in ,

Οι ταινίες της εβδομάδας (21/02 – 27/02)

Τα φιλμ που προβάλλονται στις αίθουσες…

Λίγο πριν τη μεγάλη απονομή των Όσκαρ, μία πλούσια κινηματογραφική εβδομάδα ξεκινά.

Ο σεισμός

Το 1904, ένας σεισμός μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε το Όσλο. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στο Ρήγμα του Όσλο, το οποίο εκτείνεται κάτω από την πρωτεύουσα της Νορβηγίας. Σεισμοί μικρότερου μεγέθους εξακολουθούν να συμβαίνουν στην περιοχή ακόμα και σήμερα. Οι γεωλόγοι δεν είναι απολύτως σίγουροι, αλλά υπάρχουν ενδείξεις που υποδεικνύουν ότι ένας εξαιρετικά ισχυρός σεισμός είναι πολύ πιθανό να συμβεί στο κοντινό μέλλον στο Όσλο. Το πότε θα συμβεί αυτό, κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει με σιγουριά. Ίσως σε 100 χρόνια, ίσως σε 10 χρόνια, ίσως αύριο… Σκηνοθεσία: Τζον Αντρέας Άντερσεν. Παίζουν: Κρίστοφερ Τζόνερ, Αν Νταλ Τορπ.

Εάν η οδός Μπιλ μπορούσε να μιλήσει

Η Tish Rivers και ο Fonny είναι πολύ ερωτευμένοι. Η ζωή τους ανατρέπεται όταν ο Fonny φυλακίζεται για ένα έγκλημα που δεν έχει διαπράξει. Η Tish ανακαλύπτει ότι είναι έγκυος και αγωνίζεται με τη βοήθεια του δικηγόρου και της οικογένειας της για να αποδείξει την αθωότητα του. Σκηνοθεσία: Μπάρι Τζένκινς. Παίζουν: Κική Λέιν, Στέφαν Τζέιμς.

Θα μπορούσες ποτέ να με συγχωρέσεις

Η Μελίσα ΜακΚάρθι πρωταγωνιστεί στην κινηματογραφική μεταφορά της βιογραφίας «Θα μπορούσες ποτέ να με συγχωρέσεις;», την αληθινή ιστορία της κορυφαίας σε πωλήσεις βιογράφου διασημοτήτων Λι Ισραήλ (Μελίσα ΜακΚάρθι) που έβγαζε τα προς το ζην κατά τη δεκαετία του ’70 και του ’80 καταγράφοντας τις ζωές διασήμων. Όταν η Λι δεν μπορούσε να εκδώσει πια τα έργα της καθώς θεωρούνταν ξεπερασμένα, μετέτρεψε την τέχνη της σε απάτη, με τη βοήθεια του πιστού της φίλου Τζακ. Σκηνοθεσία: Μάριελ Χέλερ. Παίζουν: Μελίσα ΜακΚάρθι, Ρίτσαρντ Ε. Γκραντ.

Σοφία

Μια νέα γυναίκα αντιμέτωπη με μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Κάτι τέτοιο είναι παράνομο στο Μαρόκο, γι’ αυτό έχει 24 ώρες για να βρει και να δηλώσει την ταυτότητα του πατέρα προτού παραδοθεί στις αρχές. Ένα ντεμπούτο που η διεθνής κριτική στις Κάννες σύγκρινε με τις καλύτερες στιγμές του Ασγκάρ Φαραντί. Σκηνοθεσία: Μεριέμ Μπενμπαρέκ. Παίζουν: Λούμπνα Αζαμπάλ, Μαχά Αλεμί.

Ο φαροφύλακας

Τρεις φαροφύλακες πηγαίνουν για έξι εβδομάδες σε ένα ακατοίκητο νησί, 20 μίλια μακριά από τις δύσβατες ακτές της Σκωτίας. Καθώς ο Τόμας, o Τζέιμς και ο Ντόναλντ τακτοποιούνται στη συνηθισμένη, μοναχική τους ρουτίνα, κάτι απρόσμενο και πιθανώς καταλυτικό συμβαίνει, όταν πέφτουν πάνω σε κάτι που δεν είναι δικό τους για να το κρατήσουν. Από πού ήρθε; Σε ποιαν ανήκει; Ένα πλοίο εμφανίζεται από μακριά και μπορεί να έχει τις απαντήσεις… Μία σκληρή μάχη για επιβίωση ξεκινά, ενώ η απληστία αντικαθιστά την πίστη και η απομόνωση τροφοδοτεί την παράνοια. Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Νάιχολμ. Παίζουν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Πίτερ Μούλαν, Κόνορ Σουίντελς.

Εξόριστος συγγραφέας

Έξι μέρες από τη ζωή του σπουδαίου Ρώσου συγγραφέα Σεργκέι Ντοβλάτοβ, όταν πάλευε να προστατεύσει το ταλέντο και την αξιοπρέπειά του ενάντια στους μηχανισμούς ελέγχου του καθεστώτος, μαζί με τον ποιητή Γιόζεφ Μπρότσκι. Το βραβευμένο αριστούργημα του Αλεξέι Γκερμαν Jr. αφηγείται την ιστορία ενός από τους μεγαλύτερους Ρώσους συγγραφείς του 20ου αιώνα, ο οποίος λάτρευε το χιούμορ, την τζαζ και πάνω απ’ όλα την ελευθερία. Σκηνοθεσία: Αλεξέι Γκερμάν Τζ.. Παίζουν: Μίλαν Μάριτς, Ντανίλα Κοζλόφσκι.

 

Corgi-Το Σκυλάκι της Βασίλισσας

Η συναρπαστική περιπέτεια του Ρεξ, του αγαπημένου σκύλου της βασίλισσας, που το σκάει από το παλάτι και βρίσκεται αβοήθητος σε ένα καταφύγιο σκύλων στο Λονδίνο. Εκεί θα μπλέξει σε ένα κλαμπ κυνομαχιών γεμάτο άγρια αδέσποτα και θα μάθει πως για να γίνει ο πρώτος σκύλος θα πρέπει να το κερδίσει με την αξία του. Κατά τη διάρκεια του επικού ταξιδιού του για να βρει τη βασίλισσα, ο Ρεξ θα ερωτευτεί, θα ενηλικιωθεί και θα ανακαλύψει τον αληθινό του εαυτό. Σκηνοθεσία: Μπεν Στάσεν, Βίνσεντ Κέστελουτ.

Η Σύζυγος

Πίσω από κάθε σπουδαίο άντρα, υπάρχει μια ακόμη πιο σπουδαία γυναίκα… Η Τζόαν είναι η τέλεια σύζυγος- επί σαράντα χρόνια έχει θυσιάσει τα όνειρα της για να στηρίξει το σύζυγο της και τη λογοτεχνική του καριέρα. Ο γάμος τους έχει χτιστεί με άνισους όρους κι εκείνη έφτασε τα όρια της. O Τζο ετοιμάζεται να παραλάβει Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, όταν η Τζόαν αποφασίζει να αποκαλύψει το μεγαλύτερο μυστικό της καριέρας του- της ανήκει κάθε λέξη από τα έργα του. Σκηνοθεσία: Μπγιορν Ραντζ. Παίζουν: Γκλεν Κλόουζ, Τζόναθαν Πράις.

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Ποιος θα βρίσκεται στο πλευρό του El Professore??

Ο απίστευτος λόγος που οι ζέβρες έχουν… ρίγες

Back to Top

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.