in

10 κινηματογραφικές γροθιές που πραγματικά πόνεσαν!

Οι λεγόμενες «αερομπουνιές» είναι σχεδόν τόσο παλιές όσο ο ίδιος ο κινηματογράφος. Οι ηθοποιοί δίνουν γροθιές στον αέρα και η σωστή τοποθέτηση της κάμερας μας πείθει ότι αυτές προσγειώνονται στο πρόσωπο ή στο σώμα του αντιπάλου τους.

Υπάρχουν όμως και φορές που η μπουνιά βρίσκει στόχο. Είτε από λάθος του ηθοποιού είτε επίτηδες, επειδή το ζήτησε ο σκηνοθέτης ή οι ηθοποιοί. Αξίζει τον κόπο αυτή η έξτρα δόση ρεαλισμού; Θα το κρίνετε εσείς, αφού ρίξετε μια ματιά στις ακόλουθες 10 περιπτώσεις (με χρονολογική σειρά).

Δείτε ποιες είναι πατώντας ΕΝΑΡΞΗ!

10 μπουνιές σε ταινίες που ήταν αληθινές!


10 μπουνιές σε ταινίες που ήταν αληθινές!

Slide 1 απο 10.

«Αποκάλυψη Τώρα» (1979)

Το αριστούργημα του Φράνσις Φορντ Κόπολα ήταν μία πολύ δύσκολη παραγωγή γεμάτη απρόοπτα, καταστροφές και υπερβάσεις προϋπολογισμού. Δύο εβδομάδες μετά την έναρξη των γυρισμάτων ο πρωταγωνιστής Χάρβεϊ Καϊτέλ αποχώρησε και αντικαταστάθηκε από τον Μάρτιν Σιν που αντιμετώπιζε προβλήματα αλκοολισμού και κατάθλιψης. Στην παρακάτω αυτοσχεδιαστική σκηνή ο Σιν είναι τύφλα στο μεθύσι και η γροθιά που δίνει στον καθρέφτη (από το 00:38) είναι αληθινή, όπως και τα αίματα που ακολουθούν…

Slide 2 απο 10.

«Οργισμένο Είδωλο» (1980)

Ο τρόπος που ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο «χάνεται» μέσα στους ρόλους του έχει περάσει στη σφαίρα του θρύλου και έχει «γεννήσει» αμέτρητες ιστορίες. Μία από αυτές έχει να κάνει και με τη σκηνή στο «Οργισμένο Είδωλο» όπου ο Τζέικ Λα Μότα (Ντε Νίρο) ζητάει από τον μικρό του αδερφό και μάνατζερ (Τζο Πέσι) να τον χτυπήσει στο πρόσωπο. Όπως φαντάζεστε, ο Ντε Νίρο ήθελε αληθινές μπουνιές (από το 2:14 του βίντεο) και ο Πέσι δέχτηκε, γιατί στον Ντε Νίρο δεν λες όχι.

Slide 3 απο 10.

«Rocky IV» (1985)

Η τελική μάχη ανάμεσα στον Ρόκι (Σιλβέστερ Σταλόνε) και τον Ιβάν Ντράγκο (Ντολφ Λούντγκρεν) έστειλε τον πρώτο στο νοσοκομείο! Όπως έχει αφηγηθεί ο ίδιος, «μετά την τρίτη λήψη με συνεχόμενα χτυπήματα στο σώμα, δεν μπορούσα να αναπνεύσω καλά και με πήγανε στο νοσοκομείο. Έμεινα στην εντατική για οκτώ ημέρες. Με είχε χτυπήσει τόσο δυνατά στο στήθος που η καρδιά μου χτύπησε στα οστά του θώρακα και άρχισε να πρήζεται».

Slide 4 απο 10.

«Fight Club» (1999)

Ο πρώτος κανόνας του Fight Club είναι: δεν μιλάς για το Fight Club. Εμείς όμως θα τον παραβιάσουμε για να περιγράψουμε τη σκηνή όπου ο Τάιλερ Ντέρντεν του Μπραντ Πιτ ζητάει από τον χαρακτήρα του Έντουαρντ Νόρτον να τον χτυπήσει. Στο σενάριο, ο Αφηγητής (έτσι αναφέρεται ο χαρακτήρας του δεύτερου) του δίνει μία μπουνιά στον ώμο. Όμως ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Φίντσερ πλησίασε τον Νόρτον πριν από τη λήψη και του ζήτησε να χτυπήσει τον Πιτ στο αυτί. Το αποτέλεσμα ήταν η εντελώς φυσιολογική αντίδραση από τον Πιτ: «Με χτύπησες στο αυτί; Γιατί στο αυτί;», που έμεινε και στην ταινία (από το 00:46).

Slide 5 απο 10.

«Σκοτεινός Ιππότης» (2008)

Πολλά έχουν γραφεί για την ερμηνεία του Χιθ Λέτζερ ως Τζόκερ στην ταινία με τον Κρίστοφερ Νόλαν, και για τα άκρα στα οποία έφτασε προκειμένου να πετύχει το αποτέλεσμα που ήθελε. Μία χαρακτηριστική περίπτωση είναι η σκηνή της ανάκρισης, στην οποία ο Λέτζερ ζητούσε από τον Κρίσταν Μπέιλ που υποδυόταν τον Μπάτμαν να του δίνει αληθινά χτυπήματα. Ο Μπέιλ επέμενε ότι θα μπορούσε να το κάνει στα ψέματα και να φανεί το ίδιο αληθινό, αλλά ο Λέτζερ χτυπιόταν από μόνος του, έπεφτε με δύναμη στους τοίχους, τον προκαλούσε συνέχεια να τον χτυπήσει. Αυτό το κοπάνημα του κεφαλιού του Λέτζερ στην παρακάτω σκηνή (από το 00:51) είναι 100% αληθινό και η αντίδραση του ηθοποιού επίσης…

Slide 6 απο 10.

«Ο Λύκος της Wall Street» (2013)

Για τη συγκεκριμένη σκηνή της ταινίας ο Μάρτιν Σκορσέζε ζήτησε από τον ηθοποιό Τζον Μπέρνθαλ (ο «Τιμωρός» στο σίριαλ του Netflix) να δώσει μπουνιά στο στόμα στον Τζόνα Χιλ. Ο τελευταίος, που δεν ήθελε να φανεί δειλός, έκανε με τα μάτια νόημα στον συμπρωταγωνιστή του Λεονάρντο Ντι Κάπριο να αλλάξει γνώμη στον σκηνοθέτη, αλλά εκείνος τον άφησε ξεκρέμαστο. Η μπουνιά (στο 1:20) έσπασε τη μασέλα που φορούσε ο Χιλ για τις ανάγκες του ρόλου. Όπως ήταν ξαπλωμένος ο ηθοποιός στο πάτωμα, θυμάται να ακούει τον Σκορσέζε να λέει: «Το πρόσωπό του πρήζεται, φέρτε του καινούργια δόντια και το ξαναπάμε!».

Slide 7 απο 10.

«Ο Αριστερόχειρας» (2015)

Όχι μόνο εκείνες που έδωσε και δέχτηκε ο Τζέικ Γκίλενχαλ, αλλά όλες οι μπουνιές που έπεσαν στα γυρίσματα της ταινίας «Ο Αριστερόχειρας» ήταν αληθινές. Ήταν μέρος του όλου «πακέτου» που περιλάμβανε σκληρή γυμναστική, πολλές ώρες προπόνησης και μεταμόρφωση του ηθοποιού προκειμένου να ερμηνεύσει τον μποξέρ Μπίλι Χόουπ. «Έσπρωξα τον Τζέικ στα άκρα και ήρθε μαζί μου μέχρι εκεί», δήλωνε αργότερα ο σκηνοθέτης Αντουάν Φουκουά.

Slide 8 απο 10.

«Creed» (2015)

Η μπουνιά που θα δείτε στη συνέχεια όχι μόνο ήταν αληθινή, αλλά έριξε στ’ αλήθεια νοκ άουτ τον πρωταγωνιστή της ταινίας Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, ο οποίος έχασε στιγμιαία τις αισθήσεις του. «Ένοχος» ήταν ο πρωταθλητής του μποξ Τόνι Μπέλιου. Η σκηνή, πάντως, χρησιμοποιήθηκε κανονικά στην ταινία.

Slide 9 απο 10.

«Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος» (2016)

Μπορεί στις ταινίες με σούπερ ήρωες η δράση να είναι άψογα χορογραφημένη και να εμπλουτίζεται με πολλά εφέ, αλλά στη συγκεκριμένη σκηνή του «Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος» τα χτυπήματα ανάμεσα στον πρωταγωνιστή Κρις Έβανς και τον Φρανκ Γκρίλο, που υποδυόταν τον «κακό» Crossbones, ήταν αληθινά. Όπως αφηγούταν ο Γκρίλο στο σόου του Κόναν Ο’ Μπράιεν, «όταν τελείωσε η σκηνή είχαμε μελανιές σε όλο το σώμα και μας βάλανε παντού πάγο… ήταν άσχημα».

Slide 10 απο 10.

«Blade Runner 2049» (2017)

Ένα από τα πράγματα που έγιναν γνωστά πριν από την πρόσφατη κυκλοφορία του «Blade Runner 2049» ήταν η αληθινή γροθιά που έδωσε κατά λάθος ο Χάρισον Φορντ στον Ράιαν Γκόσλινγκ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Στην εκπομπή του Τζίμι Φάλον στην αμερικανική τηλεόραση ο Φορντ αφηγήθηκε το περιστατικό: «Έριξα 80 μπουνιές εκείνη την ημέρα. Οι 79 δεν τον πέτυχαν, όπως και πρέπει να γίνεται σε μια ταινία». Ενώ ο Γκόσλινγκ θυμήθηκε τι του είχε πει ο σκηνοθέτης Ντενί Βιλνέβ εκείνη τη στιγμή: «Δες το έτσι: μόλις σε χτύπησε ο Ιντιάνα Τζόουνς». Λίγες ημέρες μετά, σε αντίστοιχη βρετανική εκπομπή του Γκρέιαμ Νόρτον, ο Φορντ και ο Γκόσλινγκ αποκάλυψαν τη φωτογραφία από τη συγκεκριμένη λήψη. Απολαύστε τους στο βίντεο που ακολουθεί.


Μοιράσου τα αποτελέσματα!

10 μπουνιές σε ταινίες που ήταν αληθινές!

Want more stuff like this?

Get the best viral stories straight into your inbox!
Don`t worry, we don`t spam
Πηγή

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Escape Hero #1

Γενικά, ο Τσώρτσιλ τα έλεγε ωραία