in ,

Ποιος είναι ο Conor McGregor ?

Αμέτρητα ποστ στα social media, βιντεάκια με μπινελίκια και επικές ατάκες στο youtube, αντιπαραθέσεις για το αν ο αγώνας με τον Floyd είναι ο κορυφαίος αγώνας στα μαχητικά σπορ όλων των εποχών, για το ποιός εχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει, αστρονομικά ποσά που σε έναν μέσο εργαζόμενο δεν αρκούν 100 ζωές για να βγάλει και.. ξύλο πολύ ξύλο!

Ποιός είναι αυτός ο ξανθός τρελάρας ( που σε πολλούς Έλληνες έγινε γνωστός απο ένα ξεκαρδιστικό Βίντεο του luben.tv να τραγουδάει και να χορέυει ΞΗ-ΜΕ-ΡΩΜΑΤΑ) ??

Ο Conor Anthony McGregor, γεννημένος στις 14 Ιουλίου του 1988 είναι Ιρλανδός αθλητής μεικτών πολεμικών τεχνών, η όπως ονομάζεται σε παγκόσμιο επίπεδο MMA (Mixed Martial Arts) . Ξεκίνησε να προπονείται στη πυγμαχία στα 12 του επειδή όπως έχει δηλώσει έπεφτε συχνά θύμα bullying, όμως το όνειρο του ήταν να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Έχει δηλώσει πως πάντα του άρεσε να παίζει και όχι να βλέπει ποδόσφαιρο. Παρόλα αυτα “κληρονόμησε” απο την οικογένεια του μια συμπάθεια προς την Manchester United  ενώ θαυμάζει τον Cristiano Ronaldo με τον οποίο πλέον είναι στενοί φίλοι.

Όταν μεγαλώνεις στο Δουβλίνο πρέπει να ξέρεις να παίζεις ποδόσφαιρο η ξύλο για να επιβιώσεις

Στα 15 του, οικογένεια του μετακόμισε στο Lucan, εκεί άρχισε να προπόνειται στην τοπική σχολη όπου ασχολήθηκε και με άλλες πολέμικες τέχνες όπως το Kick Boxing και το Jiu Jitsu συνεχίζοντας να προπονέιται στην άλλη του μεγάλη αγάπη, το ποδόσφαιρο. Ο πρώην προπονητής του μάλιστα αναφερόμενος στον νεαρό Κόνορ μιλάει για έναν εξαιρετικό επιθετικό, πρώτο σκόρερ στην ομάδα του.

Μεγαλώνοντας άρχισε να δουλέυει ως υδραυλικός τις καθημερινές, παράλληλα να προπονέιται, και τα σαβατοκύριακα να παίζει σε επαγγελματικούς αγώνες MMA το οποίο πλέον τον είχε κάνει να σκέφτεται όλο και λιγότερο το ποδόσφαιρο. Κάνοντας ένα σερί νικών 8-0, και με ρεκόρ 12-2 η φήμη του άρχισε να μεγαλώνει και η μεγάλη ευκαιρία δεν άργησε να έρθει.

Ντεμπούτο στο UFC

Το 2013, υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τη μεγαλύτερη διοργάνωση MMA στον πλανήτη, το UFC και στον πρώτο του αγώνα κέρδισε με νοκ-άουτ τον αντίπαλο του Marcus Brimage, το οποίο μάλιστα ψηφίστηκε νοκ-άουτ της βραδιάς! Ο Ιρλανδός από τον πρώτο του κι όλας αγώνα έκανε τους fans του αθλήματος να μιλάνε γι’αυτόν.

 

Μετά απο σερί νικών 6-0 στο UFC και έχοντας ήδη αρχίσει να δείχνει τον έντονο χαρακτήρα του και εκτός του οκταγώνου (οι αγώνες γίνονται σε οκτάγωνο “κλουβί”) προκάλεσε σε αγώνα τίτλου τον τότε Πρωτάθλητη Jose Aldo από τη Βραζιλία. Ο McGregor είχε κερδίσει τη μάχη απο τη συνέντευξη τυπου ακόμα, όταν αφου πρώτα στόλισε με διάφορους χαρακτηρίσμους τον Βραζιλιάνο Πρωταθλητή, πήρε τη ζώνη του λέγοντας πως είναι δίκη του!

Πρωταθλητής σε 13 δευτερόλεπτα!

Είναι ένας αθλητής που μιλάει πολύ, για πολλούς απολαυστικός για άλλους εκνευριστικός, όμως τις περισσότερες φορές οι πράξεις του καλύπτουν τα λόγια του. Έτσι έγινε και με τον Aldo στο UFC 194 αφού ήταν ο γρηγορότερος αγώνας τίτλου στην ιστορία της διοργάνωσης. Διήρκησε μόλις 13 δευτερόλεπτα.. Νέος πρωτάθλητης στην κατηγορία Featherweight ο Conor McGregor!

 

Μετά την κατάκτηση του τίτλου featherweight, επόμενος στόχος  ήταν η κατάκτηση του τίτλου και σε μεγαλύτερη κατηγορία κιλών. Κάτι που αν κατάφερνε θα ήταν ο πρώτος αθλητής στην ιστορία του UFC. Ο Βραζιλιάνος Raphael Dos Anjos δέχτηκε την πρόκληση και ο αγώνας κανονίστηκε αλλά δεν έγινε ποτέ αφού κατα τη διάρκεια των προπονήσεων ο Dos Anjos έσπασε το πόδι του. Ο McGregor είχε ήδη πάρει βάρος και δέχτηκε να τον αντιμετωπίσει ο αρκετά βαρύτερος του πρώην πρωταθλητής Nate Diaz.  Το UFC 196 συνδιάστηκε με την πρώτη ήττα του στη διοργάνωση. Ο αρκετά βαρύτερος Diaz “απορροφούσε” τα χτυπήματα του Ιρλανδού χωρίς πρόβλημα και όταν σε μια κίνηση απελπισίας ο McGregor πήγε τον αγώνα στο έδαφος, ως κάτοχος μάυρης ζώνης brazilian jiu-jitsu ο Diaz εκμεταλλέυτηκε το πλεονέκτημα του και κέρδισε με υποταγή. Ήταν το τέλος ενός σερί 7-0 στο UFC και 15-0 σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο McGregor ζήτησε rematch, ο Diaz δέχτηκε, και μετά απο μια επεισοδιακή συνέντευξη τύπου, είδαμε έναν από τους κορυφαίους αγώνες που έχουν γίνει στο UFC. Νικητής με απόφαση των κριτών ο McGregor, μετά απο 5 γύρους γεμάτους αίμα. Όλες οι διαφορές μπηκάν στην άκρη μετά το τέλος του αγώνα, οι δυο αθλητές είχαν καταθέσει ότι είχαν στο οκτάγωνο και είχαν προσφέρει τρομερό θέαμα στο κοινό.

Ο διακαής πόθος όμως του McGregor παρέμενε ο τίτλος σε 2 κατηγορίες. Η ευκαιρία του δόθηκε, και στις 12 Νοεμβρίου 2016, έπαιξε με τον  Eddie Alvarez (Που λίγους μήνες πριν είχε εκθρονίσει τον Dos Anjos). Νικητής και παλι με τον αγαπημένο του τρόπο, νοκ άουτ, γίνεται ο πρώτος αθλητής του UFC που έχει στην κατοχή του τη ζώνη του πρωταθλητή σε 2 κατηγορίες κιλών συγχρόνως.

McGregor Vs Mayweather

Ο McGregor είναι πεπεισμένος πως μπορεί να κερδίσει τους πάντες και τα πάντα, όταν προκάλεσε σε αγώνα τον θρύλο της πυγμαχίας Floyd Mayweather πολλοί το θεώρησαν αστείο.. Πιθανότατα δεν ξέραν καλά τον Ιρλανδό που μόνο πλάκα δεν έκανε και μετά απο σίριαλ διαπραγματέυσεων και συνεντέυξεων τύπου στις οποίες ο έκανε πραγματικό show η ώρα του αγώνα πλησιάζει.

26 Αυγούστου 2017 4 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας ο Ιρλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής του MMA θα αντιμετωπίσει τον αήττητο στην καριέρα του πρώην πρωταθλητή πυγμαχίας ( έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση από το 2015) Floyd Mayweather Jr. Αναμένεται ρεκόρ εισπράξεων, πάνω απο 700 εκατομμύρια δολάρια, εκ των οπόιων υπολογίζεται πως κοντά στα 230 θα είναι η πληρωμή του Floyd και κοντά στα 70 του McGregor. Άν κάποιος θέλει να δεί τον αγώνα σπίτι του νόμιμα χωρίς να είναι συνδρομητής σε κάποιο κανάλι που το μεταδίδει θα πρέπει να πληρώσει γύρω στα 100 δολάρια για να αγοράσει την Pay-Per-View υπηρεσία. Στην Έλλαδα τα δικαιώματα μετάδοσης έχει ο OteSports.

Ο αγώνας θα γίνει με κανόνες πυγμαχίας, θα έχει διάρκεια 12 γύρους 3ων λεπτών και είναι αδύνατο να προβλέψουμε νικητή. Ο 40 χρονος Floyd παίζει στο άθλημα του, είναι αήτηττος και είναι ένας απο τους κορυφαίους counterstrikers στην ιστορία του αθλήματος. Περιμένει την επίθεση του αντιπάλου του και χτυπάει στραπιαία στην αντεπίθεση. Ο Conor από την άλλη είναι αρκετά νεότερος (29), στην καλύτερη φυσική κατάσταση της καριέρας του και είναι πολύ πιο επιθετικός στους αγώνες του. Οι φίλοι της πυγμαχίας θεωρούν πιο πιθανή τη νίκη του Mayweather και οι φίλοι του MMA του McGregor. Οι bookmakers στο Las Vegas δίνουν ενα ελαφρύ προβάδισμα στον Floyd και λένε πως τα ποσά που ποντάρονται στα στοιχήματα είναι αντίστοιχα με αυτά πυ ποντάρονται στο Superbowl!

Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του αγώνα ο Conor McGregor κατάφερε κάτι που λίγοι αθλητές έχουν καταφέρει. Να αλλάξει την ιστορία του αθλήματος του και να κάνει τον κόσμο να μιλάει γι’άυτον σε όλον τον πλανήτη. Κάτι που στο παρελθόν έχουν καταφέρει αθλητές όπως Michael Jordan, ο Muhammad Ali  και ο Mike Tyson.

Φωτογραφίες: Getty Images /@thenotoriousmma

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Φίλοι «φίδια» και τα χαρακτηριστικά τους

12 εκφράσεις των ’90s που δεν θα ακούσουν ποτέ τα σημερινά παιδιά!