in

Οι πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα της πέμπτης σεζόν του «Peaky Blinders»

«Άνια Τέιλορ-Τζόι, καλώς ήρθες στο Μπέρμιγχαμ». Με αυτή τη φράση και μια φωτογραφία της πρωταγωνίστριας των ταινιών «Η μάγισσα» και «Διχασμένος» (αλλά και του επερχόμενου «Glass») η παραγωγή του «Peaky Blinders» υποδέχτηκε την 22χρονη Αμερικανίδα ηθοποιό στα γυρίσματα του νέου, πέμπτου κύκλου της δημοφιλούς σειράς, που ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες.

Η Τέιλορ-Τζόι βρίσκεται στο Μάντσεστερ (εκεί γυρίζεται κατά κύριο λόγο η σειρά και όχι στο Μπέρμιγχαμ όπου διαδραματίζεται) μαζί με το υπόλοιπο βασικό καστ του «Peaky Blinders», εκτός φυσικά από τον ηθοποιό Τζο Τζο Κόουλ (τον Τζον Σέλμπι που σκοτώθηκε από Ιταλούς μαφιόζους ήδη από το πρώτο επεισόδιο της τέταρτης σεζόν).

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη του νέου κύκλου από το BBC One «καθώς ο κόσμος συνταράσσεται από το οικονομικό κραχ του 1929, παντού υπάρχει δυστυχία αλλά και ευκαιρίες. Όταν ένας χαρισματικός πολιτικός με τολμηρό όραμα για τη Βρετανία πλησιάσει τον Τόμι Σέλμπι, που τώρα είναι βουλευτής, ο τελευταίος συνειδητοποιεί ότι η αντίδρασή θα επηρεάσει όχι μόνο το μέλλον της οικογένειάς του, αλλά και ολόκληρης της χώρας».

Τον περασμένο Μάιο, ο δημιουργός της σειράς Στίβεν Νάιτ είχε αποκαλύψει ότι μελετούσε τις διαβόητες συμμορίες με τα ξυράφια από τη Γλασκώβη, για να τις συμπεριλάβει στο σενάριο της πέμπτης σεζόν. «Ήταν οι πιο σκληρές στη Βρετανία των τελών της δεκαετίας του 1920 και εκείνης του 1930. Είχαν πολύ συγκεκριμένη δομή και αυτά ακριβώς τα στοιχεία ερευνώ αυτόν τον καιρό». Οι συμμορίες της Γλασκώβης ονομάζονταν έτσι από το όπλο της επιλογής τους, τα ξυράφια – όχι τα ξυραφάκια που έραβαν στο γείσο των καπέλων τους οι Peaky Blinders, αλλά τα μεγάλα, εκείνα των μπαρμπέρηδων.

Δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία πρεμιέρας για την πέμπτη σεζόν, αν και η πιο πιθανή περίοδος είναι το καλοκαίρι του 2019. Τα καλά νέα πάντως είναι ότι θα ακολουθήσει σίγουρα και μία έκτη σεζόν, πιθανότατα και μία έβδομη. Ο Νάιτ έχει δηλώσει στο παρελθόν πως θέλει να τελειώσει τη σειρά «με τη σειρήνα της πρώτης αεροπορικής επιδρομής στο Μπέρμιγχαμ στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο». Επομένως, ξεκινώντας τώρα από το 1929, το σίγουρο είναι ότι θα καλύψουμε ακόμη 11 χρόνια βρετανικής ιστορίας παρέα με τους Σέλμπι.

Πηγή

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Φακελάκια ζάχαρης ελληνικής εταιρείας κυκλοφόρησαν στη Νάπολη με εικόνες… Μαφίας

Οι ταινίες της εβδομάδας (18/10 – 24/10)