in

Τα βουβά δωμάτια!!

Όχι όχι, δεν πρόκειται για την Μαρία της σιωπής, ούτε θα χρειαστεί να μάθεις τη νοηματική για να παίξεις. Απλά, για αυτήν την εβδομάδα σου έχω 3 δωμάτια τα οποία είναι, χμμ, πώς να το πωωω; Σιγανά ποταμάκια. Δεν ακούς εύκολα για αυτά, πολλοί δεν τα ξέρουν καν, για αυτό εσένα που διαβάζεις το σημερινό αρθρο θα σε στείλω σε δωμάτια, τα οποία δεν είναι υπερπαραγωγές, αλλά είναι μικρά χαριτωμένα διαμαντάκια, καταδικασμένα να ζουν στην σκιά των υπολοίπων. Θα περάσεις ωραία, και για αυτό σου προτείνω να τα διαδώσεις και στους άλλους…Πάμε λοιπόν..σςς σιγά σιγά και βουβά..

1. Mind Crime

  • Εταιρία: ESC rooms
  • Περιοχή: Αγία Παρασκευή
  • ∆υσκολία: 7,5/10
  • Προτεινόµενος αριθµός ατόµων: 4
  • Προτείνεται για: Όλες τις ομάδες
  • ∆ιαρκεια: 60 λεπτά

Φιλαράκι, το κόνσεπτ είναι απλό. Πέραν του ότι είσαι χάκερ τραπεζών και το να κλέβεις λογαριασμούς είναι παιχνιδάκι, τώρα έχεις μάθει και χάκινγκ μυαλού! Τζάμιιι;;; Οπότε σε αυτό το δωμάτιο σπας όλους τους νευρώνες ασφαλείας του εγκεφάλου του πάμπλουτου θύματος σου και εισχωρείς στις αναμνήσεις του, στα μυστικά του, στις σκανταλιές του, στα απόκρυφα (ψςςςς)! Λοιπόν, όταν μπεις (με το καλό) θα βρεθείς σε ένα δωμάτιο με αρκετά μίνιμαλ διακόσμηση. Δεν χρειάζεσαι και κάτι άλλο, ο τύπος στα λεφτά είχε το νου του. Πάντως δεν έχει περιττά πράγματα να σου αποσπάνε την προσοχή, πράγμα που το κάνει ευχάριστο και δροσερό. Οι γρίφοι του είναι κάποιοι εύκολοι και κάποιοι μέτριας δυσκολίας, όμως όλοι είναι πολύ όμορφοι και δεμένοι με το κόνσεπτ. Θα ανακαλύψεις διάφορες πτυχές της προσωπικότητας του πλουσιόπαιδου που άνοιγε πέλφε (belvedere vodka για τα λαϊκά παιδιά), και στο τέλος αν είσαι σωστός και προσεκτικός, θα τσιμπήσεις και το παραδάκι! Αντε ρε, σε καλη μ… χμμ πριν σου ευχηθώ πρώτα πρέπει να βουτήξεις στις αναμνήσεις του. Βαθιά ανάσα και…πάμεε!!

Θετικά:
Ροή, γρίφοι, ατμόσφαιρα, τιμή, φοβερά τα παιδιά που το έχουν
Αρνητικά:
Ίσως ήθελα έναν γρίφο πιο δύσκολο

Βαθµολογία (προσωπική): 9,5 / 10

2. The Cave

  • Εταιρία: Elude
  • Περιοχή: Περιστέρι
  • ∆υσκολία: 8/10
  • Προτεινόµενος αριθµός ατόµων: 3
  • Προτείνεται για: Ομάδες με μέτρια εμπειρία 5+ δωματίων
  • ∆ιαρκεια: 60 λεπτά

Ακούσατε ακούσατεεεε!!! Στο Περιστέρι υπάρχει μια σπηλιά, που κρύβεi τον θησαυρό του Μπαρμπαρόσα, που τον έκλεψε ο Μουραντί, που πήγε να τον βρει ο Πίτερ Χάλαρ, ο οποίος κάπου τα χάλα(ρ)σε (χαχαχ πως τα λέω σήμερα ο π@@της) και ο κλήρος πέφτει σε εσένα και την παρέα σου να πάτε να τον βρείτε. Φήμες λένε ότι είναι στην σπηλιά του χωριού Λέβιθα. Έτσι, λοιπόν, μια και δυό πας για να τον βουτήξεις. Το δωμάτιο είναι πολύ ατμοσφαιρικό, η διακόσμηση παραπέμπει σε σπηλια, λίγο υγρασία παραπάνω να είχε και θα έπαιρνε άριστα στο κομμάτι ατμόσφαιρα-διακόσμηση. Όμως, ποιος σου είπε ότι είναι εύκολο να βρεις τον θησαυρό; Θα περιηγηθείς στην σπηλιά, διαβάζοντας τις οδηγίες του Πίτερ χαλάρστρα και λύνοντας μέτριας δυσκολίας γρίφους. Θα χρειαστείς και το κλασικό ψαχουλευτήρι για να σε βοηθήσει στα δύσκολα σημεία. Γενικά, θα περάσεις ευχάριστα μια ώρα από την ζωή σου και όταν κλέψεις τον θησαυρό θα νιώσεις μια πειρατική ευχαρίστηση. Θα νιώσεις λίγο Χελάκης (ΤΟ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟΟΟ!!). Ουφ, πάλι πανηγύρισα…άντε άντε σήκω και τράβα στο νησί Λέβιθα…

Θετικά:
Γρίφοι, ιστορία, ροή, ατμόσφαιρα
Αρνητικά:
Ψάξιμο

Βαθµολογία (προσωπική): 8,5 / 10

3. Nemesis

  • Εταιρία: Trapped
  • Περιοχή: Νέος Κόσμος
  • ∆υσκολία: 9,5/10
  • Προτεινόµενος αριθµός ατόµων: 4
  • Προτείνεται για: Έμπειρες ομάδες 15+ δωματίων
  • ∆ιαρκεια: 90 λεπτά

Και το τρένοοο ξεκίνησεεε και εσύ πάλι μακρυά μουυυ… ΚΑΙ ΗΘΕΛΑ ΤΟΣΑΑΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩΩΩ…. Ουοοουουοου στοπ λίγο, boy, για escape room γράφεις. Πφφ, anyway, είμαι πάλι εδώ και σήμερα θα σου μιλήσω για ένα τρένο διαφορετικό από τα άλλα, ναι και από της Αννούλας. Θα σου μιλήσω για ένα τρένο, το οποίο έχει αφετηρία τον Νέο Κόσμο και τερματισμό…κανείς δεν ξέρει. Ίσως καταλάβεις πράγματα από τον τίτλο του δωματίου, όμως δεν θα σου πω περισσότερα. Αυτά που χρειάζεται να ξέρεις είναι: Πρόκειται για ένα πολύ ατμοσφαιρικό τρένο, η διακόσμηση, τόσο πριν μπεις όσο και μετά, είναι εξαιρετική και μίνιμαλ. Και τώρα για κάποιο λόγο, ΦΙΛΕ ΜΟΥ, επιβιβάστηκες σε αυτό το τρένο. Χα χα χα ναιιι, θα τον βρεις όταν λύσεις τους δύσκολους γρίφους του δωματίου, που απαιτούν ψάξιμο, παρατηρητικότητα και συνδυασμό στοιχείων. Θα πρέπει να γίνεις ένα με την ιστορία, να περάσεις πολλές δοκιμασίες και στο τέλος θα κληθείς να πάρεις μια σημαντική απόφαση. Πρέπει να είσαι παρατηρητικός, ανοιχτόμυαλος και ψύχραιμος…και τα λέμε στον τερματισμό ΦΙΛΕ ΜΟΥ! Κόψε το εισιτήριό σου και επιβιβάσου για μια φοβερή περιπέτεια.

Θετικά:
Γρίφοι, ιστορία, ροή, ατμοσφαιρα
Αρνητικά:
Θα ήθελα λίγο πιο έντονο soundtrack

Βαθµολογία (προσωπική): 9,5 / 10

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

10 τροπικά νησιά που μπορείς να νοικιάσεις (και να μην είσαι εκατομμυριούχος)

Οι ταινίες της εβδομάδας (09-15/11)