in , ,

#paikseescaperooms

Η φωτογραφία που έγινε viral, γιατί πρέπει κάποιος να ξεκινήσει να παίζει escape rooms αλλά και ένα κρυφό μήνυμα – γρίφος.

Χαμός έχει γίνει από χθες το βράδυ στο Facebook αλλά κ στο Instagram με τη παρακάτω φωτογραφία!!! Εταιρίες αλλά και Escapers την έχουν ποστάρει με το hashtag #paikseescaperooms.

Πως ξεκίνησε όλη αυτή η μανία που τείνει να γίνει viral ;;

Η ιδέα ήταν του Γιώργου Κωστάκη και ξεκίνησε ως εξής

Δηλαδη , εταιρίες να προτείνουν κι άλλες εταιρίες με αξιόλογα δωμάτια. Φυσικά η φωτογραφία έκανε το γύρω της Escape κοινότητας. Το σίγουρο είναι ότι τέτοιες κινήσεις, μόνο καλό κάνουν στη κοινότητα μας , και μας δείχνουν ότι κανείς δεν έχει τπτ να χωρίσει με κανέναν, απεναντίας μια αξιόλογη δουλειά πρέπει να αποτελεί πάντα πρόταση ακόμη κι από άλλες εταιρίες …

Εμείς πάντα ακούμε και δίνουμε το λόγο στους παίκτες… με αφορμή τη φωτογραφία αυτή, ρωτήσαμε παίχτες που μοιραζόμαστε την ίδια τρέλα το εξής …

Πες ένα λόγο για να ξεκινήσει καποιος να παίζει Escape Rooms ?? Για να δούμε τι μας είπαν:

Για να λύσει μυστήρια!

Όλγα

Σουρουκλεμέδες

“Καθηνερινα ζουμε μεσα στην πιεση και το αγχος και ο καθενας απο εμας τραβάει τον δικο του γολγοθα και ισως να νιωθει φυλακισμενος μεσα σε αυτο. Στα εσκειπ ρουμ πας για να αποδρασεις απο ενα δωματιο….στην πραγματικοτητα ομως πας για να αποδρασεις απο εσενα….και τα καταφερνει στο 100%.Εσκειπ ρουμ λοιπον για εμενα ειναι στιγμες ευτυχιας και γαληνης”

Μαριος Μιχος

ΜΟΓΛΗΔΕΣ

Μπαινοντας σ ενα δωματο αποδρασης μπαινεις και σ εναν διαφορετικο κοσμο..ξεχνας τα παντα και ζεις κατι ξεχωριστό και ενιοτε μαγικο…ειναι η ψυχοθεραπεια μας..

evaki7

Γιατί υπάρχουν μηδαμινές πιθανότητες να παίξεις σε κινηματογραφική ταινία, οπότε είναι μια καλή ευκαιρία να ζήσεις ενα μαγικό σενάριο με συμπρωταγωνιστές τους φίλους σου και τα μυαλουδάκια σας !

Αννα Παπαχρήστου, DeCreepERs

Σου δίνεται η δυνατότητα να “αποδράσεις” από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Δανιήλ (ρεαΛΗΣΤΕΣ)

Ας πούμε λοιπόν για τους 5 ανθρώπους που δεν έχουν παίξει ακομα, ότι είναι απο τους πιο ωραίους τρόπους διασκεδασης, σε κάνει να σκεφτείς, να αναπτύξεις την ομαδικότητα σου, να επικοινωνήσεις με τους συμπαίκτες σου… Βασικά είναι τοσα πολλα! Απλά ξεκινήστε να παιζετεεεεε!

Αγγελική ( Η πρώτη μου ομάδα: Τα ούφα )

Δεν ειναι μονο ενας ο λόγος για να ξεκινήσει καποιος να παίζει escape rooms. Αν εισαι άνθρωπος που του αρέσει να δοκιμαζει νεες εμπειρίες τοτε τα escape room θα σε καλύψουν απόλυτα. Καθε δωμάτιο ειναι και μια νεα πρόκληση, με διαφορετικά κονσεπ για ολα τα γουστα.Οποτε σίγουρα θα βρεις κατι που να σε καλύπτει!!!

GeorgiaZark 4 escape rooms

Μπορώ να σκεφτώ αρκετούς λόγους. Δεν είμαι καμιά τρομερή escaper, είμαι μια απλή παίκτρια που της αρέσει αυτός ο χώρος.

Χώρος διαφυγής απ’την καθημερινή ρουτίνα. Όσο το ζει ο παίκτης, άλλο τόσο το ζει και ο ηθοποιός. Ένα δωμάτιο δεν θεωρώ ότι το κάνουν οι χώροι, αλλά το κρατούν οι ηθοποιοί. Και ένας λόγος που τα ξεκίνησα είναι αυτός.

Γιατί ξαφνικά π.χ. όπως είσαι στο Μοναστηράκι της Αθήνας και διαβείς μια πόρτα escape room μεταφέρεσαι στην Γαλλία, Γερμανία ή Ιταλία σε κάποιον εγκαταλελειμμένο χώρο ανάλογα με την ιστορία.

Λόγοι που μπαίνεις και παίζεις, είναι γιατί ζεις την ιστορία. Για να επιβιώσεις απ’το κάθε τι ή για να εξασκήσεις το μυαλό σου. Λόγος επίσης είναι, απ’ την σκοτούρα σου την καθημερινή να μπεις σε άλλο mood 2 ωρών, για μια διαφορετική εμπειρία.

Φόβος και γέλιο, ανάλογα με το δωμάτιο είναι ένα καλό tip με την σωστή ομάδα/παρέα σου!

Κάθε δωμάτιο είναι ξεχωριστό, οπότε κάθε φορά το ζεις διαφορετικά. Και αν τύχει και ξανά παίξεις το ίδιο με διαφορετική ομάδα, σίγουρα θα είναι πάλι διαφορετικά.

Τζωρτζίνα Σμυρλή

Team:W.W. ER

Θυμήσου για μια στιγμή πως ένιωσες όταν πρωτοειδες την αγαπημένη σου ταινία και φαντάσου τώρα να είσαι ΕΣΥ στη θεση του πρωταγωνιστή και να ζεις την περιπέτεια!!!

Δημοπουλος Δημήτρης

Suicide squad

Εναλλακτικοί τρόποι διασκέδασης,

Νίκος Παπαγεωργόπουλος – Escapeholics / Bollocks

Για μένα είναι ο καλύτερος τρόπος ψυχαγωγίας, σε βοηθάει να “δραπετεύσεις”  από την καθημερινότητα, να μπεις σε έναν διαφορετικό κόσμο να ζήσεις μια νέα εμπειρία λύνοντας γρίφους ολοκληρωνοντας tasks, όλα αυτά με τους αγαπημένους σας φίλους. Μια εμπειρία για την οποία θα μιλάτε αρκετό καιρό και θα θέλετε να ξαναζήσετε. ⚠Προσοχή υπάρχει κίνδυνος εθισμού.

Nikos D. Dolls with balls

Πόσο να αντέξεις να πηγαίνεις σε καφετέριες, κλαμπς και σινεμαδες. Όλοι μας θέλουμε κάποια στιγμή να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Και τι πιο διαφορετικό από το να γίνουμε εμείς οι ίδιοι πρωταγωνιστές μιας ιστορίας, που όχι μόνο θα μας διασκεδάσει αλλά θα ακονίσει και το μυαλό μας;! ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ΣΥΧΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΝΕΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΕΘΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Νικόλ, Samares

 

Δεν ειναι μονο ενας ο λογος για να ξεκινησεις να παιζεις escape room! Ομως εγω θα μιλησω καθαρα απο την σκοπια του video gamer. Αν εστω και για καποια στιγμη εχεις σκεφτει, εφοσον παιζεις ενα adventure game…” Πως να νιωθει αραγε ο πρωταγωνιστης σε αυτη την φαση?” ή “Πωωω θα ταν και γαμω να μου εγω στην θεση του” τοτε εχεις εναν σοβαρο λογο να ξεκινησεις να παιζεις er. Υπαρχουν ειδη δωματιων για ολα τα γουστα: τρομου, γριφων, περιπετειας, δεξιοτητων που το καθε ενα σου προσφερει κατι μοναδικο και ξεχωριστο. Ζησε, Λυσε, Διασκεδασε.

Κωστας Παπαρουσακης – Titans

Γιατί θα γίνει πρωταγωνιστής/στρια παρέα με τους φίλους του/της, σε πολλές και διαφορετικές ιστορίες πολλών θεματολογιών (περιπέτειες, κωμωδίες, θρίλερ) και θα νοιώσει σαν να ζει μέσα σε μια ταινία ενώ παράλληλα θα βάλει το μυαλό του να δουλέψει λύνοντας γρίφους.

Τάσος Sherlockians

“Η πραγματικότητα ειναι δύσκολη και τα escape room σε βοηθάνε να ξεφεύγεις από αυτή.

Μητσάκος ο κόσμος της παπάΝτζας”

Οι λόγοι για να ξεκινήσει κάποιος να παίζει εσκειπ ρουμ είναι πάρα πολλοί και οι πιο βασικοί για μένα είναι ότι μέσα σε ένα ER κάνεις απόδραση από την καθημερινότητα και τα προβλήματα σου. Μπορείς να μεταφερθείς απο ενα παραμυθένιο χώρο, στο διάστημα ακόμα και στον χειρότερο σου εφιάλτη. Εξασκείς το μυαλό σου λύνοντας γρίφους και παράλληλα έρχεσαι πιο κοντά με την παρέα σου αφού για να καταφέρεις να αποδράσεις πρέπει να συνεργαστείς.

Θειακού Κατερίνα

Α πτέρυγα Δαφνί

Λοιπον ο λογος για να ξεκινησει κανεις τα er ειναι γιατι τα συνδιαζει ολααα.Δλδ εχεις τα παντα.Και για σκεφτεσαι λογω γριφων αλλα και αγωνια,μυστηριο και τρομο αναλογως τα δικα σου θελω παντα.Πιστευω οτι οποιος ξεκινησει απλα δεν θα ξεκολλαει

-Η τρελη της Θεσσαλονικης

ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ (ΓΡΙΦΟΣ)

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Quiz Songs(ξένοι τραγουδιστές και συγκροτήματα)

Στο σφυρί 900 αυθεντικά αντικείμενα από 350 ταινίες του Χόλιγουντ