in ,

Οι ταινίες της εβδομάδας (23/8-29/8)

Μία ακόμη εβδομάδα φορτωμένη με ταινίες. Μαζί με τον νέο «Πεταλούδα» βγαίνει και ο παλιός (του 1973), ο Μπιορν Μποργκ ξαναβρίσκει τον Τζον ΜάκΕνρο στα κορτς, ο Τζέισον Στέιθαμ τα βάζει με έναν προϊστορικό καρχαρία, ένα ακόμη μυθιστόρημα του Ίαν ΜακΓιούαν μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη, ενώ ο «Slender Man» προσπαθεί να μας τρομάξει και εκτός Ίντερνετ.

«Ο Πεταλούδας» (2017)

H επική αληθινή ιστορία ενός γάλλου διαρρήκτη που κατηγορείται άδικα για φόνο και καταδικάζεται σε ισόβια σε μια ξακουστη φυλακή στο «Νησί του Διαβόλου». Εκεί θα σχεδιάσει την απόδρασή του με τη βοήθεια ενός ιδιόρρυθμου παραχαράκτη. Ριμέικ της κλασικής ταινίας του 1973 (η οποία επίσης επαναπροβάλλεται), με τον Τσάρλι Χάναμ στο ρόλο του Στιβ ΜακΚουίν και τον Ράμι Μάλεκ στο ρόλο του Ντάστιν Χόφμαν.

«Ο Πεταλούδας» (1973)

Όσοι δεν το έχουν δει, ας το κάνουν πριν δουν το τωρινό ριμέικ που επίσης έκανε πρεμιέρα. Το δίδυμο Στιβ ΜακΚουίν – Ντάστιν Χόφμαν είναι καταπλητικόι σε αυτή την αληθινή ιστορία του Γάλλου Ανρί Καριέρ και της διάσημης απόδρασής του από την πιο σκληρή φυλακή της Γουινέας.

«Borg / McEnroe: Ολα για τη δόξα»

Το 1980, το τουρνουά τένις του Wimbledon πρόκειται να γίνει το μήλο της έριδος για μία από τις σπουδαιότερες σειρές τελικών που έχουν γίνει στο άθλημα. Από τη μία, είναι ο καθιερωμένος σουηδός Μπιορν Μποργκ, νικητής των τεσσάρων τελευταίων διοργανώσεων, ενώ απέναντι του βρίσκεται ένας ανερχόμενος και αντικομφορμιστής τενίστας από τις ΗΠΑ, ο Τζον ΜάκΕνρο. Μια μάχη Δαυίδ-Γολιάθ που θα γράψει ιστορία. Ο Γιόνας Μετς σκηνοθετεί τους Σβέριρ Γκούναρσον και Σάια ΛαΜπεφ ως Μποργκ και ΜάκΕνρο.

«Ανεκπλήρωτος γάμος»

Βρετανία, Ιούλιος 1962. Ο Έντουαρντ και η Φλόρενς, δύο νιόπαντροι παρθένοι, φτάνουν στο ξενοδοχείο τους στην ακτή του Ντορσέτ. Καθώς ο γάμος τους υπόσχεται ένα ευτυχισμένο μέλλον, οι ίδιοι παλεύουν να καταπνίξουν τους κρυφούς τους φόβους για τη γαμήλια νύχτα που έρχεται… Σε αυτό το ξενοδοχείο με θέα την παραλία Σεσίλ, αυτοί οι φόβοι τους θα καταλήξουν σε ένα φινάλε που δεν θα περίμενε ποτέ κανείς. Μία προσαρμογή της ομώνυμης νουβέλας του Ίαν ΜακΓιούαν, η οποία κυκλοφορεί στην Ελλάδα με τίτλο «Στην Ακτή» από τις Εκδόσεις Πατάκη. Από τον Ντόμινικ Κουκ, με τη Σέρσα Ρόναν και τον Μπίλι Χάουλ.

«The Meg – Ο κυρίαρχος του βυθού»

Ένα βαθυσκάφος που εξερευνά τα απόρθητα ύδατα των ωκεανών, δέχεται επίθεση από ένα τεράστιο πλάσμα που θεωρούνταν εξαφανισμένο. Καταλήγει ακινητοποιημένο στο βάθος του Ειρηνικού με όλο το πλήρωμά παγιδευμένο. Ο χρόνος τελειώνει και ο δύτης διάσωσης Τζόνας Τέιλορ (Τζέισον Στέιθαμ) προσλαμβάνεται για να σώσει το πλήρωμα και τον ίδιο τον ωκεανό από την απειλή: έναν προϊστορικό καρχαρία μήκους 23 μέτρων, τον Μεγαλόδοντα.

«Μια πάπια μα ποια πάπια»

Καρτούν με ήρωες δύο ορφανά παπάκια, τη δυναμική, μόλις 16 ημερών Τσι και τον μικρότερο αδελφό της Τσάο, που αποχωρίζονται από το σμήνος τους κατά λάθος εξαιτίας του φιγουρατζή ιπτάμενου Πενγκ, μιας αρσενικής χήνας που είναι ελεύθερο πνεύμα και προτιμά χίλιες φορές τα παράτολμα εναέρια ακροβατικά, αντί να συμμετέχει στις προετοιμασίες των υπολοίπων για την ετήσια μετανάστευση.

«Δεν θα συμπεθεριάσουμε ποτέ»

Ενας αστός και μια φτωχή γυναίκα αναγκάζονται να συμπεθεριάσουν όταν τα παιδιά τους συνάπτουν σχέση. Ιταλική κωμωδία που έσπασε ταμεία, σε σκηνοθεσία Ρικάρντο Μιλάνι με τους Πάολα Κορτελέσι, Αντόνιο Αλμπανέζε, Σόνια Μπεργκαμάσκο, Λούκα Ανγκελέτι.

«Slender Man»

Σε μια μικρή πόλη στη Μασαχουσέτη, μια παρέα κοριτσιών εκτελεί ένα τελετουργικό σε μια προσπάθεια να αποκωδικοποιήσει τον μύθο του Slender Man, μιας απρόσωπης, ψηλόλιγνης και τρομαχτικής φιγούρας με αφύσικα μακριά χέρια που ευθύνεται για την εξαφάνιση παιδιών. Όταν η μια από τις φίλες εξαφανίζεται μυστηριωδώς, αρχίζουν να υποψιάζονται ότι είναι, στην πραγματικότητα, το τελευταίο θύμα του Slender Man.

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Η Αρχαία Αθήνα ξαναζωντανεύει στο τελευταίο Assassin’s Creed

8 αγαπημένες σειρές που τελειώνουν το 2019