in , ,

4 Τύποι GM (a.k.a Game-Master)

Χρόνια και ζαμάνιααα!! Λοιπόν, αγαπημένε μου φίλε, ελπίζω να πήγες σε πολλά escape rooms το τελευταίο διάστημα και να έχεις αρκετή εμπειρία ώστε να απολαύσεις τούτο το άρθρο. Σήμερα, θα σου μιλήσω για πολλούς και διάφορους Game Masters που θα συναντήσεις, ή έχεις συναντήσει, στην escapeική πορεία σου. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, οι περισσότεροι Game Masters κάνουν σωστά την δουλειά τους και το παρόν άρθρο έχει καθαρά χιουμοριστικό χαρακτήρα. Έλα λοιπόν, πιάσε το διπλανό φτυάρι και έλα να θάψουμε τους GMs που βρίσκονται σε μία ή και παραπάνω από αυτές τις κατηγορίες..

1. Ο «Θέλω επιβεβαίωση».

Ο συγκεκριμένος gm, είναι σαν τους καθηγητές στο σχολείο μας. Σου λέει την ιστορία του δωματίου και στο τέλος κάθε πρότασης σε ρωτάει «Το ‘χουμεε;;» «Το καταλάβαμε;». Αν κάτσεις και γράψεις πόσες φορές, μέσα στο λογύδριό του, έχει πει μία ή και τις δύο ερωτήσεις τότε συμπληρώνεις 6-τομη εγκυκλοπαίδεια. Καταντάει, κουραστικός και σε κάνει να αισθάνεσαι ηλίθιος. Το ζενιθ του, το ναδίρ για σενα βέβαια, είναι όταν σου εξηγεί τους κανόνες του δωματίου. Ααααα, εκεί παίρνει αυτό το βλέμμα του ξερολίδη, και σε αρχίζει στα τι πρέπει τι δεν πρέπει ποτέ δεν σκέφτηκα. Ακόμα και 562 δωμάτια να έχεις παίξει, θα κάτσει να σου εξηγήσει τις γραμμούλες στο λουκέτο, πως κάνει reset των κατευθύνσεων και άλλα τέτοια και εσύ έχεις αυτό το βλέμμα σε φάση «Αλήθεια τώρα;; Φίλε συγκεντρώσου!». Όταν μπαίνεις στο δωμάτιο μέσα να παίξεις, δίνει ρεσιταλ. Αν ζητήσεις χιντ θα σε ρωτήσει «Έχεις καταλάβει τι πρέπει να κάνεις;;;» «ΝΑΙ ΦΙΛΕ!! ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΠΛΑ ΖΗΤΗΣΑ ΧΙΝΤ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΟΤΙ ΜΕ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ!!!! ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΡΕ ΨΥΧΑΚΙΑ….ΘΑ ΖΗΤΑΓΑ ΑΛΛΙΩΣ ΧΙΝΤ;;; JESUS AND HIS MOTHER». Υπάρχουν στιγμές που παίζει καλά, αλλά αν τον πιάσει το στριμμένο του;; Πάει τελείωσες!!!

Πως τον αντιμετωπίζεις: Αν δεις ότι το έχει πει ήδη τρεις φορές…τότε μετά από κάθε ανάσα λόγου λέγε «Το κατάλαβα», «Το χω» προτού καν προλάβει να μιλήσει. Θα γυρίσει σπίτι, θα κάτσει στην ντουζιέρα του σε εμβρυική στάση και με αναφιλητά θα λέει ότι είχε δίκιο ο πατέρας του που του έλεγε να γίνει τηλεφωνητής.

2. Ο «Μαντείος των Δελφών»

Θυμάσαι τα αρχαία χρόνια, που οι άνθρωποι όταν πήγαιναν στον πόλεμο συμβουλεύονταν τους σοφούς γέροντες και γερόντισες των Δελφών; Τι απαντήσεις έπαιρναν;;; ξέρεις;; Κάτι γενικούρες, πιο αδιάφορες και από ομιλία στην βουλή. Εεε, λοιπόν οι απόγονοι των σοφών αυτών γερόντων, κάνουν σεμινάρια στους επίδοξους game masters, μεταλαμπαδεύοντας τους την υψηλή τέχνη της οσμηστικής μεθόδου των ονύχων. Μακρυγόρησα όμως. Λοιπόν, θέλω πολύ μεγάλη προσοχή σε αυτόν τον τύπο, γιατί φαίνεται νορμάλ στην αρχή. Θα σου πει την ιστορία, θα σου εξηγήσει μόνο τους απαραίτητους κανόνες, με ύφος «ταπεινού χαμομηλιού» και θα περιμένει να σε γλεντήσει στο δωμάτιο μέσα. Αν ζητήσεις χιντ θα πάρεις μια γενικούρα του στυλ: «Κάτι δεν έχεις ψάξει καλα», «Πρέπει να ξαναδείς κάτι που είχες δει στην αρχή του δωματίου», «Μάλλον, σου λείπει κάτι». Και εσύ ψύχραιμα και ωραία γυρίζεις στην κάμερα και γκαρίζεις «ΣΩΠΑ ΡΕ ΜΑΝΤΗ!! ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΚΑΤΙ!!! ΠΩΩΩ ΜΕ ΕΣΩΣΕΣ ΦΙΛΑΡΑ…ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΕΛΕΙΠΕ!!! ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΕΣ ΜΟΥ, ΠΟΙΑ ΝΥΧΙΑ ΝΑ ΜΥΡΙΣΩ; ΑΥΤΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ;;(δείχνοντάς του τα μεσαία)».

Πως τον αντιμετωπίζεις: Πάντα με ψυχραιμία! Πατάς το πάνικ μπάτον, πας ήρεμα στο game master room και εδώ έχεις δύο επιλογές:
1) Του σκας κουτουλίδι στο δόξα πατρί και βλέπεις τις σημειώσεις του
2) Του βάζεις τα δύο κωλοδάχτυλα στα ρουθούνια και του λες μύρισε πο…ιητή, και βλέπεις τις σημειώσεις του.

3. Ο «Σταρχιδιαμόλας»

Όχι τόσο κοινός τύπος game master, αλλά μπορείς να τον πετύχεις! Λοιπόν, ο σταρχιδιαμόλας είναι ο τύπος game master που απλά είναι ψεκάστε, σκουπίστε, γεια. Θα σου πει την ιστορία, εν τάχει γιατί έχει δουλειές μετά, να σε γράψει σταααα παλιά του τα παπούτσια. Τους κανόνες του δωματίου δεν θα σου τους εξηγήσει, μάντεψε γιατί; Όλα εγώ θα σου τα λέω; Τώρα, όσο σε «καθοδηγεί» απλά χαζεύει στο fb και μιλάει για γκομενικά. Σε παρακολουθεί μια στο τόσο, ούτε καν ξέρει αν έλυσες γρίφο, τι βρήκες πως το βρήκες και γενικά μπορει και να ξέχασε οτι παίζεις. Όταν του ζητήσεις χιντ κατά 160% θα πάρεις τα αρχhintια του, γιατί μιλάει με το μωρό ή τα μωρά. Όταν αποφασίσει να δώσει χιντ θα είναι του στυλ «Το λουκετο στο κάτω δεξιά συρτάρι του δεύτερου δωματίου ανοίγει με τον κωδικό 6589», «Ζήτησες Χιντ;» , «Αυτό που σκέφτεσαι είναι λάθος». Και εσύ προφανώς είσαι του στυλ «ΟΚ, μάγκα μου, όταν ξεμείνεις από χώρο στην σακουλίτσα σου βοήθα μας λίγο να ξεσκαλώσουμε;; εεεε;»

Πως τον αντιμετωπίζεις: Ο σταρχιδιαμόλας είναι ο πιο δύσκολος να αντιμετωπίσεις. Είναι σαν τα final bosses των παιχνιδιών. Όμως υπάρχει hack!! Βγάλε το κινητό και τράβα σέλφυ μέσα από το δωμάτιο.

4. Ο «Μητέρα Τερέζα»

Κάποιος θα μου κάνει καρδούλα στο fb που έβαλα αυτή την κατηγορία μέσα! Σε γενικές γραμμές, είναι καλός τύπος και καλό παιδάκι. Συνήθως έχουν ένα αμήχανο χαμόγελο και θα σε ρωτήσουν, από το «Πόσα δωμάτια έχετε παίξει;» εώς «Πως περάσατε το καλοκαίρι σας;». Θα σου εξηγήσει την ιστορία του δωματίου με το ίδιο χαμόγελο, είτε πρόκειται για κωμωδία, παρωδία, τρόμου, μυστηρίου και θα το πει τόσο καλοσυνάτα, που αρχίζεις να πιστεύεις ότι θα σου προξενέψει αμόρε. Κατα την διάρκεια του παιχνιδιού θα σε φλομώσει στις βοήθειες και στα χιντς, γιατί θέλει να βγεις μωρεεεεέ, θέλει να δεις όλο το δωμάτιοοοοοο, έλααα μην του κρατάς κακίαααααα. Όμως, καταντάει εκνευριστικό, γιατι «ΦΙΛΕ ΜΟΥ..ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΕ…ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΥΡΙΣΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΜΠΡΙΖΟΛΑΑΑΑΑ!!! ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΪΔΙ…ΦΤΙΑΧΝΟΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΤΑ ΛΥΝΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ!! ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΡΙΧΡΟΝΟ ΝΑ ΜΕ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ». Συνήθως το δωμάτιο το βγάζει μόνος του, γιατί από ένα σημείο και μετά απηυδίζεις και δεν έχεις όρεξη να ασχοληθείς. Όταν αποδράει με επιτυχία, μπαίνει στο δωμάτιο και σε ρωτάει όλο χαρά, σαν παιδάκι που του πήραν παγωτό «Πως σας φάνηκε;;; Σας άρεσεεεε; Αχ πείτεεεε; Έχω αγωνία; Πως σας φάνηκε αυτός ο γρίφος;» και εσύ απλά απαντάς «Ντάξει, ωραία έπαιξες..δεν ήξερα ότι μπορείς να λύνεις γρίφους».

Πως τον αντιμετωπίζεις (Την καρδούλα μην ξεχάσεις): Του ξεκόβεις από την αρχή ότι θα σου δίνει βοήθεια μόνο όταν θες εσύ. Θα κλάψει λίγο, θα πέσει στα πατώματα, θα του καταστρέψεις την ημέρα, θα σε παρακαλάει γονατιστός με δάκρυα στα μάτια να του επιτρέψεις να σε πεθάνει στα hints, μέχρι και σουβλάκια θα σε κεράσει, αλλάααα μην λυγίσεις…εκεί ανένδωτος. Στην χειρότερη πάρε και πανό μαζί σου που να γράφει «ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΠΕΙΡΑ ΧΙΝΤΣ! ΘΕΛΟΥΜΕ ΘΑΝΑΤΟ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ! ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΓΡΙΦΟΛΑΓΝΕΙΑΣ».

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Οι ταινίες της εβδομάδας (05/04 -11/04)

..Λίγο πριν το αρνί!