in ,

Οι ταινίες της εβδομάδας 05-11/10

O Ράιαν Γκόσλινγκ επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με το σίκουελ «Blade Runner 2049», τραβώντας το ενδιαφέρον των σινεφίλ.

Blade Runner 2049

30 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, ένας νέος blade runner, ο αστυνομικός Κ ξεσκεπάζει ένα παλιό μυστικό που μπορεί να οδηγήσει ό,τι έχει απομείνει από την κοινωνία στο απόλυτο χάος. Η ανακάλυψη αυτή τον οδηγεί στην αναζήτηση του Rick Deckard, έναν άλλο blade runner της αστυνομίας του Λος Άντζελες, που έχει εξαφανιστεί τα τελευταία 30 χρόνια.

Μια Φανταστική Γυναίκα

Ο Σεμπάστιαν Λέλιο, του πολυβραβευμένου «Gloria» επιστρατεύει το ταλέντο της Ντανιέλα Βέγκα σε αυτή την ταινία-ύμνο στη διαφορετικότητα, σε παραγωγή Μάρεν Άντε και Πάμπλο Λαραΐν.

Η Λιακάδα Μέσα μου

Η Ιζαμπέλ (Ζυλιέτ Μπινός) είναι μια Παριζιάνα καλλιτέχνης και χωρισμένη μητέρα που δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια να βρει τον αληθινό έρωτα. Οι ελπίδες, οι προσδοκίες και η απογοήτευση κάνουν πολλούς κύκλους και παρ’ όλες τις ατυχίες η προσπάθεια της Ιζαμπέλ συνεχίζεται.

Wild Mouse

Στους βασιλιάδες φερόμαστε με ευγένεια! Αυτό πρεσβεύει ο καταξιωμένος μουσικοκριτικός Georg, αλλά ο ίδιος μετρά κέρματα αφού απολύθηκε από την εφημερίδα όπου έγραφε για δεκαετίες. Ενώ κρύβει την απόλυση από τη σύζυγο του, η οποία ασχολείται αποκλειστικά με το πώς θα μείνει έγκυος, ο Georg καταστρώνει την εκδίκηση του. Στα καταχθόνια σχέδιά του τον βοηθά ένας συμμαθητής του, ο Erich.

Επαναστάτης στη Σίκαλη

Ο κόσμος του θρυλικού συγγραφέα Τζ. Ντ. Σάλιντζερ μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη, σε αυτή την αποκαλυπτική ματιά στις εμπειρίες που διαμόρφωσαν έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους, αμφιλεγόμενους και αινιγματικούς συγγραφείς των καιρών μας. Τοποθετημένο χρονικά στο πολύχρωμο κάδρο της Νέας Υόρκης των μέσων του 20ου αιώνα, το «Επαναστάτης στη Σίκαλη» ακολουθεί τον νεαρό Σάλιντζερ (Νίκολας Χουλτ), ενώ φλερτάρει με τη διάσημη κοσμική Ούνα Ο’Νιλ και πολεμά στις πρώτες γραμμές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Λεπίδα του Αθάνατου

Ένας ικανότατος και αθάνατος σαμουράι ζει στοιχειωμένος από τη βίαιη δολοφονία της αδελφής του. Είναι αποφασισμένος να καταπολεμήσει το κακό κι έτσι δέχεται να βοηθήσει ένα νεαρό κορίτσι να πάρει την εκδίκησή του από την ομάδα που σκότωσε τους γονείς της.

 

Under The Sun

Ντοκιμαντέρ για την καθημερινή ζωή στη Βόρεια Κορέα. Η καταγραφή ενός χρόνου από τη ζωή μιας οικογένειας στην πρωτεύουσα Πιονγιάνγκ, με φόντο την προετοιμασία της μικρής Ζιν-μι να καταταγεί στο Κίνημα Νέων της Κορέας την ημέρα του εορτασμού μίας από τις σημαντικότερες εθνικές επετείους της χώρας.

Στο Κέντρο του Κύκλου

Ντοκιμαντέρ του Ορφέα Περετζή με θέμα το θέατρο. Τρεις ηθοποιοί μέλη της θεατρικής ομάδας ΡΟΔΑ αφηγούνται τις εμπειρίες που είχαν μπροστά και πίσω από την αυλαία.

Love in Rome

Ερωτικό δράμα του Ντίνο Ρίζι με τους Μιλέν Ντεμονζό και Έλσα Μαρτινέλι. Ο παθιασμένος έρωτας ανάμεσα στο νεαρό γοητευτικό διανοούμενο Μαρτσέλο και της τσαχπίνας πανέμορφης ηθοποιού Ελίζα.

Ομάδα Υποβρύχιων Καταδρομών

Μία ομάδα επίλεκτων αμερικανών κομάντο ανακαλύπτει έναν υποβρύχιο θησαυρό σε μία λίμνη της Βοσνίας, ο οποίος φημολογείται ότι αξίζει εκατομμύρια δολάρια. Σε μία προσπάθεια να βοηθήσουν τους ντόπιους, δημιουργούν χάος στο πέρασμά τους, με αποτέλεσμα να τους εντοπίσει ο εχθρός. Θα καταφέρουν, άραγε, να ολοκληρώσουν την αποστολή τους μέσα σε δέκα μόλις ώρες;

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

101017

Ροζ σοκολάτα: Κυκλοφόρησε και πολλοί ισχυρίζονται ότι είναι η ανακάλυψη του αιώνα!