in , , ,

Σκέψεις ενός πορωμένου Escaper #4 (Πως να γίνεις καλύτερος Escaper)

Εεεε τι κανείς αγαπημένε μου Escaper?! Πλέον με αυτή τη στήλη τα λέμε συχνά,ελπίζω να σου κρατάω καλη παρέα,μ ιλώντας για το αγαπημένο μας χόμπι που δεν είναι άλλο από τις αποδράσεις… Ελπίζω αυτα που λέω να σε εκφράζουν, να σε προβληματίζουν και πολλές φορές καθως διαβάζεις,να συναντάς κάποιες από τις σκέψεις που κανείς ….τα πολλά λόγια είναι φτώχεια…σήμερα λοιπόν, θα σου δώσω μερικές συμβουλές για να γίνεις ακόμα καλύτερος…πλέον κανένα δωμάτιο δε θα μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο σου….
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν…

Πας με τη παρέα σου να απολαύσεις ένα δωμάτιο…πολύ σημαντικό…μην αργήσεις…ναι οκ είναι σημαντικό για τις εταιρίες, για τους επόμενους παίχτεςαλλα είναι σημαντικό και για σένα, πρέπει να έχεις το χρόνο σου πριν μπεις στο δωμάτιο…να ηρεμήσεις λίγο και να αδείασεις το μυαλό σου από πριν το στύψεις τελείως!!!
Ακούς προσεκτικά την ιστορία από τα χείλη του gm και ξεχύνεσε σαν άλλος Ηρακλής Πουαρώ να ανακαλύψεις τα μυστικά του δωματίου. Πολλες φορές ο κάθε παίχτης έχει το ρόλο του στην ομάδα, «το ψαχτήρι», «ο γριφάκιας», «ο οργανωτικός», «το κριάρι» και ο «να πέσει η τιμή», άλλες φορές όχι και επικρατεί το όλοι για έναν και ένας για ολους…. όπως και να έχει το πιο σημαντικό κομμάτι είναι η επικοινωνία!!!Βρήκες κλειδί πες το!!! Ανακάλυψες κάτι περίεργο η βρήκες κάτι που μπορεί να φανεί χρήσιμο στο μετέπειτα παιχνίδι;! Δείξε το σε ολους!!!Ειναι σημαντικό να μη χαθεί χρόνος ψάχνωντας για κάτι που ήδη έχετε βρει!!! Πολυ σημαντικό στο κομμάτι της επικοινωνίας είναι να μην επικρατεί βαβούρα, καλό θα είναι όταν κάποιος λέει κάτι οι υπόλοιποι να τον ακούν με προσοχή και όχι να μιλάνε μεταξύ τους.

Ανοίξατε τελικά αυτό το αναθεματισμένο ντουλάπι,όμως ακόμα κάτι σου λείπει για να λύσεις το γρίφο….το ψάξες κι εσυ ;!μη βασίζεσαι στο ότι ρώτησες το φίλο σου αν το ψάξε και σου είπε ότι δεν υπάρχει τπτ ,αυτος δε βρήκε τπτ,ΕΣΥ το ψαξες ;!πάντα 4 χέρια καλύτερα από 2… πολλές φορές κολλάμε επειδή κάτι δεν έχει ψαχτεί σωστά,έτσι ελαχιστοποιούμε λοιπόν τις πιθανότητες του να μη βρούμε κάτι!!!

Βρήκαμε λοιπόν το κρυμμένο σημείωμα στο ντουλάπι…δε μπορώ όμως να λύσω το γρίφο …τι σκ@τ@ θέλει να πει… Έχεις κάψει το μυαλό σου και δε βγάζεις άκρη ..οι υπόλοιποι περιφέρονται σα τις άδικες κατάρες…δώσε τους το γρίφο χωρίς να τους πεις τπτ…μπορεί μια διαφορετική σκέψη η κάποιος με άλλη εμπειρία στα Escape να δει κάτι που εσυ δε βλέπεις…Πολλές φορές όταν έχουμε παίξει αρκετά δωμάτια,το μυαλό συνηθίζει να αναζητά το πολύπλοκο, η πιο απλές λύσεις δε μας είναι οικείες πλέον…
έτσι λοιπόν παρατηρείτε το φαινόμενο να μας δυσκολεύουν πιο απλοί γρίφοι.

Τελικά με τον Α η τον Β τρόπο κατάφερες να ξεπεράσεις το εμπόδιο του γρίφου…ξαφνικά νιώθεις το χρονόμετρο να σε πνιγεί ασφυχτικά…Είναι πολύ σημαντικό να κανείς σωστή διαχείριση του χρόνου σου…Συνήθως ο χρόνος που σου παρέχετε είναι υπεραρκετός,το μυστικό βρίσκεται άλλου ….Ψυχραιμία παιδιά,το πολύ γρήγορα, ο πανικός και το άγχος μόνο καλό δεν κάνουν…σίγουρα δε πρέπει να πηγαίνεις αργά …αλλά το «οποίος βιάζεται σκοντάφτει» έχει νόημα στα Escape…. Η πρόταση μου λοιπόν είναι να υπάρχει ένας ρυθμός που να σου επιτρέπει να σκεφτείς καθαρά αλλά και να βρίσκεσαι σε εγρήγορση…. Παν μέτρο άριστο.

Πάμε λοιπόν στο πιο σημαντικό συστατικό για μια επιτυχημένη απόδραση… Προσπάθησε να ζήσεις το σενάριο,να γίνεις ο πρωταγωνιστής…μη ψάχνεις για ψεγάδια στο δωμάτιο η μη στέκεσαι σε κάτι που σε χάλασε η δε δούλεψε…Ζήσε την εμπειρία,διασκέδασε το,κι ακόμα κι αν δε βγεις…don’t worry next time
Ελπίζω με τα παραπάνω να σε βοήθησα να βελτιώσεις το παιχνίδι σου….

Μη ξεχνάς ότι ένα Escape Room δεν είναι διαγώνισμα στο σχολείο…είναι μια εκδρομή …είναι το διάλειμμα από τη καθημερινότητα,ζητούμενο πρωτα η διασκέδαση και μετά η απόδραση …

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ! (Κέρδισε ένα κουτί γεμάτο σοκολάτες!)

Οι ταινίες της εβδομάδας (4/10 -10/10)