in ,

Ροζ σοκολάτα: Κυκλοφόρησε και πολλοί ισχυρίζονται ότι είναι η ανακάλυψη του αιώνα!

Μια πρόσφατη ανακάλυψη από έναν Ελβετό κατασκευαστή σοκολάτας προσθέτει έναν ακόμα τύπο σοκολάτας πέρα απο τη μάυρη, τη λευκή και τη σοκολάτα γάλακτος που όλοι γνωρίζουμε. 

Η Barry Callebaut AG, ο μεγαλύτερος επεξεργαστής κακάου στον κόσμο, παρουσίασε πρόσφατα το πρώτο νέο φυσικό χρώμα για σοκολάτα. 80 χρόνια μετά την δημιουργία της λευκής σοκολάτας από την Nestle SA, πρόκειται για σπουδαία ανακάλυψη στο χώρο της ζαχαροπλαστικής . Αν και έχει ροζ χρώμα και φρουτώδη γεύση, η εταιρεία, προτιμά να την αναφέρει ως «σοκολάτα ρουμπινιού».

 

Το νέο προϊόν μπορεί να συμβάλει στην τόνωση των πωλήσεων στην παγκόσμια αγορά σοκολάτας που βρίσκεται σε κρίση. Πολλοί μάλιστα είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι πλέον έχει αγγίξει το κατώτατο σημείο της. Ενω η Hershey κόβει το 15% του προσωπικού της και η Nestle προσπαθεί να πουλήσει την αμερικανική της επιχείρηση σοκολάτας, η σοκολάτα ρουμπίνι αυξάνει την πιθανότητα η επόμενη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου να φτάσει με ράφια καταστημάτων γεμάτα από καρδιές ροζ σοκολάτας.

 

Η  Barry Callebaut AG , υποστηρίζει πως η σοκολάτα της έχει ελαφριά, κρεμώδη υφή και αποτελεί μια νέα αισθητική απόλαυση, μια νέα γευστική εμπειρία που δεν μοιάζει με τα όσα έχουν να προσφέρουν τα τρία βασικά είδη σοκολάτα αφού δεν είναι ούτε πικρή, ούτε, γλυκιά, ούτε και γαλακτώδης αλλά κάτι εντελώς διαφορετικό. Ενθουσιασμένος μάλιστα φάνηκε και ο εμπειρογνώμονας σοκολάτας Agnus Kennedy ο οποίος μιλώντας στη Sun εκτίμησε πως, ακριβώς επειδή είναι τόσο ελαφριά και φρουτώδης, κάποιος μπορεί να παρασυρθεί πολύ εύκολα και να φάει μεγαλύτερή ποσότητα απ΄ότι από τα άλλα τρια είδη σοκολάτας.

Σημειώνεται πως η νέα «ροζ σοκολάτα» οφείλει το χρώμα της αποκλειστικά στους κόκκους κακάο που χρησιμοποιούνται  και όχι σε χρωστικές . Φυσική είναι και η γεύση της. Δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποικιλίες φρούτων, ενώ τα φασόλια της προέρχονται από την Ακτή του Ελεφαντοστού, το Εκουαδόρ και τη Βραζιλία.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήχθη σε διάφορες αγορές η ροζ σοκολάτα ικανοποίησε την ανάγκη των καταναλωτών για κάτι νέο. Παρόλο που και άλλες εταιρείες παράγουν ήδη κόκκινη σκόνη κακάο, αυτή είναι η πρώτη φορά που παράγεται φυσική ροζ σοκολάτα.



 Barry Callebaut AG

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Οι ταινίες της εβδομάδας 05-11/10

Α #THROWBACK TO THE TIME