in , ,

SUPER ΗΡΩΑΣ ΕΤΩΝ 80

Ο αγαπημένος μας υπερήρωας γίνεται 80 ετών και το πάρτυ γενεθλίων θα κρατήσει ένα χρόνο!!! Ποιος πιστεύεις ότι ήταν ο «καλύτερος» Μπατμαν ;! Στο τέλος του άρθρου υπάρχει δημοσκόπηση!!!

 

Τον Μάρτιο του 1939 κυκλοφόρησε το τεύχος 27 της σειράς Detective Comics (κι ας έγραφε Μάιος 1939 στην επάνω δεξιά γωνία). Ένα τεύχος ιστορικό, που άλλαξε την ιστορία των κόμικς και όχι μόνο, καθώς στο εξώφυλλό του έκανε ντεμπούτο ένας νέος υπερήρωας, ο Άνθρωπος Νυχτερίδα, δηλαδή ο Μπάτμαν.

Ακόμη κι αν αποφασίσετε να κλειστείτε σε μια σπηλιά (κανονική, όχι σαν κι αυτή του Μπάτμαν με όλα τα τεχνολογικά κομφόρ), θα είναι δύσκολο να αποφύγετε εντελώς τους εορτασμούς για τα 80 χρόνια ενός από τους πιο δημοφιλείς και αγαπημένους υπερήρωες όλων των εποχών.

Ολόκληρο το 2019 θα είναι έτος Μπάτμαν με πολλές εκδηλώσεις, επετειακές κυκλοφορίες και παραγωγές στη μεγάλη και τη μικρή οθόνη. Ας δούμε στη συνέχεια μερικές από αυτές όπως τις συνοψίζει το Deadline.

Στις 19 Μαρτίου θα κυκλοφορήσει μια ειδική σκληρόδετη έκδοση με τίτλο «Detective Comics: 80 Years of Batman – The Deluxe Edition», με όλη την πλούσια ιστορία του Ανθρώπου Νυχτερίδα (must have για τους φίλους του ήρωα). Ενώ στις 27 Μαρτίου η DC Comics θα κυκλοφορήσει το τεύχος 1.000 της σειράς Detective Comics (άλλωστε τα αρχικά DC από εκεί προέρχονται).

Εκθέσεις και εκδηλώσεις

Σαν ημερομηνία επετείου έχει οριστεί η 30ή Μαρτίου και εκείνη τη μέρα στο WonderCon, τη μεγάλη έκθεση/συνέδριο ποπ κουλτούρας στην Καλιφόρνια, θα φιλοξενηθεί ένα πάνελ με θέμα «Happy Birthday Batman».

Στο άλλο μεγάλο αντίστοιχο event, το ComicCon του Ιουλίου στο Σαν Ντιέγκο, θα γίνουν σημαντικές δράσεις και ανακοινώσεις σχετικές με τον Μπάτμαν. Για την 21η Σεπτεμβρίου που έχει καθιερωθεί ως Batman Day σχεδιάζονται αγώνες δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων από μασκαρεμένους δρομείς, ενώ σε διαφορετικές πόλεις όλου του κόσμου θα τοποθετηθούν ειδικοί προβολείς που θα εμφανίσουν το σήμα του Μπάτμαν στον νυχτερινό ουρανό.

Στη Ρώμη και στο μεγάλο συνέδριο κόμικ Romics τον Απρίλιο θα φιλοξενηθεί μεγάλη διαδραστική έκθεση, ενώ η περιοδεύουσα ανά τον κόσμο έκθεση Lego με τίτλο «The Art of the Brick: DC Super-Heroes» θα γιορτάσει τον Σκοτεινό Ιππότη ξεκινώντας τον Σεπτέμβριο από το Σάο Πάολο. Μεγάλη έκθεση σχεδιάζεται και για το καλοκαίρι στη Σαγκάη, αλλά δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές λεπτομέρειες.

 

Στη μεγάλη οθόνη

Στο σινεμά θα δούμε στις 4 Οκτωβρίου τον «Τζόκερ», την πρώτη ταινία με κεντρικό ήρωα τον μεγάλο αντίπαλο του Μπάτμαν, τον οποίο υποδύεται ο Χοακίν Φίνιξ. Ήδη γυρίζεται η ταινία «Birds of Prey» με αντι-ηρωίδες από τη Γκόθαμ Σίτι και μπροστάρισσα τη Χάρλεϊ Κουίν της Μάργκοτ Ρόμπι. Μέσα στη χρονιά ξεκινάει γυρίσματα επίσης το σίκουελ/reboot της «Ομάδας Αυτοκτονίας» αλλά και η ταινία του Ματ Ριβς «The Batman» που υποτίθεται ότι θα επαναφέρει τον ήρωα στις καταβολές του ως ντετέκτιβ. Προς το παρόν αναζητείται ο πρωταγωνιστής μετά από την αποχώρηση του Μπεν Άφλεκ από το ρόλο.

Στη μικρή οθόνη

Φέτος θα ολοκληρωθεί ύστερα από πέντε σεζόν η σειρά «Gotham» με κεντρικό χαρακτήρα τον νεαρό Μπρους Γουέιν πριν γίνει Μπάτμαν, και στο τελευταίο της επεισόδιο υποτίθεται ότι θα δούμε έστω και για λίγα δευτερόλεπτα τον ήρωα με τη μάσκα και τη στολή όπως τον ξέρουμε. Η ίδια ομάδα δημιουργών πίσω από τη σειρά έχει ήδη ξεκινήσει τη δουλειά πάνω στο «Pennyworth», ένα ακόμη πρίκουελ με ήρωα τον Άλφρεντ Πένιγουορθ πριν γίνει μπάτλερ του Μπάτμαν. Δική της σειρά αποκτά και η Μπάτγουμαν, την οποία υποδύθηκε ήδη η Ρούμπι Ρόυζ σε τρία ειδικά επεισόδια της σειράς «The Flash», ενώ η streaming υπηρεσία DC Universe, μετά από τη σειρά «Titans» που πρόβαλε πέρυσι (και μπορείτε να δείτε στο Netflix) με ήρωα τον Ρόμπιν και γκεστ εμφάνιση από τον Μπάτμαν στο φινάλε, έχει προγραμματίσει για φέτος σειρά κινουμένων σχεδίων με τη Χάρλεϊ Κουίν.

[Total_Soft_Poll id=”4″]

Πηγη

 

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Eurovision 2019,Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Ο ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ ΤΗ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ!!!