in ,

Μικρά στο μάτι μεγάλα στο…γριφοκομμάτι

Καλησπέρα αγαπημένε μου escaper. Σου έλειψα; Χαχαχ, και εμένα το ίδιο. Λοιπόν, ξέρω ότι τρόμαξες τις προάλλες που έλειψα για πολύ καιρό, αλλά σου υπόσχομαι ότι από εδώ και πέρα θα προειδοποιώ. Τώρα πάμε στα δικά μας, την προηγούμενη εβδομάδα φαντάζομαι θα φοβήθηκες αρκετά, τόσο ώστε να κοιμάσαι αγκαλιά με το αρκουδάκι σου. Για αυτό λοιπόν, αυτή την εβδομάδα θα σου προτείνω χαλαρά δωμάτια. Αν διάβασες προσεκτικά τον τίτλο θα καταλάβεις που το πάω σήμερα..(σηκώνω και φρύδια πονηρά). So, τα δωμάτια που θα σου προτείνω σήμερα είναι μικρά, είτε σε χώρο είτε σε διάρκεια αλλά είναι τόσο γεμάτα που θα σκεφτείς «Καλά ρε μάγκα μου, που χώρεσαν όλα αυτά;; γουάου εεεε;». Άρα φτιάξε το καφεδάκι/γαλατάκι/τσαγακι ή ότι άλλο ρόφημα/αφέψημα πίνεις, κάτσε αναπαυτικά και σημείωνε. Υ.Γ: Το παρόν άρθρο είναι σίκουελ του άρθρου «Βουβά δωμάτια».

1.Baker Street

  • Εταιρία: The Mindtrap
  • Περιοχή: Χαλάνδρι
  • ∆υσκολία: 8/10
  • Προτεινόµενος αριθµός ατόµων: 3
  • Προτείνεται για: Ομάδες με 5+ δωμάτια στο ενεργητικό τους
  • ∆ιαρκεια: 60 λεπτά

Άκουσες στο silver alert ότι ο αγαπημένος σου ντετέκτιβ εξαφανίστηκε. Αφού έκλαψες λίγο αποφάσισες να πας να εξερευνήσεις το σπίτι του μπας και βρεις κάνα στοιχείο για το τι απέγινε. Έτσι λοιπόν, μαζεύεις τα συμπράγαλά σου και πετάγεσαι μέχρι το χαλάνδρι στην οδό του φούρναρη. Μπαίνεις μέσα στο σπίτι και «ω θεοί!!» είναι στην εντέλεια. Η διακόσμηση αρκετά προσεγμένη και όλα τα αγαπημένα του αντικείμενα ταιριαστά και όπως αρμόζουν σε κάθε ντετέκτιβ. Τώρα, τα στοιχεία για την εξαφάνισή του δεν θέλει να τα βρει όποιος και όποιος, αλλά μόνο οι καλύτεροι έτσι λοιπόν, επειδή είσαι στους καλύτερους θα κληθείς να λύσεις όλους τους μέτριας δυσκολίας γρίφους. Θα πρέπει να σκεφτείς λογικά και λίγο συνδυαστικά. Πάρε τους άλλους δύο καλύτερους συμπαίκτες σου και πηγαίνετε να ανακαλύψετε τι συνέβη! Και που ξέρετε;; Τα πάντα μπορεί να συμβούν.

Θετικά:
Γρίφοι, διακόσμηση
Αρνητικά:
Όχι κάτι ιδιαίτερο

Βαθµολογία (προσωπική): 9 / 10

2.Hollywood

  • Εταιρία: ESC-rooms
  • Περιοχή: Αγία Παρασκευή
  • ∆υσκολία: 7/10
  • Προτεινόµενος αριθµός ατόµων: 3
  • Προτείνεται για: Όλες τις ομάδες
  • ∆ιαρκεια: 60 λεπτά

Λοιπόοοοον, αν είσαι σινεφίλ και γριφάκιας τότε το δωμάτιο αυτό είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου. Μην περιμένεις χολυγουντιανή διακόσμηση, κόκκινα χαλιά και την Emma Watson (ααααχ έρωτας) να σου χαμογελάει αχνά και ναζιάρικα, γιατί βρίσκεσαι σε γραφείο. Η διακόσμηση πολύ προσεγμένη, λιτή και απέριττη (πάντα ήθελα να το γράψω…αν δεν ταιριάζει σας παρακαλώ κύριοι φιλόλογοι μην με σκοτώσετε). Τώρα, όταν είμαστε σε γραφεία τι κάνουμε; Πολύ σωστά, ψάχνουμε. Δεν χρειάζεται να το κάνεις άνω κάτω, αλλά κάποιος από την ομάδα σου ας είναι καλός στο σκιλ αυτό. Οι γρίφοι που θα λύσεις απαιτούν λίγη παρατηρητικότητα, λίγη συνδυαστική σκέψη και λίγη φαντασία και είναι αρκετά όμορφοι και ταιριαστοί στο κόνσεπτ του δωματίου. Επίσης, όπως είπα αν είσαι σινεφίλ θα το εκτιμήσεις λίγο παραπάνω. Λοιπόν, άντε σου έχω τρία εισιτήρια για το χόλυγουντ, πάρε τα άλλα δύο φιλαράκια σου και πήγαινε να δώσεις στην Emma Watson τα φιλιά μου.

Θετικά:
Γρίφοι, διακόσμηση, ταινίες
Αρνητικά:
Θα ήθελα να είναι λίγο πιο ατμοσφαιρικό

Βαθµολογία (προσωπική): 9 / 10

3.A Weird Student

  • Εταιρία: Escaped
  • Περιοχή: Αιγάλεω
  • ∆υσκολία: 8/10
  • Προτεινόµενος αριθµός ατόµων: 3
  • Προτείνεται για: Ομάδες με 5+ δωμάτια στο ενεργητικό τους
  • ∆ιαρκεια: 60 λεπτά

Πήγες Λονδίνο, πήγες Hollywood εεεε δεν πας και μια βόλτα από το MIT έτσι για να δεις τι κανει το φιλαράκι σου; Τιιι;; Εξαφανίστηκε;;; κι αυτόοοος; Τι στο καλό;; Έτσι λοιπόν αποφασίζεις να περάσεις μια βόλτα από το δωμάτιό του. Ξαφνικά ακούς την πόρτα πίσω σου να κλείνει! («Ω να σου γ…..») βλέπεις ένα ρολόι να μετράει αντίστροφα. Παθαίνεις σοκ, τόσο καλούς μηχανισμούς ασφαλείας;;;. Παρατηρείς το δωμάτιο καλά, και η διακόσμηση του είναι προσεκτική πάλι, και παραπέμπει σε ένα δωμάτιο φοιτικής εστίας, όπως και τα διάφορα αντικείμενα που υπάρχουν μέσα. Ο φίλος σου από ότι φαίνεται σε εμπιστεύεται, περίμενε ότι θα πας να τον αναζητήσεις και για αυτό σου άφησε μπόλικα στοιχεία κρυμμένα στο δωμάτιο. Και εδώ θα χρειαστεί να ψάξεις, σε ελάχιστο βαθμό βέβαια, και να λύσεις μια σειρά από ωραίους γρίφους, συνδυαστικούς παρατηρητικότητας, ώστε να φτάσεις στην άκρη του νήματος. Και εδώ θα πάρεις άλλους 2 φίλους σου και θα πάτε να ψάξετε παρέα. Λοιπόν, κάνε γρήγορα γιατί μετά τα 60 λεπτά θα απελευθερωθούν τοξικά αέρια και θα σε λιώσουν.

Θετικά:
Γρίφοι, ιστορία, διακόσμηση
Αρνητικά:
Χμμ.. ίσως ήθελα να ναι λίγο πιο έντονο

Βαθµολογία (προσωπική): 9,5 / 10

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Χρυσά Βατόμουρα 2018: Οι υποψηφιότητες για τις χειρότερες ταινίες της χρονιάς

Βραβεία Όσκαρ 2018: Οι Υποψηφιότητες!