in ,

Οι ταινίες της εβδομάδας (26/04 -02/05)

Οι υπερήρωες της Marvel «νικούν» και κλέβουν τη δόξα των υπόλοιπων ταινιών, που κάνουν πρεμιέρα σήμερα Πέμπτη στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας

Καθώς οι Εκδικητές και οι υπερήρωες σύμμαχοί τους συνεχίζουν να προστατεύουν τον κόσμο από απειλές τόσο μεγάλες, που μονάχα αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν, ένας νέος κίνδυνος εμφανίζεται στις κοσμικές σκιές: ο Θάνος. Στόχος του είναι να συλλέξει τις έξι Πέτρες του Άπειρου, αντικείμενα με αφάνταστη δύναμη, και να της χρησιμοποιήσει για να επεκτείνει τηn εξουσία του σε όλο το σύμπαν. Το μέλλον της Γης και όλης της ύπαρξης δεν ήταν ποτέ τόσο αβέβαιο. Σκηνοθεσία: Άνθονι Ρούσο, Τζόι Ρούσο. Παίζουν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Κρις Πρατ, Κρις Έβανς.

Η Οικογένεια μου σε Λατρεύει

Ο 30χρονος Ζουλιέν, ένας σεμνός και καλό τύπος, αλλά και δημιουργός εφαρμογών για το smartphone, είναι τρελά ερωτευμένος με την Εύα, μια επαγγελματία δημοσιογράφο. Όταν αυτή αποδέχεται την πρόταση γάμου του, έρχεται η ώρα να γνωρίσει τους γονείς της που ζουν στο Ιγ ντε Ρε. Μέσα σε ένα σαββατοκύριακο τρελής περιπέτειας, ο Ζουλιέν θα προκαλέσει τα μελλοντικά πεθερικά του, των οποίων ο αδύναμος δεσμός στηρίζεται σε ψέματα και προσποιήσεις, να εκραγούν εκ των έσω. Σκηνοθεσία: Άλαν Κορνό, Ζερόμ Κομαντέρ. Παίζουν: Αρτού Ντιπόντ, Ντέμπορα Φρανσουά, Τιερί Λερμίτ.

Ζουγκλοπαρέα

Ο Μορίς μπορεί να μοιάζει με πιγκουίνο, αλλά βαθιά μέσα του είναι πραγματικός τίγρης! Μαζί με τους φίλους του, τη Ζουγκλοπαρέα, θέλει να διατηρήσει την τάξη και τη δικαιοσύνη στη ζούγκλα, όπως έκανε η μητέρα του πριν από αυτόν. Αλλά ο Ίγκορ, το πονηρό κοάλα, με τη βοήθεια του στρατού των ανόητων μπαμπουίνων θέλει να καταστρέψει τη ζούγκλα μια για πάντα. Σκηνοθεσία: Νταβίντ Αλό.

Απάτη σε Μαύρο Φόντο

Ο Αντουάν παλεύει με νύχια και με δόντια για να διατηρήσει την εταιρία του, έχοντας μόνο τη βοήθεια της συζύγου του και του πεθερού του, που όμως και οι δύο θεωρούν εντελώς αποτυχημένη. Προσπαθώντας να βγάλει γρήγορα χρήματα ώστε να σώσει την επιχείρησή του, αλλά και την αξιοπρέπειά του, ο Αντουάν καταστρώνει ένα σχέδιο που περιλαμβάνει την αγοραπωλησία δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων και πολύ σύντομα κολυμπάει στο χρήμα. Για να γίνουν όμως όλα αυτά πραγματικότητα, ο Αντουάν θα μπλέξει με επικίνδυνους γκάνγκστερ, στυγνούς εγκληματίες, αλλά και μια «μαμά» που θα έκανε μέχρι και τον Δον Κορλεόνε να ωχριά μπροστά της. Σκηνοθεσία: Ολιβιέ Μαρσάλ. Παίζουν: Μπενουά Μαζιμέλ, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Λορά Σμετ.

Μαργκερίτ Ντυράς: Η Οδύνη

Όταν ανακαλύπτει δυο παλιά τετράδια σε ένα ξεχασμένο κουτί, η Μαργκερίτ Ντυράς θυμάται το παρελθόν της και τον ανυπόφορο πόνο του να περιμένεις. Στη Ναζιστική Γαλλία του 1944, η νεαρή και ταλαντούχα Μαργκερίτ είναι ενεργό μέλος της αντίστασης μαζί με τον άντρα της Ρομπέρ Αντέλ. Όταν η Γκεστάπο απαγάγει τον Ρομπέρ, η Μαργκερίτ μπαίνει σε έναν απελπισμένο αγώνα να τον φέρει πίσω. Ακόμα και μετά την απελευθέρωση της Γαλλίας, εξακολουθεί να τον περιμένει δέσμια του βασανιστηρίου της απουσίας του και πέρα από κάθε ελπίδα. Σκηνοθεσία: Εμανουέλ Φινκιέλ. Παίζουν: Μελανί Τιερί, Μπενουά Μαζιμέλ.

Το Απώτατο Σημείο της Ανθρωπότητας

Το 1977 μια ομάδα σπουδαίων επιστημόνων της NASA εκτόξευσε το διαστημόπλοιο Voyager που, με υπολογιστική μνήμη μικρότερη από 1/260.000 της μνήμης ενός σύγχρονου κινητού τηλεφώνου, ξεκίνησε να εξερευνήσει τα πιο απόμακρα σημεία του ηλιακού μας συστήματος. Από τότε το Voyager (αλλά και το «αδερφάκι» του που εκτοξεύτηκε λίγο αργότερα) στέλνει στην Γη εκπληκτικό οπτικό υλικό από σημεία που η ανθρώπινη εμπειρία δεν έχει αγγίξει ποτέ στο παρελθόν, από πλανήτες όπως o Ποσειδώνας, ο Ουρανός, ο Κρόνος και ο Δίας. Πέρα όμως από αυτήν την λειτουργία ως το πιο απόμακρο σημείο του σύμπαντος που έχει προσεγγίσει ποτέ ο άνθρωπος, το Voyager είναι μια πραγματική κιβωτός της παγκόσμιας ανθρώπινης εμπειρίας. Σκηνοθεσία: Εμερ Ρέινολντς. Παίζουν: Φρανκ Ντρέικ, Τζον Κασάνι.

Το Μπαλκόνι: Mνήμες Κατοχής

Η ιστορία ενός ναζιστικού εγκλήματος στο χωριό Λιγκιάδες, στο επονομαζόμενο «Μπαλκόνι των Ιωαννίνων». Ένας Γερμανός ιστορικός μαγνητοφωνεί τις μαρτυρίες των επιζώντων και διερευνά τα γερμανικά αρχεία. Οι μεταπολεμικές γενιές ακούν για πρώτη φορά τις φωνές των προγόνων τους να περιγράφουν το έγκλημα. Σκηνοθεσία: Χρύσανθος Κωνσταντινίδης.

Της Πατρίδας μου η Σημαία…

Βούρβουρα, ένα ορεινό χωριό στην Αρκαδία του Γκαίτε. Μια αυτάρκης κοινωνία που ζει με ό,τι η ίδια παράγει, ενώ τα παιδιά της στο σχολείο μαθαίνουν γράμματα και τραγουδάκια για τη σημαία. Μετά τη ναζιστική κατοχή… Αυστραλία, Αμερική. Πολλοί θα βρεθούν στο Μαρούσι, προάστιο των Αθηνών που θα γνωρίσει τον βίαιο μετασχηματισμό του σε χρηματοοικονομικό κέντρο και θα υποδεχθεί τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004. Σκηνοθεσία: Στέλιος Χαραλαμπόπουλος.

Η Ασυμβίβαστη

Η Φορτουνάτα παλεύει να καταφέρει όλα όσα έχει ονειρευτεί, ανοίγοντας ένα κομμωτήριο, κάνοντας ό,τι καλύτερο ως μητέρα και αντιμαχόμενη τον πρώην σύζυγο της. Αλλά η δύναμη του έρωτα θα είναι αυτή που θα αλλάξει τη ζωή της, προσφέροντας της μια νέα ελπίδα και μια νέα ευκαιρία για ευτυχία. Σκηνοθεσία: Σέρτζιο Καστελίτο. Παίζουν: Γιασμίν Τρίνκα, Στέφανο Ακόρσι, Χάνα Σίγκουλα.

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Οδηγοί για Escape Rooms στην Ελλάδα

Τα 10 πιο διάσημα τέρατα της παγκόσμιας μυθολογίας