in , , ,

«Ion Maiden», το video game που έκανε έξαλλους τους Iron Maiden

Το συγκρότημα Iron Maiden μηνύει τους δημιουργούς του παιχνιδιού «Ion Maiden» ζητώντας 2 εκατ. δολάρια.

Την πρόσφατη μήνυση των Guns N’ Roses στους δημιουργούς της μπύρας Guns ‘N’ Rosé μπορούμε να την καταλάβουμε (αν μη τι άλλο γιατί η ιδέα μιας ροζέ μπύρας είναι προσβλητική από μόνη της). Αλλά αυτή που καταθέτουν τώρα οι Iron Maiden εναντίον της εταιρείας 3D Realms για το παιχνίδι της «Ion Maiden» είναι ο ορισμός της υπερβολής.

powered by Rubicon Project
Οι Βρετανοί θεοί του metal υποστηρίζουν ότι το video game εκμεταλλεύεται το όνομά τους και αντιγράφει τη γραμματοσειρά στο λογότυπό τους. Αν και η «Σιδηρά Παρθένος» είναι ένα μεσαιωνικό όργανο βασανιστηρίων, οι Iron Maiden έχουν κατοχυρώσει το όνομα και το λογότυπό τους στις ΗΠΑ από το 1984. Αυτό είναι το λογότυπο των Maiden, που αμέτρητοι πιτσιρικάδες έχουν ζωγραφίσει στα τετράδια και στα σχολικά τους σακίδια:

Και αυτό είναι το λογότυπο του παιχνιδιού. Εμείς δεν μπορούμε να δούμε την αντιγραφή, εσείς;

Το «Ion Maiden» δεν έχει καμία σχέση με το συγκρότημα και τη μουσική του, πρόκειται για ένα first person shooter από τους δημιουργούς των παιχνιδιών «Duke Nukem», με ρετρό στυλ γραφικών. Η ηρωίδα του ονομάζεται Σέλεϊ Χάρισον και ο τίτλος είναι ένα λογοπαίγνιο με τα ιόντα (τα άτομα που φέρουν ηλεκτρικό φορτίο) και το γεγονός ότι είναι γυναίκα.

Όμως και εδώ οι Iron Maiden θεωρούν ότι υπάρχει σκόπιμη αντιγραφή, καθώς το όνομα Σέλεϊ Χάρισον παραπέμπει σε εκείνο του (εικονιζόμενου επάνω) μπασίστα του γκρουπ, Στιβ Χάρις. Αλήθεια τώρα;

Για όλα τα παραπάνω οι Maiden ζητούν απόσυρση του παιχνιδιού και αποζημίωση 2 εκατ. δολαρίων, καθώς πιστεύουν ότι ο κόσμος το αγοράζει επειδή θεωρεί ότι έχει σχέση με το συγκρότημα. Το συγκρότημα έχει κυκλοφορήσει δικό του video game, το «Iron Maiden: Legacy of the Beast» από το 2016, ένα RPG με πρωταγωνιστή τη μασκότ τους, τον Eddie. Όπως διαπιστώνετε από το βίντεο, δεν έχει καμία σχέση με το «Ion Maiden».

Πηγη

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

«Στη σκιά των βράχων 2019»: Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ

«Death Stranding»: Το παιχνίδι που το PlayStation περίμενε τρία χρόνια