in ,

Οι ταινίες της εβδομάδας (28/03-03/04)

Ο Τιμ Μπάρτον ζωντανεύει το αγαπημένο σε όλους ελεφαντάκι και δίνει άλλη νότα σε μία εβδομάδα που τα έχει όλα: από θρίλερ και δραματικές ιστορίες, μέχρι κωμωδίες και ντοκιμαντέρ.

Ντάμπο

Η νέα live action ταινία της Disney, «Ντάμπο», συστήνει τον Holt Farrier, ένα πρώην μεγάλο αστέρι του τσίρκου, που βρίσκει την ζωή του να διαλύεται όταν επιστρέφει από τον πόλεμο. Ο ιδιοκτήτης του τσίρκου Max Medici προσλαμβάνει τον Holt για να φροντίζει ένα νεογέννητο ελέφαντα με υπερμεγέθη αυτιά που τον κάνουν περίγελο του τσίρκου. Αλλά όταν τα παιδιά του Holt ανακαλύπτουν πως ο Ντάμπο μπορεί να πετάξει, ο αδίστακτος επιχειρηματίας V.A. Vandever και μια ακροβάτρια με το όνομα Colete Marchant επιδιώκουν να κάνουν τον Νταμπο, σταρ του τσίρκου. Σκηνοθεσία: Τιμ Μπάρτον. Παίζουν: Ντάνι Ντε Βίτο, Κόλιν Φάρελ, Εύα Γκριν.

Mektoub, Αγάπη μου

‘Ένας νεαρός σεναριογράφος επιστρέφει στο πατρικό του στα παράλια της Μεσογείου και παγιδεύεται σε ένα ερωτικό τρίγωνο ανάμεσα σε μια ντόπια γυναίκα και τη σύζυγο ενός παραγωγού ταινιών, που έχει προσφερθεί να χρηματοδοτήσει την επόμενη ταινία του. Σκηνοθεσία: Αμπντελατίφ Κεσίς. Παίζουν: Σαΐν Μπουμεντίν, Οφελί Μπο.

Ο Καθηγητής και ο Τρελός

Βασισμένη στο ομώνυμο διεθνές μπεστ σέλερ του Σάιμον Γουίντσεστερ, η ταινία είναι μια συναρπαστική αληθινή ιστορία παραφροσύνης, ιδιοφυίας και εμμονής. Πρωταγωνιστές δύο αξιόλογοι άντρες που άφησαν το σημάδι τους γράφοντας το Λεξικό της Αγγλικής Γλώσσας της Οξφόρδης, ένα εγχείρημα που ξεκίνησε το 1857 και ήταν ένα από τα πιο φιλόδοξα και επαναστατικά έργα του ανθρώπινου πνεύματος. Σκηνοθεσία: Π. Μπ. Σέμραν. Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Σον Πεν.

Ευτυχισμένος Λάζαρος

Η πολυβραβευμένη σκηνοθέτιδα των «Θαυμάτων», Αλίτσε Ρορβάχερ, παραδίδει μια υπέροχη αλληγορία, που απέσπασε το Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου στο περασμένο Φεστιβάλ Καννών. Η ιστορία του Λάζαρο, ενός νεαρού χωρικού τόσο καλόκαρδου που περνιέται για αφελής και του Τανκρέντι, ενός νέου αριστοκρατικής καταγωγής, καταραμένου από την ίδια του την φαντασία. Ένας ισχυρός δεσμός δημιουργείται μεταξύ τους, όταν ο Τανκρέντι ζητά από τον Λάζαρο να τον βοηθήσει να σκηνοθετήσει την ίδια του την απαγωγή. Σκηνοθεσία: Αλίτσε Ρορβάχερ. Παίζουν: Αλμπα Ρορβάχερ, Ντείβιντ Μπένεντ.

Κωδικός Κολίμπρι

Δύο ξαδέρφια από τη Νέα Υόρκη, ο Βίνσεντ και ο Άντον δραστηριοποιούνται στις διεθνείς αγορές και στις Συναλλαγές Υψηλής Συχνότητας, όπου το κέρδος βγαίνει μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου. Το όνειρό τους; Να φτιάξουν μια οπτική ίνα από το Κάνσας μέχρι το Νιου Τζέρσι που θα τους προσφέρει εκατομμύρια. Σε αυτό θα τους εμποδίσει η Εύα Τόρες, μια παρανοϊκή επενδύτρια και πρώην εργοδότριά τους, η οποία βρίσκεται συνεχώς πίσω τους και δεν θα σταματήσει μέχρι να τους δει να καταστρέφονται. Ο Βίνσεντ και ο Άντον όμως είναι αποφασισμένοι να διασχίσουν την Αμερική για να βρουν τη λύτρωση, όχι μέσω χρημάτων, αλλά μέσω της οικογένειας και της επανασύνδεσής τους με τη γη. Σκηνοθεσία: Κιμ Νγκουγέν. Παίζουν: Σάλμα Χάγιεκ, Τζέσι Άιζενμπεργκ, Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ.

Η Τρύπα

Η Σάρα μετακομίζει με τον μικρό της γιο στο απομονωμένο νέο τους σπίτι σε μια επαρχιακή πόλη, ελπίζοντας να κάνουν μια καινούργια αρχή έπειτα από μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. Ομως η συνάντησή τους με την αλλόκοτη νέα τους γειτόνισσα και η προσωρινή εξαφάνιση του μικρού Κρις στο γειτονικό δάσος θα φέρουν στα όριά της τη Σάρα, η οποία θα ανακαλύψει μια τεράστια μυστηριώδη τρύπα στο έδαφος καθώς τον αναζητά. Το αγόρι θα επιστρέψει σύντομα, ωστόσο θα είναι διαφορετικό, κάνοντας τη μητέρα του να αναρωτηθεί αν πρόκειται πραγματικά για τον γιο της. Σκηνοθεσία: Λι Κρόνιν. Παίζουν: Σίνα Κέρσλεϊκ, Τζέιμς Κουίν Μάρκι, Σιμόν Κίρμπι.

Πόλη υπό Κατοχή

Σε μία γειτονιά του Σικάγο, κοντά μία δεκαετία μετά την κατοχή από μία εξωγήινη δύναμη, η πόλη υπό κατοχή εξερευνά τις ζωές και των δύο πλευρών των εμπλεκομένων: αυτών που συνεργάστηκαν με τις δυνάμεις κατοχής και αυτών που αντιστάθηκαν. Σκηνοθεσία: Ρούπερτ Ουάιατ. Παίζουν: Τζον Γκούντμαν, Βέρα Φαρμίγκα.

Στιγμιαία Οικογένεια

Όταν ο Πιτ και η Έλι αποφασίζουν να κάνουν οικογένεια, εξετάζουν την επιλογή της υιοθεσίας. Όταν θα γνωρίσουν τρία αδέρφια, συμπεριλαμβανομένης μιας 15χρονης που κάνει την επανάστασή της, θα διαπιστώσουν ότι από εκεί που δεν είχαν κανένα παιδί βρέθηκαν μέσα σε μια νύχτα με τρία. Τώρα, ο Πιτ και η Έλι θα προσπαθήσουν να μάθουν τα κατατόπια του να είσαι γονιός με ξεκαρδιστικό τρόπο με την ελπίδα να γίνουν οικογένεια. Σκηνοθεσία: Σον Άντερς. Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Ρόουζ Μπερν, Οκτάβια Σπένσερ.

Ελεύθερο Θέμα

Στο τέλος του ακαδημαϊκού έτους, κι εν μέσω μιας περιόδου αμφισβήτησης των κοινωνικών αξιών και συμπεριφορών, μια καθηγήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών βάζει άσκηση ελεύθερου θέματος σε οκτώ φοιτητές της. Εκείνοι, αν κι ενθουσιασμένοι, αγχώνονται με τις ευθύνες που καλούνται να αναλάβουν, παρότι η καθηγήτρια τους βοηθάει σε κάθε βήμα. Ένας εξ αυτών ρίχνει στο τραπέζι την ιδέα να φανταστούν πώς μπορεί να είναι η πραγματική ζωή της καθηγήτριας και όλοι τους σκαρφίζονται τολμηρές ιστορίες, οι οποίες αρχίζουν σταδιακά να παίρνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Σκηνοθεσία: Στέλλα Θεοδωράκη. Παίζουν: Θεοδώρα Τζήμου, Δημήτρης Κίτσος, Μάρθα Λαμπίρη.

Επιστροφή στην Κορυφή

Η ιστορία ζωής του 35χρονου Λεωνίδα, ο οποίος μολονότι χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο μετά από ατύχημα, αποφασίζει να ανέβει στην κορυφή του Ολύμπου: το βουνό που είχε κατακτήσει αρτιμελής δύο φορές και μετά τον τραυματισμό του δεν έπαψε να το επισκέπτεται στα όνειρά του. Σκηνοθεσία: Στρατής Χατζηελενούδας.

Ο Άγγελος

O Carlitos είναι ένας νεαρός που μοιάζει με αστέρα του σινεμά: γλυκό πρόσωπο, ξανθές μπούκλες και απαράμιλλο στυλ. Από μικρός ζήλευε τα πράγματα που είχαν οι άλλοι, στην εφηβεία του όμως φανερώνει την πραγματική του φύση: γίνεται κλέφτης. Όταν συναντά στο σχολείο του τον Ramon, ο Carlitos γοητεύεται και κάνει ό,τι μπορεί για να του τραβήξει την προσοχή. Μαζί θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι παρανομίας, έρωτα και καταστροφής. Οι δολοφονίες μοιάζουν σα φυσική κατάληξη της πορείας του, ώσπου ο Carlitos θα συλληφθεί. Η αγγελική του μορφή τραβά την προσοχή του τύπου και της κοινής γνώμης. Το προσωνύμιο που του δίνεται είναι «Άγγελος του Θανάτου» με τη φήμη του να εκτοξεύεται στα ύψη αμέσως μετά τη σύλληψη του. Σκηνοθεσία: Λουίς Ορτέγκα. Παίζουν: Λορέντζο Φέρο, Σεσίλια Ροτ, Ρικάρντο Νταρίν.

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Εκτοξεύστε Angry Birds στο… σαλόνι σας μέσω iPhone

ΑΤΜ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΧΥΜΟ!!!!