in ,

Οι ταινίες της εβδομάδας (15/11-21/11)

Ταινίες για κάθε γούστο κάνουν την πρώτη τους επίσημη στις αθηναϊκές αίθουσες, με την ελληνική παραγωγή «Αιγαίο SOS» να κερδίζει έδαφος.

Φανταστικά Ζώα: Τα Εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ

Ο ισχυρός σκοτεινός μάγος Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ, με τη βοήθεια του Νιουτ Σκαμάντερ, συλλαμβάνεται από το MACUSA (το Κογκρέσο Μαγείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής) αλλά, τηρώντας την απειλή του, καταφέρνει να διαφύγει. Στόχος του είναι να συγκεντρώσει γύρω του, όσους περισσότερους, ανυποψίαστους για την πραγματική του ατζέντα, συμμάχους μπορεί, ώστε να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιό του: να αναθρέψει καθαρόαιμους μάγους για να καταδυναστεύουν όλα τα άμαθα πλάσματα. Σε μια προσπάθεια να ανατρέψει τα σχέδια του Γκρίντελβαλντ, ο Άλμπους Ντάμπλντορ καλεί τον πρώην μαθητή του Νιουτ Σκαμάντερ, που δέχεται να τον βοηθήσει, αγνοώντας τους κινδύνους που βρίσκονται μπροστά τους. Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Γιέιτς. Παίζουν: Έντι Ρέντμεϊν, Κάθριν Γουάτερστον, Νταν Φόγκλερ.

Κορίτσι

Ξεχώρισε στο Φεστιβάλ των Καννών, ενώ πρόκειται για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Βέλγου σκηνοθέτη Λούκας Ντοντ. Είναι μια διερεύνηση των φύλων μέσα από το χαρακτήρα της Λάρα, ενός 15χρονου κοριτσιού που γεννήθηκε στο σώμα ενός αγοριού. Σκηνοθεσία: Λούκας Ντοντ. Παίζουν: Βικτόρ Πολστέρ, Όλιβερ Μπόνταρντ.

Οι κληρονόμοι

Η Τσέλα και η Τσικίτα συμβιώνουν για πάνω από 30 χρόνια. Το τελευταίο διάστημα, η οικονομική τους κατάσταση έχει επιδεινωθεί με αποτέλεσμα να αρχίζουν να πουλάνε κάποια από τα αντικείμενα που έχουν κληρονομήσει. Τα πράγματα δεν πηγαίνουν καθόλου καλά για την Τσικίτα και η Τσέλα αναγκάζεται να αντιμετωπίσει μόνη της τη σκληρή πραγματικότητα. Σκηνοθεσία: Μαρσέλο Μαρτινέσι. Παίζουν: Μαργκαρίτα Ιρούν, Νίλντα Γκονζάλεζ, Αλίσια Γκουέρα.

Λπ

Η Λένα Πλάτωνος είναι η ζωντανή ιστορία της ελληνικής ηλεκτρονικής σκηνής σε μια συναρπαστική πορεία περισσότερων από τρεις δεκαετίες. Με πλούσιο αρχειακό υλικό και τη βοήθεια φίλων, συνεργατών και σύγχρονων Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών, το λπ αποτελεί αναδρομή μιας σπουδαίας καριέρας. Σκηνοθεσία: Χρήστος Πέτρου.

Μαίρη Σέλλεϋ

200 χρόνια μετά την έκδοση του «Φρανκενστάιν», η «Μαίρη Σέλλεϋ» έρχεται για να μας συστήσει τη γυναίκα που βρίσκεται πίσω από τη συγγραφή του βιβλίου που στιγμάτισε την παγκόσμια λογοτεχνία. Η ταινία σκιαγραφεί το ειδύλλιο ανάμεσα στον ποιητή Πέρσι Σέλλεϋ και τη 16χρονη Μαίρη Γουόλστονκραφτ Γκόντγουιν που είχε ως αποτέλεσμα τη συγγραφή της εμβληματικής γοτθικής νουβέλας από την Γκόντγουιν, σε μια εποχή κατά την οποία οι γυναίκες συγγραφείς δεν έχαιραν ιδιαίτερου κύρους. Σκηνοθεσία: Χάιφα Αλ-Μανσούρ. Παίζουν: Ελ Φάνινγκ, Μέισι Γουίλιαμς, Ντάγκλας Μπουθ.

Αιγαίο SOS

Καλοκαίρι 2018. Ελληνοτουρκικές φρεγάτες οργώνουν τη θάλασσα. Ένας μεγάλος σεισμός στο Αιγαίο φέρνει στην επιφάνεια μια βραχονησίδα σε αμφισβητούμενα χωρικά ύδατα. Έλληνες και Τούρκοι στέλνουν άμεσα στρατεύματα για να καταλάβουν το νησί. H κάθε διμοιρία καταλαμβάνει περίπου… από μισό. Τα αστεία αλλά και σοβαρά περιστατικά μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων δεν αργούν να πάρουν διαστάσεις τσουνάμι. Πείνα, τρέλα, έρωτες και στρατιώτες διατεθειμένοι να αλληλοσκοτωθούν για χάρη μιας γυναίκας, σε μια μάχη που αναμένεται να είναι πολλών ρίχτερ. Σκηνοθεσία: Πιέρρος Ανδρακάκος. Παίζουν: Ευαγγελία Συριοπούλου, Θοδωρής Αθερίδης, Πάνος Βλάχος.

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Όλα όσα ξέρουμε για την τελευταία σεζόν του «Game of Thrones»

Escape Room Quiz – Νοέμβριος 2018