευθυνθείτε στο προσωπικό της φιλοζωικής και στους εθελοντές μας. Δεν έχουν ανάγκη τόσο από χρήματα όσο από μια επαφή και μια βόλτα. Ποιος εξάλλου δεν έχει ανάγκη μια λαμπερή πρωινή βόλτα; Σε τόσο δύσκολες εποχές που ζούμε η ανθρωπιά πρέπει να είναι πάνω από όλα και για όλα τα πλάσματα αυτής της γης. Είναι τόσο εγωιστικό να θεωρούμε πως ήμαστε μόνο εμείς σε αυτή την γη

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Τα 5 καλύτερα Wine Bar στο κέντρο της Αθήνας!

Πόσο χρεώνουν μια εμφάνιση τους οι παίχτες του Survivor;;;