in

ΘΕΛΩ ΚΙ ΑΛΛΟ…ΚΙ ΑΛΛΟΟΟ!!!

Εσύ που διαβάζεις αυτό το άρθρο, ξέρω ότι είσαι ένας αχόρταγος παίχτης. Ξέρω ότι τα 60 ή 70 λεπτά είναι πολύ λίγα και δεν σου φτάνουν ούτε για δείγμα, εξάλλου τιιιι να σου κάνουν μωρέεεε τα 60 λεπτάκια; Εγώ σε καταλαβαίνω, σε νιώθω ρε αδερφέ και γι’ αυτό σήμερα θα σου προτείνω χορταστικά δωμάτια, τόσο σε γρίφους οσο και σε χρόνο. Εξοπλίσου με διάθεση και ξεκινάμε.

Υποσημείωση: Τα παρακάτω δωμάτια είναι πιο τσιμπημένα σε δυσκολία, λόγω χώρων και χρόνου. Οπότε αν είναι το πρώτο ή το δεύτερο σου δωμάτιο, καλύτερα να πάρεις κάποιους με λίγη εμπειρία παραπάνω.

1. Sir lock vs Moriarty

  • Εταιρία: Sir lock’s House
  • Περιοχή: Πειραιάς
  • ∆υσκολία: 9/10
  • Προτεινόµενος αριθµός ατόµων: 4
  • Προτείνεται για: Ομάδες με 7+ δωμάτια στο ενεργητικό τους
  • ∆ιαρκεια: 90 λεπτά

Σε αυτό το δωμάτιο καλείσαι να κάνεις μια διάρρηξη στο σπίτι του πιο στυγερού δολοφόνου και πιο επικίνδυνου αντιπάλου του φίλου σου του Sir lock, με σκοπό να βγάλεις στο φως τα σκοτεινά μυστικά του. Χεχεεεε, τρέμε Moriarty!! Να ξεκινήσω λοιπόν λέγοντας ότι το γραφείο του είναι τεράστιο (είχε λεφτά βλέπετε, ποιος να ήξερε πως τα έβγαζε;), οπότε χωράει άνετα ομάδες 4+ ατόμων. Η διακόσμηση πολύ προσεγμένη, έχουν κάνει πολύ καλή σουλειά στο κομμάτι αυτό, και σε παραπέμπει στην εποχή στην οποία διαδραματίζεται το παιχνίδι. Οι γρίφοι του κινούνται σε διάφορα επίπεδα δυσκολίας και συνδυάζουν πολλές ικανότητες, έτσι, γιατί είσαι και γαμ… (ουπς λογοκρισία) ο καλύτερος ντετέκτιβ ever. Θα χρειαστείς σε αρκετά μεγάλο βαθμό 1) Παρατηρητικότητα, 2) Συνδυαστική σκέψη, 3) Αντισυμβατική σκέψη, 4) Μνήμη, 5) Ψάξιμο. Επιπλέον να πω ότι το παιχνίδι έχει μηχανισμούς που ταιριάζουν στην εποχή και είναι ουάου και πολύ όμορφο τελευταίο γρίφο, οπότε φρόντισε φίλε ντετέκτιβ να φτάσεις εκεί. Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν, να πάρεις το καπελάκι σου, να φορέσεις την καπαρτίνα σου, να πάρεις την πίπα σου και να πας στον Πειραιά και να ξεμπροστιάσεις τον Moriarty. Κάν’τον σκόνη!

Θετικά:
Γρίφοι, μεταβάσεις χώρων, ατμόσφαιρα, φιλοξενία
Αρνητικά:
Κάποια σημέια ήθελαν λίγο πιο εξονυχιστικό ψάξιμο

Βαθµολογία (προσωπική): 9,7 / 10

2. Mary Celeste: Cursed ship

  • Εταιρία: No Escape
  • Περιοχή: Δάφνη
  • ∆υσκολία: 9/10
  • Προτεινόµενος αριθµός ατόµων: 4
  • Προτείνεται για: Ομάδες με 10+ δωμάτια στο ενεργητικό τους
  • ∆ιαρκεια: 100 λεπτά

Έλαβες ένα γράμμα από κάποιον Arthur Briggs, στην ζωή του οποίου έχουν εισβάλλει σκοτεινές δυνάμεις και σου ζητάει να τον βοηθήσεις να το ξεπεράσει, πώς;; Μα φυσικά πηγαίνοντας στο καταραμένο πλοίο του πατέρα του. Σκέφτεσαι, σε τι σκοτεινά μυστικά να έχει μπλέξει πάλι, αλλά δεν μπορείς να αντισταθείς στην εξιχνίαση μιας εξαφάνισης και στην λύση μιας κατάρας. Λοιπόν, αρχικά να σου πω ότι το παιχνίδι ξεκινάει από τον χώρο υποδοχής, όπου σε υποδέχεται η Margaret (όχι η θάτσερ, μην παρεξηγηθούμε) η οποία είναι εκεί για να σε βοηθήσει κατά την διάρκεια της αναζήτησης του κουτιού της αλήθειας. Και τώρα στα δικά μας, το πλοίο είναι εξαιρετικά διακοσμημένο, πιο πλοίο βουλιάζεις (χαχα αστειάκι….), σκοτεινό όσο πρέπει και σου προκαλεί ανατριχίλα. Επίσης, έχει και πνεύματα, ναι πολλά πνεύματα που μπορεί να σου έρθουν ανά πάσα στιγμή να σου κάνουν παρεούλα. Όσο δεν τα εξοργίζεις θα είναι φιλικά, αλλά αν τα εξοργίσεις…κάηκες! Οι γρίφοι του είναι πολλοί, όλων των επιπέδων δυσκολίας και απαιτούν κυρίως παρατηρητικότητα και συνδυαστική σκέψη. Έχει πάρα πολλούς χώρους, στους οποίους πηγαίνεις με αρκετά πρωτότυπους και σε μερικές περιπτώσεις αγχωτικούς τρόπους. Γενικά, είναι από τα πολύ καλά ατμοσφαιρικά δωμάτια και είμαι σίγουρος ότι θα περάσεις τέλεια! Οπότε, σήκω από τον υπολογιστή ή κινητό και πήγαινε να βοηθήσεις τον Άρθουρ να ανακαλύψει την αλήθεια. Δώσε λίγο χρώμα στην σκοτεινή ζωή του! Διώξε τους δάιμονες που τον ταλανίζουν. Αν δεν το κάνεις εσύ, τότε ποιός μπορεί;

Θετικά:
Γρίφοι, ατμόσφαιρα,πολλοί χώροι, μεταβάσεις χώρων, ηθοποιία, εξαιρετική υποδοχή
Αρνητικά:
Δεν έχω

Βαθµολογία (προσωπική): 10 / 10

3. Paradox

  • Εταιρία: Paradox Project
  • Περιοχή: Καλλιθέα
  • ∆υσκολία: 9/10
  • Προτεινόµενος αριθµός ατόµων: 5
  • Προτείνεται για: Ομάδες με 10+ δωμάτια στο ενεργητικό τους
  • ∆ιαρκεια: 180 λεπτά

Το πρώτο σπίτι απόδρασης στην Ελλάδα! Δεν είναι διαφήμιση, είναι η αλήθεια. Λοιπόν, ένας μακρινός συγγενής που έχει χρόνια να δώσει σημεία ζωής (βλέπεις ακόμα δεν χώνεψε το γεγονός ότι έφαγες όλη την γαλοπούλα στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι), σε προσκαλεί στο σπίτι του να μοιραστεί μαζί σου ένα μυστικό. Εσύ ,προφανώς, δέχεσαι την πρόσκληση. Πως θα μπορούσες άλλωστε φίλε escaper να λείπεις από αποκαλύψεις μυστικών;

Λοιπόν, εδώ θα κάνω ένα break για να δώσω κάποιες πληροφορίες. Το κανονικό παιχνίδι είναι 3 ώρες. Όμως ύστερα από συνεννόηση μπορείς να το παίξεις σε δύο μέρη, το πρώτο μέρος κρατάει 105 λεπτά και το δεύτερο κρατάει 75 λεπτά. Αλλά, ΤΙ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΤΩΡΑ ΡΕΕΕ;; ΕΙΣΑΙ Ή ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ESCAPER;;;ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΤΟ ΤΡΙΩΡΟ! Κυρίως το λέω γιατί θα χάσεις την ροή του παιχνιδιού και δεν θα το ευχαριστηθείς.

Πάμε στα δικά μας. Λοιπόν, το σπίτι όπως κατάλαβες κρύβει πολλά μυστικά και πολλά παράδοξα! Το στόρυ έχει συνοχή και το ανακαλύπτεις σιγά σιγά όσο προχωράει το παιχνίδι. Έχει από όλα, πράγμα που το κάνει μοναδικό στο είδος του και θα ευχαριστήσει τους πάντες, από γριφάκιδες μέχρι ψαχουλευτήρια. Είναι ωραία διακοσμημένο και έχει κάποιες όμορφες εκπλήξεις που δεν θα σε αφήσουν αδιάφορο. Πρέπει να κάνεις, πολλά πράγματα και να λύσεις πολλούς γρίφους μέτριας προς μεγάλης δυσκολίας, ώστε να αποδείξεις ότι είσαι έτοιμος να ακούσεις το μεγάλο μυστικό. Οπότε, πάρε άλλα 4 φιλαράκια και τράβα να μάθεις το μυστικό, μπορεί να είναι καλό, μπορεί και να μην σου αρέσει, θα δείξουν οι πράξεις σου. Τι λες…αντέχεις;

Θετικά:
Γρίφοι, μεγάλοι και πολλοί χώροι, ιστορία, διακόσμηση, φιλοξενία
Αρνητικά:
Είχε λίγο παραπάνω ψάξιμο από όσο αντέχω

Βαθµολογία (προσωπική): 9,6 / 10

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Ο Seal επιστρέφει με ένα αφιέρωμα στους θρύλους της τζαζ

Bali