in ,

Οι ταινίες της εβδομάδας (24/05-30/05)

Ένας από τους αγαπημένους ήρωες των ταινιών «Star Wars», ο Χαν Σόλο, αποκτά τη δική του «σόλο» ταινία και ο Όλντεν Έρενραϊχ διαδέχεται στο ρόλο τον Χάρισον Φορντ.

Solo: A Star Wars Story

Μέσα από μια σειρά παράτολμες περιπέτειες σε έναν σκοτεινό και επικίνδυνο εγκληματικό υπόκοσμο, ο Han Solo γίνεται φίλος με τον πελώριο μελλοντικό του συν-πιλότο, τον Chewbacca, και συναντά τον περιβόητο τζογαδόρο Lando Calrissian. Όλα αυτά σε ένα ταξίδι που θα καθορίσει την πορεία ενός από τους πιο αναπάντεχους ήρωες του σύμπαντος που λέγεται Star Wars. Σκηνοθεσία: Ρον Χάουαρντ. Παίζουν: Όλντεν Έρενραϊχ, Εμίλια Κλαρκ.

Ταξίδι Αναψυχής

Ο Τζον και η Έλα έχουν μοιραστεί περισσότερα από πενήντα χρόνια υπέροχης κοινής ζωής. Στα ογδόντα τους, λαχταρώντας μια τελευταία περιπέτεια μαζί, αποφασίζουν να ξεφύγουν μακριά από τα ενήλικα παιδιά τους και τους γιατρούς, σε ένα απαγορευμένο ταξίδι. Σκηνοθεσία: Πάολο Βίρτζι. Παίζουν: Έλεν Μίρεν, Ντόναλντ Σάδερλαντ.

Νίνα

Η ζωή και η επαγγελματική πορεία μιας από τις σπουδαιότερες γυναικείες φωνές στην ιστορία, της Νίνα Σιμόν, ξεδιπλώνεται στην βιογραφική αυτή ταινία που έχει στην καρδιά της μια σπάνια και δυνατή ερωτική ιστορία. Ξεκινώντας τη δεκαετία του 1990 στη Γαλλία, και πηγαίνοντας πίσω στον χρόνο και σε σημαντικές στιγμές της ζωής της Σιμόν, η ταινία καταγράφει την ιστορία μιας μουσικής ιδιοφυίας που τελικά βρίσκει την αγάπη και τη γαλήνη. Σκηνοθεσία: Σίνθια Μορτ. Παίζουν: Ζόε Σαλντάνα, Ντέιβιντ Ογελόουο.

Ξυπόλητοι στο Παρίσι

Η Φιόνα, μια βιβλιοθηκάριος από μία μικρή καναδική πόλη, λαμβάνει γράμμα απελπισίας από την 93χρονη θεία της Μάρθα που ζει στο Παρίσι. Η Φιόνα μπαίνει στο πρώτο αεροπλάνο και ανακαλύπτει πως η θεία είναι εξαφανισμένη. Μέσα σε έναν κυκεώνα καταστροφών, γνωρίζει τον Ντομ, έναν γοητευτικό και εγωμανή άστεγο, ο οποίος δεν την αφήνει μόνη. Σκηνοθεσία: Φιόνα Γκόρντον, Ντομινίκ Αμπέλ. Παίζουν: Φιόνα Γκόρντον, Εμανουέλ Ριβά, Ντομινίκ Αμπέλ.

Μια Αληθινή Ιστορία

Η Ντελφίν είναι η συγγραφέας ενός best-seller, μιας ιδιαίτερα προσωπικής νουβέλας, αφιερωμένης στην μητέρα της. Εξουθενωμένη από τις αμέτρητες υποχρεώσεις και εύθραυστη εξαιτίας των αναμνήσεων της, η Ντελφίν βασανίζεται από ανώνυμα γράμματα που την κατηγορούν ότι έχει ρίξει την οικογένεια της στα λιοντάρια. H συγγραφέας βρίσκεται σε τέλμα ενώ παραλύει μόνο με την ιδέα ότι θα πρέπει να γράψει ξανά. Μέχρι που στον δρόμο της συναντά την Ελ, μια νέα γοητευτική, έξυπνη και διαισθητική γυναίκα. Την καταλαβαίνει καλύτερα από όλους με αποτέλεσμα η Ντελφίν να αναπτύξει ιδιαιτέρα αισθήματα για την Ελ, να την εμπιστεύεται τυφλά και να της ανοίγεται. Σκηνοθεσία: Ρομάν Πολάνσκι. Παίζουν: Έμανουέλ Σενιέ, Εύα Γκριν, Βενσάν Περέζ.

Taxi 5

Ο Σιλβέν Μαρό, ένας επιτυχημένος Παριζιάνος αστυνομικός και άσος στην οδήγηση, μετατίθεται παρά τη θέλησή του στο αστυνομικό τμήμα της Μασσαλίας. Ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας, Ζιλμπέρτ, που είναι πια Δήμαρχος της πόλης (αλλά πάντα χαμηλά στις δημοσκοπήσεις), του αναθέτει να σταματήσει τη δράση της «Ιταλικής Συμμορίας» που ληστεύει κοσμηματοπώλες και καταφέρνει να ξεφεύγει χάρη σε μια γρήγορη Ferrari. Για να τα καταφέρει, ο Μαρό δεν έχει άλλη επιλογή από το να συνασπιστεί με τον ανιψιό του χειρότερου οδηγού Uber στη Μασσαλία που, όμως, είναι ο μοναδικός που μπορεί να τον βοηθήσει. Σκηνοθεσία: Φρανκ Γκασταμπίντ. Παίζουν: Φρανκ Γκασταμπίντ, Μαλίκ Μπενταλά.

First Reformed

Ο πρώην στρατιωτικός ιερέας Τόλερ βασανίζεται από τον χαμό του γιου του, τον οποίο είχε ενθαρρύνει να καταταχτεί και παλεύει με την πίστη του. Μια πίστη που ήδη είχε μπει σε δοκιμασία όταν έγινε φίλος με έναν ακτιβιστή οικολόγο, τον Μάικλ, και όταν έμαθε για τη συνενοχή της εκκλησία που υπηρετεί σε ανήθικες επιχειρήσεις. Όταν ο Μάικλ ξαφνικά αυτοκτονεί, ο Τόλερ αποφασίζει να συνεχίσει την πορεία του φίλου του και βάζει μπρος ένα επικίνδυνο σχέδιο του Μάικλ κατά τη διάρκεια της σύναξης των κεφαλών μιας εταιρίας, που λαμβάνει χώρα κατά τον καθαγιασμό στην εκκλησία του. Σκηνοθεσία: Πολ Σρέιντερ. Παίζουν: Ήθαν Χοκ, Αμάντα Σάιφρεντ.

Τερματικός Σταθμός

Δύο πληρωμένοι δολοφόνοι αναλαμβάνουν μία ακόμα καταχθόνια αποστολή στη ζοφερή καρδιά μιας αχανούς πόλης χωρίς όνομα. Στον δρόμο τους θα συναντήσουν έναν δάσκαλο που πάσχει από θανάσιμη ασθένεια, έναν αινιγματικό επιστάτη και μία παράξενη σερβιτόρα με διπλή ζωή. Δυσοίωνες συνέπειες ξετυλίγονται καθώς οι ζωές τους διασταυρώνονται στα χέρια ενός μυστηριώδους εγκληματία που διψάει για εκδίκηση και φόνο. Πριν ακόμα ξημερώσει, όλοι θα έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με την ανελέητη δικαιοσύνη. Σκηνοθεσία: Βον Στέιν. Παίζουν: Μάργκοτ Ρόμπι, Σάιμον Πεγκ.

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

6 reboot που ήταν κακές, πολύ κακές ιδέες…

Οι κυρίες της αυλής στο Δημοτικό Θέατρο Αργυρούπολης