in , ,

6 reboot που ήταν κακές, πολύ κακές ιδέες…

Οι ντροπιαστικές εικόνες από το νέο reboot των «ThunderCats», με τον Λάιον-Ο να μοιάζει σαν να βγήκε από προσχολικό καρτούν του Nickelodeon, ξύπνησαν οδυνηρές αναμνήσεις. Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που μία αγαπημένη σειρά ή ταινία των 80s και των 90s «ανανεώνεται» για το σύγχρονο κοινό – και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία.Ένα reboot φυσικά δεν είναι πάντα κακή ιδέα. Υπάρχει όμως ο σωστός και ο λάθος τρόπος. Πάρτε για παράδειγμα το «The Karate Kid» (1984). Υπάρχει ο τρόπος του «Cobra Kai» (2018) που κέρδισε κοινό και κριτικούς με μία διαφορετική ματιά στους ήρωες της πρώτης ταινίας. Αλλά υπάρχει και ο τρόπος του «The Karate Kid» (2010) με τον Τζάκι Τσαν να εκπαιδεύει τον γιο του Γουίλ Σμιθ… Και αυτό δεν είναι το χειρότερο από τα reboot της λίστας που ακολουθούν.

Η σειρά «Knight Rider» του 2008

Στα χαρτιά δεν ήταν ακριβώς reboot, αλλά μάλλον χαλαρό σίκουελ, καθώς ο πρωταγωνιστής υποτίθεται πως είναι ο γιος του Μάικλ Νάιτ. Αυτό όμως δεν έχει καμία σημασία, καθώς ο νέος «Ιππότης της Ασφάλτου» έχασε το ματς με το που πάτησε χορτάρι στο γήπεδο. Ο λόγος; Το αυτοκίνητο! Η θρυλική Trans Am του 1982 αντικαταστάθηκε από μια μαύρη Mustang, η οποία είναι… Transformer. Μπορούσε να αλλάξει σχήμα και να μετατραπεί σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο (αρκεί να ήταν μοντέλο της Ford). Πέραν τούτου, τα γκάτζετ του νέου K.I.T.T. ήταν τόσα πολλά που ακόμη και ο Τζέιμς Μποντ θα τα θεωρούσε υπερβολικά. Κόπηκε από την πρώτη σεζόν, όπως ήταν αναμενόμενο.

Το νέο «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς»

Το «90210» του 2008 δεν βρήκε ποτέ στις νεανικές καρδιές (του σήμερα ή των 90s) τη θέση που είχε το ορίτζιναλ «Beverly Hills 90210», ωστόσο κατάφερε να αντέξει πέντε ολόκληρες σεζόν. Στις δύο πρώτες υπήρξαν γκεστ εμφανίσεις από ηθοποιούς της παλιάς σειράς (Τζένι Γκαρθ, Τόρι Σπέλινγκ, Σάνεν Ντόχερτι κ.ά) αλλά σε γενικές γραμμές το reboot αυτό πέρασε και δεν ακούμπησε. Το ίδιο ισχύει και για το reboot του «Melrose Place» (2009-2010 RIP) που δεν αξίζει ξεχωριστή αναφορά.

«Ghostbusters» γένους θηλυκού

Στο χαρτί η ιδέα ήταν ενδιαφέρουσα. Αλλαγή φύλου στους «Ghostbusters» του 1984, με μία all star ομάδα γυναικών κωμικών στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η ταινία «σπρώχτηκε» πολύ – και για εξω-κινηματογραφικούς λόγους – αλλά τελικά απογοήτευσε. Το ταλέντο και η χημεία των πρωταγωνιστριών αδιαμφισβήτητα, αλλά οποιαδήποτε σύγκριση με τον Μπιλ Μάρεϊ, τον Νταν Άκροϊντ και την παρέα τους τις αδικούσε. Τα αστεία ήταν συμπαθητικά αλλά τα ξεχνούσες τη στιγμή που έβγαινες από την αίθουσα, ενώ το τελευταίο μισάωρο ήταν πνιγμένο στα ψηφιακά εφέ. Η παραγωγός Sony, που οραματιζόταν ένα νέο franchise, αναγκάστηκε να ακυρώσει τα όποια μελλοντικά σχέδια.

Αυτό δεν είναι Μαγκάιβερ…

Πίσω στα 80s είχε νόημα να παρακολουθείς έναν τύπο με χαίτη να καταφέρνει τα πάντα με έναν σουγιά, λίγη μονωτική ταινία και καθημερινά αντικείμενα υπεράνω πάσης υποψίας. Στον ψηφιακό κόσμο του 2016 ο Μαγκάιβερ δεν μπορεί να είναι ο ίδιος και το reboot της σειράς «MacGyver», είναι απλά μία ακόμη σειρά σαν το «CSI» ή το «NCIS» και πάει λέγοντας. Ο ήρωας, που αυτή τη φορά υποδύεται ο 27χρονος Λούκας Τιλ (χωρίς χαίτη), δρα ως μέλος μιας ομάδας α λα «Επικίνδυνες αποστολές» και η do it yourself γοητεία του πρωτότυπου έχει σχεδόν χαθεί.

Το λάθος «Karate Kid»

Οκτώ χρόνια πριν από το φετινό, πολύ καλό «Cobra Kai», είχε προβληθεί ένα εντελώς αχρείαστο reboot του «Karate Kid». Σε εκείνη την ταινία τη θέση του Ραλφ Μάτσιο πήρε ο Τζέιντεν Σμιθ, ως πιτσιρικάς από το Ντιτρόιτ που μετακομίζει με την οικογένειά του στο Πεκίνο και αντιμετωπίζει προβλήματα με νταήδες. Έτσι μπαίνει στην ιστορία όχι ο κύριος Μιγιάγκι, αλλά ο κύριος Χαν, δηλαδή ο Τζάκι Τσαν, που του μαθαίνει κουνγκ φου με τον δικό του, ανορθόδοξο τρόπο. Εντάξει, ούτε η πρωτότυπη ταινία ήταν αριστούργημα, αλλά γιατί να την ξαναδεί κανείς με διαφορετικό ντεκόρ και πρόσωπα;

Ούτε οι Ντιουκς γλίτωσαν…

Το μόνο πράγμα που έκαναν σωστά οι κινηματογραφικοί «Dukes of Hazzard» του 2005 ήταν ότι διατήρησαν ίδιο και απαράλλαχτο τον General Lee, την πορτοκαλί Dodge Charger του 1969 που απολαμβάναμε στην τηλεοπτική σειρά. Άντε και τα καυτά σορτσάκια της Ντέιζι Ντιουκ. Όμως μέσα στα σορτσάκια δεν ήταν πια η θεά Κάθριν Μπαχ (τιμή και δόξα), αλλά η bimbo Τζέσικα Σίμπσον. Ενώ το ντουέτο των Τζίμι Νόξβιλ και Σον Γουίλιαμ Σκοτ ήταν σαφώς πιο χαβαλεδιάρικο από το ορίτζιναλ, οι νέοι Ντιουκς κατέληξαν μια αδιάφορη συρραφή χοντροειδών αστείων και κυνηγητών με αυτοκίνητα. Που θα ήταν μια χαρά αν ενδιάμεσα βλέπαμε και την Κάθριν Μπαχ των 80s. Η ταινία ήταν μία από τις χειρότερες του 2005 και θάφτηκε από όλους σχεδόν τους κριτικούς. Μαζί τους συμφώνησαν και οι φαν της σειράς. Λείπεις Κάθριν, λείπεις πολύ…

Πηγή

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Ο ιδρυτής του PayPal ετοιμάζει ένα… πλωτό ανεξάρτητο κράτος!

Οι ταινίες της εβδομάδας (24/05-30/05)