in

Καλώς τα νέα παιδιά

Καλησπέραααα, καλησπέρααα!! Ξέρω ότι περίμενες να διαβάσεις εχθές το άρθρο για τα escape room της εβδομάδας, αλλά δυστυχώς τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια ήταν κυρίαρχα στην χθεσινή μου μέρα. Δεν σε ξέχασα όμως φίλε μου καλέ, για αυτό και σήμερα θα σου προτείνω κάποια δωμάτια που άνοιξαν πρόσφατα, φρεσκαδούρικα πράγματα δηλαδή, όχι ό,τι κι ό,τι!!! Τι λες είσαι έτοιμος να δεις τα νέα παιδιά; Πάμε λοιπόν.

 

1.Mansion Quest: The Laser Room

  • Εταιρία: Brain Quest
  • Περιοχή: Κηφισιά
  • ∆υσκολία: 7/10
  • Προτεινόµενος αριθµός ατόµων: 3
  • Προτείνεται για: Αρχάριους
  • ∆ιαρκεια: 70 λεπτά

Λοιπόοον, ξύπνησες μια ωραία μέρα και αποφάσισες να την ξαναδείς κλέφτης. Κάπου στο facebook είδες μια ειδοποίηση «Ανεκτίμητης αξίας θησαυρός νιώθει μοναξιά στην Τοποθεσία Κηφισιά» και αποφασίζεις να πεταχτείς μέχρι εκεί να τον πάρεις μαζί σου βόλτα. Ο θησαυρός ως γνωστόν βρίσκεται σε ένα σπίτι, το οποίο είναι λιτά διακοσμημένο (αν και με τα λεφτά που έχει ο τυπάς θα μπορούσε να έχει κάνει καλύτερα πράγματα). Οι γρίφοι του κινούνται σε χαμηλής δυσκολίας επίπεδα οπότε ακόμα και αν είναι το πρώτο σου δωμάτιο, μην μασήσεις τράβα παίξε. Επίσης, όπως θα κατάλαβες και από τον τίτλο άλλωστε, στο δωμάτιο υπάρχουν λέιζερ τα οποία πρέπει να αποφύγεις. Δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται βέβαια γιατί πρέπει να μοιάσεις λίγο στην Catherine Zeta Jones και τον Tom Cruise. Όπως και να έχει θα το καταευχαριστηθείς το δωμάτιο, ειδικά το κομμάτι αυτό..ναι με τα λέιζερ!! Άντε πήγαινε βγάλε μια βόλτα τον θησαυρό να γλιτώσει από την μοναξιά του.

Θετικά:
Λέιζερ, ροή, διασκέδαση, γρίφοι
Αρνητικά:
Πολύ σύντομο για έμπειρους παίκτες, λιτή διακόσμηση

Βαθµολογία (προσωπική): 8 / 10

 

2.Split

  • Εταιρία: The Mindtrap
  • Περιοχή: Χαλάνδρι
  • ∆υσκολία: 9/10
  • Προτεινόµενος αριθµός ατόµων: 4
  • Προτείνεται για: Ομάδες με 7+ δωμάτια στο ενεργητικό τους
  • ∆ιαρκεια: 90 λεπτά (Μπορεί να έχει αλλάξει)

Όχι, όχι όχι φίλε δεν θυμίζει το έλα και κόψε με στα δυό του Κότσιρα! Θυμίζει (πολύυυ) την ομώνυμη ταινία που βγήκε εν έτη 2000 και 16. Αρχικά να αναφέρω ότι το δωμάτιο το έπαιξα στα δοκιμαστικά του, οπότε θα έχουν αλλάξει κάποια μικροπράγματα. Τώρα, στο δωμάτιο έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στο κομμάτι του interactive με τον ηθοποιό! Δεν ξέρω πόσοι άλλοι παίζουν, αλλά αυτός που έτυχε σε εμάς ήταν λες και είναι αδελφός του McAvoy. Πάρα πολύ καλός στον ρόλο του, εξαιρετικός ή μάλλον εξαιρετικοί (όποιος κατάλαβε κατάλαβε). Στο κομμάτι της διακόσμησης ήταν ΟΚ, απλό λιτό και ταιριαστό (να τα τα απωθημένα από τα κείμενα νεοελληνικής λογοτεχνίας). Οι γρίφοι του ήταν σε ένα επίπεδο που εμένα με ικανοποίησε αρκετα και απαιτούσαν συνδυασμό, παρατηρητικότητα και συνεργασία! Το τέλος επίσης, είναι αρκετά δυνατό. Αν πας φίλε μου, απλά φρόντισε να το διασκεδάσεις! Τίποτα άλλο δεν σου λέω. Παίξε με τον ηθοποιό, ζήστο!! Θα περάσεις πολύ όμορφα!!

Θετικά:
Ηθοποιός, ροή, ιστορία, γρίφοι
Αρνητικά:
Μικρά, αλλά θα διορθωθούν..οποτεεεεεε

Βαθµολογία (προσωπική): 9,5 / 10

3.Pneumattic II

  • Εταιρία: The Puzzle
  • Περιοχή: Πανόρμου
  • ∆υσκολία: 9/10
  • Προτεινόµενος αριθµός ατόµων: 4
  • Προτείνεται για: Ομάδες με 7+ δωμάτια στο ενεργητικό τους
  • ∆ιαρκεια: 70 λεπτά

Χα χα χα (σατανικό γέλιο ακούγεται στο background). Νομίζεις ότι θα γλύτωνες τόσο εύκολα από το πρώτο μέρος εεε;
Όπως κατάλαβες η γριά Griffin έχει ορεξούλες για νέες περιπέτειες, οπότε σε άφησε με την ψευδαίσθηση ότι γλύτωσες (έσωσες δηλαδή τα πιτσιρίκια στο πρώτο μέρος) και εκεί που χαλάρωσες..τσοοοουπ στην έφερε και σε κρατάει κλειδωμένο. Τώρα escaperoomάγκα μου πρέπει να την κάνεις με ελαφρά από εκεί. Ξεκινάω κλασσικά από την διακόσμηση of course. Είναι καλή στο σύνολο. Θα μπορούσαν να το κάνουν ένα κλικ πιο τρομακτικό, αλλά οκ δεν νομίζω να χαλαστεί κανείς. Έχει μπόλικο ψάξιμο, οπότε σκούπισε καλού κακού τον χώρο για να βρεις αντικειμενάκια. Οι γρίφοι του κινούνται σε μέτριας δυσκολίας επίπεδα με έναν να είναι λίγο τσιμπημένος. Η Gri(a)ffin απαιτεί η ομάδα να έχει καλή παρατηρητικότητα και συνδυαστική σκέψη. Ο ηθοποιός αρκετά καλός. Το τέλος του επίσης πολύ όμορφο!!

Θετικά:
Ηθοποιός, ροή, ατμόσφαιρα
Αρνητικά:
Θα ήθελα να είχε λιγότερο ψάξιμο

Βαθµολογία (προσωπική): 9 / 10

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Γιατί όλοι μιλούν για το τέλος του ίντερνετ; [όπως το ξέρουμε]

Οι ταινίες της εβδομάδας 21/12-27/12