in

All time classic!

Υπάρχουν κάποιες στιγμές που πιάνεις τον εαυτό σου να λέει « Πωωω ρε φίλε, ωραίος ο τρόμος, ωραίες οι υπερπαραγωγές, αλλά θα ήθελα ένα κλασσικό escape room». Και έτσι έρχομαι εγώ, ως από μηχανής escaper, και σου λέω «Ναι φιλαράκι, εδώ είμαι για σένα, για να σου προτείνω τρία όμορφα, καλοστημένα, κλασσικά escape rooms». Όταν είσαι έτοιμος follow me!

1.Τα 7 μυστήρια του φαραώ

  • Εταιρία: G-Factor Group
  • Περιοχή: Καλλιθέα
  • ∆υσκολία: 7,5/10
  • Προτεινόµενος αριθµός ατόµων: 3
  • Προτείνεται για: Όλες τις ομάδες
  • ∆ιαρκεια: 60 λεπτά

Άκουσες φήμες ότι ένας φαραώ έφτιαξε ένα μυστικό δωμάτιο με φοβερούς γρίφους που αν τους λύσεις όλους φτάνεις στην απόλυτη γνώση και νιρβάνα. Τιιιιι; Φήμες λένε ότι τρεις πολεμιστές μπήκαν και δεν ξαναβγήκαν ποτέ; Τώρα έχεις δύο λόγους για να πας. Σαν δωμάτιο είναι πολύ ατμοσφαιρικό και η διακόσμηση ταιριάζει απόλυτα στο κονσεπτ. Οι γρίφοι του είναι ευρηματικοί, πολύ όμορφοι, συνδυαστικοί και κινούνται σε χαμηλής προς μέτριας δυσκολίας επίπεδα. Τώρα, κάτσε να σου πω ένα μυστικό που θα σου αρέσει. Το δωμάτιο έχει μόνο μηχανισμούς, με πολύ ωραίο και έξυπνο τρόπο ενεργοποίησης. Μόνο ένα λουκέτο υπάρχει και αυτό έτσι για την αλητεία, γιατί ο καμβύσης ήταν και πολύ μπροστά. Γενικά, επειδή είμαι από τους τυχερούς που απέδρασαν, θα σου δώσω μερικές χρήσιμες συμβουλές για να φτάσεις και εσύ στην νιρβάνα. 1) Σκέψου απλά, 2) Παρατήρησε καλά τον χώρο, 3) Διασκέδασέ το. Οπότε ανέβα στην καμήλα σου και πήγαινε στην Αίγυπτο να μπεις στο μυστικό δωμάτιο και να πάρεις ένα εισιτήριο για την νιρβάνα.

Θετικά:
Γρίφοι, ατμόσφαιρα, μηχανισμοί, φιλοξενία
Αρνητικά:
Στους έμπειρους θα φανεί σύντομο

Βαθµολογία (προσωπική): 9,5 / 10

2. Picasso Addiction

  • Εταιρία: Eureka
  • Περιοχή: Γαλάτσι
  • ∆υσκολία: 8,5/10
  • Προτεινόµενος αριθµός ατόµων: 3
  • Προτείνεται για: Ομάδες με 5+ δωμάτια στο ενεργητικό τους
  • ∆ιαρκεια: 60 λεπτά

Χα, μάντεψε! Πάλι θα σε στείλω να εξερευνήσεις το σπίτι μιας διαταραγμένης προσωπικότητας, που κοιμόταν αγκαλίτσα με πίνακες του Πικάσο. Κλασσικά, έχει ένα ένοχο μυστικό και εσύ ως γνήσιος detective-escaper πας για εξερεύνηση. Λοιπόν, το δωμάτιο είναι καθαρά για τους λάτρεις του κλασσικού escape room. Μην περιμένεις ηθοποιούς και υπερπαραγωγές, όμως έχει μερικές ωραίες εκπλήξεις. Αρχικά, το δωμάτιο είναι απλό σε διακόσμηση, σε σπίτι είσαι εξάλλου, και έχει πολλά αντικείμενα που παραπέμπουν στον αγαπημένο μας ζωγράφο. Οι γρίφοι ακολουθούν γραμμική πορεία και σε δυσκολία θα έλεγα ότι είναι normal. Είναι έξυπνοι,ωραίοι και μέσα στο κόνσεπτ οι περισσότεροι από αυτούς. Έχει τα λουκετάκια και κάποιους ωραίους μηχανισμούς και γενικά δεν το βαριέσαι εύκολα. Έχει κομματάκι ψάξιμο, αλλά δεν κουράζει. Γενικά, είναι ένα ενδιαφέρον δωμάτιο που πρέπει να επισκευτείτε, αν θέλετε να περάσετε ένα χαλαρό όμορφο απόγευμα. Οπότε λοιπόν, τα κλασσικά ξέρεις, καπελάκι φακό και πίπα και τράβα για μια ακόμα εξερευνηση, άντε άντε!

Θετικά:
Γρίφοι, ροή, φιλοξενία
Αρνητικά:
Έλλειψη αγωνίας

Βαθµολογία (προσωπική): 9 / 10

3. Enigma

  • Εταιρία: Mystery Lab
  • Περιοχή: Περιστέρι
  • ∆υσκολία: 10/10
  • Προτεινόµενος αριθµός ατόµων: 4
  • Προτείνεται για: Ομάδες με 15+ δωμάτια στο ενεργητικό τους
  • ∆ιαρκεια: 90 λεπτά

Εσύ που διαβάζεις αυτό το άρθρο, έμαθα ότι σου αρέσουν οι αποκωδικοποιήσεις και το μυστήριο έεε; Μάντεψε λοιπόν, σου έχω την απόλυτη πρόκληση! Την αποκρυπτογράφηση της μηχανής Enigma. Ξέρω τώρα ότι χαίρεσαι μόνος σου και χτυπάς παλαμάκια από ανυπομονεσία, όμως πρέπει να ακούσεις την κριτική που θα κάνω. Το δωμάτιο ξεκινάει με πολύ ωραίο τρόπο, δεν σου λέω τίποτα, θα πας να δεις. Η διακόσμηση αρκετά προσεγμένη και δημιουργεί μια militaire ατμόσφαιρα. Τώρα πάμε στην αγάπη μας, τους γρίφους βεβαίως βεβαίως. Είναι δύσκολοι, μερικοί θέλουν αρκετή φαντασία και απαιτούν παρατηρητικότητα και συνδυαστική σκέψη, πφφ τι πρωτότυπο! Anyway, και αυτό το δωμάτιο ακολουθεί κυρίως γραμμική πορεία, όμως λόγω της πληθώρας και της δυσκολίας των γρίφων θέλει ταχύτητα, άνεση, στυλ και σεξαπιλ. Υπάρχουν, όπως εξάλλου διάβασες και στην περιγραφή, μπόλικες αποκρυπτογραφήσεις και μαθηματικοί γρίφοι οπότε όσοι γουστάρετε βουρ! Οπότε, αν έχεις εμπειρία 15-16 δωματίων και θες να ανέβεις επίπεδο από γατάκι σε τίγρη, πήγαινε μια βόλτα από το Περιστέρι να αποκρυπτογραφήσεις την μηχανή Enigma. Ενδυμασία κλασσική: Καρέ πουκάμισο, μπεζ παντελόνι με μπλε τιράντες και γυαλιά μυωπίας, ή είσαι σωστός λύτης ή δεν είσαι.

Θετικά:
Γρίφοι, ιστορία, ροή, χώροι, φιλοξενία
Αρνητικά:
Χμμ, ένα σημείο ήθελε πάρα πολύ φαντασία

Βαθµολογία (προσωπική): 9,5 / 10

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Τζακ Ντάνιελ, «το καταραμένο παιδί» !

Drapetes Secret Meeting