in ,

Οι ταινίες της εβδομάδας (10/05-16/05)

Ένα σκάνδαλο της οικογένειας Κένεντι και η ζωή του Πωλ Γκωγκέν μεταφέρονται στη μεγάλη οθόνη, κερδίζοντας το ενδιαφέρον.

Πωλ Γκωγκέν

1891. Ο ζωγράφος Πωλ Γκωγκέν είναι ήδη γνωστός στους καλλιτεχνικούς κύκλους του Παρισιού, αλλά νιώθει κουρασμένος από τον λεγόμενο πολιτισμένο κόσμο και τις πολιτικές, ηθικές και καλλιτεχνικές του συμβάσεις. Έτσι, αποφασίζει να αφήσει πίσω του τη γυναίκα του και τα παιδιά του και να φύγει από το Παρίσι. Προορισμός του, η άλλη άκρη του κόσμου, η Πολυνησία και συγκεκριμένα η Ταϊτή. Λαχτάρα του να βρει την απόλυτη καθαρότητα. Και είναι έτοιμος να θυσιάσει τα πάντα για να πραγματώσει τις αναζητήσεις του. Ξεπεσμένος και ολότελα μονάχος, ο Γκωγκέν μπαίνει μέσα στη ζούγκλα της Ταϊτής και συναντάει Μαορί και την Τεχούρα. Η Τεχούρα θα γίνει η σύντροφός του, η γυναίκα του και η μούσα του, εκείνη που θα του εμπνεύσει τις πιο σπουδαίες δουλειές του εικαστικά. Σκηνοθεσία: Εντουάρντ Ντελύκ. Παίζουν: Βενσάν Κασέλ, Τουχέι Άνταμς.

Εσύ Διαλέγεις

Φίλοι ή εραστές; Δεξιά ή αριστερά; Η ζωή είναι περίπλοκη στις μικρές και τις μεγάλες της διαστάσεις. Το μεγάλο πρόβλημα της Ζιλιέτ είναι ότι είναι ανήμπορη να πάρει την παραμικρή απόφαση. Ακόμα και στα 40 της, ζητάει από τον πατέρα και τις δύο κολλητές της να αποφασίσουν για αυτήν. Όταν η αγάπη έρχεται στο μονοπάτι της με το πρόσωπο του Πολ, και μετά με του Ετιέν, είναι λογικό η καρδιά της Ζιλιέν να αμφιταλαντεύεται. Αλλά αυτή τη φορά κανείς δεν μπορεί να πάρει την απόφαση για την ίδια. Σκηνοθεσία: Ερίκ Λαβέν. Παίζουν: Αλεξάνδρα Λαμί, Τζέιμι Μπάμμπερ.

Ένας Σκίουρος Σούπερ-Ήρωας 2

Ο σκίουρος Σάρλι και η παρέα του επιστρέφουν και πάλι πίσω στο Όκτον, όπου ο δόλιος δήμαρχος έχει αποφασίσει να ισοπεδώσει το πάρκο Ελευθερίας και να χτίσει ένα επικίνδυνο λούνα παρκ στη θέση του. Ο Σάρλι και η συμμορία των παρακατιανών ζώων ενώνονται με κοινό σκοπό να σώσουν το σπίτι τους, να ισοπεδώσουν αυτοί τον δήμαρχο, και να πάρουν πίσω το πάρκο. Σκηνοθεσία: Καλ Μπρούνκερ.

Κοκομπλόκο

Τρεις γονείς ανακαλύπτουν κατά τύχη ότι οι κόρες τους έχουν δώσει όρκο να χάσουν την παρθενιά τους τη βραδιά του χορού αποφοίτων. Έτσι, ενώνουν τις δυνάμεις τους και οργανώνουν για κρυφή ολονύχτια επιχείρηση που θα αποτρέψει το μεγάλο κακό. Σκηνοθεσία: Κέι Κάνον. Παίζουν: Λέσλι Μαν, Τζον Σένα, Άικ Μπάρινχολτζ.

Happy Birthday

Σε μικρή απόσταση από τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, η Μαργαρίτα, 16 χρονών, ζυγίζει ένα νεράντζι στο χέρι της και ετοιμάζεται να το πετάξει στην κλούβα των ΜΑΤ που είναι παρκαρισμένη λίγα μέτρα πιο κάτω. Μέσα στην κλούβα ο Γιώργος, ο πατέρας της Μαργαρίτας, ετοιμάζεται να σβήσει τα κεράκια της τούρτας των γενεθλίων του, με τους άλλους συνάδελφους τριγύρω του να τραγουδάνε «Χρόνια Πολλά». Για να προστατέψει την κόρη της από τις ταραχές αλλά και για να δώσει μία ακόμα ευκαιρία στη σχέση της με τον πατέρα της, η μητέρα της, η Σοφία, στέλνει τον Γιώργο και την Μαργαρίτα στο εξοχικό τους για λίγες μέρες πιστεύοντας πως ότι και να γίνει τίποτα δεν μπορεί να είναι χειρότερο από αυτό που συμβαίνει στην πόλη. Σκηνοθεσία: Χρίστος Γεωργίου. Παίζουν: Δημήτρης Ήμελος, Νεφέλη Κουρή.

Βηρυτός

Ένας Αμερικανός διπλωμάτης φεύγει από τον Λίβανο το 1972, εξαιτίας ενός τραγικού συμβάντος στο σπίτι του. Δέκα χρόνια αργότερα, καλείται από μία πράκτορα της CIA να επιστρέψει πίσω στη Βηρυτό, για να διαπραγματευτεί τη ζωή ενός φίλου του που άφησε πίσω. Σκηνοθεσία: Μπραντ Άντερσον. Παίζουν: Τζον Χαμ, Ρόζαμουντ Πάικ, Σι Γουίγκαμ.

Το Κουκλόσπιτο του Τρόμου

Μια μητέρα και οι δύο κόρες της κληρονομούν το σπίτι της θείας τους. Το πρώτο τους βράδυ, εκεί, η μητέρα θα αναγκαστεί να προστατεύσει τις κόρες της από δολοφονικούς εισβολείς. Δεκαέξι χρόνια μετά οι δύο αδερφές θα επιστρέψουν στο σπίτι και τα πράγματα θα αρχίσουν να γίνονται περίεργα. Σκηνοθεσία: Πασκάλ Λοζιέ. Παίζουν: Κρίσταλ Ριντ, Αναστέζια Φίλιπς, Μιλέν Φαρμέρ.

Η Ενοχή του Κένεντι

18 Ιουλίου, 1969. Ο γερουσιαστής Τεντ Κένεντι φεύγει από ένα πάρτι στο Chappaquiddick της Μασαχουσέτης με συνοδηγό τη Μαίρη Τζο Κόπεχνε, μία πολλά υποσχόμενη σχεδιάστρια στρατηγικής που είχε συνεργαστεί με τον Μπόμπι Κένεντι για την καμπάνια του την προηγούμενη χρονιά. Οι συνθήκες αυτού που ακολούθησε έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, εδώ και 50 χρόνια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το αυτοκίνητο έπεσε από μία γέφυρα με αποτέλεσμα η συνοδηγός να χάσει τη ζωή της, γιατί ο Τεντ Κένεντι ανέφερε το δυστύχημα 10 ώρες μετά. Το περιστατικό σηματοδότησε το τέλος της ζωής της νεαρής Κόπεχνε, καθώς και το τέλος των προσδοκιών του Τεντ Κένεντι για την προεδρική θέση. Σκηνοθεσία: Τζον Κάραν. Παίζουν: Τζέισον Κλαρκ, Εντ Χελμς, Κέιτ Μάρα, Μπρους Ντερν.

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Τα βιβλία του Paulo Coelho γίνονται τηλεοπτική σειρά

Ugly Delicious: Με αυτή την εκπομπή μαγειρικής θα κολλήσεις άσχημα