in ,

 Οι ταινίες της εβδομάδας (20/09-26/09)

To σπίτι με το ρολόι στον τοίχο

Ο Λούις, ένα ορφανό αγοράκι, μετακομίζει στο Μίσιγκαν για να ζήσει στο σπίτι του θείου του, Τζόναθαν. Εκεί ανακαλύπτει τον κόσμο της μαγείας, αφού τόσο ο θείος του όσο και η καλύτερή του φίλη, Φλόρενς, είναι μάγοι. Σύντομα, ο μικρός Λούις θα αντιληφθεί πως το σπίτι έχει ένα μεγάλο μυστικό, αφού στους τοίχους του κρύβεται ένα μαγικό ρολόι που έχει τη δύναμη να καταστρέψει τον κόσμο! Θα καταφέρουν να το βρουν και να το σταματήσουν πριν να είναι πολύ αργά; Σκηνοθεσία: Ιλάι Ροθ. Παίζουν: Κέιτ Μπλάνσετ, Κάιλ ΜακΛάχλαν, Τζακ Μπλακ, Όουεν Βακάρο.

Μην ανησυχείς, δε θα φτάσει μακριά με τα πόδια

Μετά από ένα ατύχημα που του αλλάζει τη ζωή, ο John Callahan ανακαλύπτει την θεραπευτική δύναμη της τέχνης, καταφέρνοντας να σχεδιάσει με τα τραυματισμένα χέρια του ξεκαρδιστικά, συχνά αμφιλεγόμενα καρτούν, που του δημιουργούν μια νέα αίσθηση για τη ζωή. Σκηνοθεσία: Γκας Βαν Σαντ. Παίζουν: Γιοακίν Φίνιξ, Τζόνα Χιλ, Ρούνι Μάρα.

Σ` αυτή τη χώρα κανείς δεν ήξερε να κλαίει

Ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος, ο Φέλιξ, έρχεται με τη βοηθό του, την Αύρα στο Αρμενάκι για να εξετάσει «δυνατότητες επενδύσεων»! Εκεί βιώνει πρωτόγνωρες γι’ αυτόν καταστάσεις και ερωτεύεται μια δυναμική χήρα, τη Χρύσα ενώ η Αύρα συναντάει τον παλιό και ανεκπλήρωτο έρωτά της, έναν Ιταλό αρχιτέκτονα, τον Βιτόριο, που ως Βίκτορας πια είναι ο δάσκαλος του νησιού εδώ και δέκα χρόνια. Σκηνοθεσία: Γιώργος Πανουσόπουλος. Παίζουν: Μαργαρίτα Πανουσοπούλου, Μπάμπης Χατζηδάκης, Φωτεινή Τσακίρη.

Χάσαμε το δρόμο… Στοπ!

Ο Μάριο Καβαλάρο ξυπνάει κάθε πρωί με τον ίδιο τρόπο, στο ίδιο σπίτι, στην ίδια γειτονιά και την ίδια πόλη, το Μιλάνο. Έχει μόλις κλείσει τα πενήντα. Μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στο μαγαζί που κληρονόμησε από τον πατέρα του και τον κήπο στην ταράτσα του σπιτιού του – το μόνο πραγματικό πάθος του. Κάθε αλλαγή τον τρομάζει, πόσο μάλλον όταν αυτή η αλλαγή έχει να κάνει με την πώληση του αγαπημένου του μπαρ σε έναν Αιγύπτιο και τον ερχομό του Όμπα, ενός Σενεγαλέζου πωλητή δρόμου, που -με περισσή αυτοπεποίθηση- στήνει την πραμάτεια του και του κλέβει την πολυπόθητη πελατεία. Πιστεύοντας ακράδαντα ότι πρέπει να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, ο Μάριο σκέφτεται μια απλή, αν και ελαφρώς τρελή, λύση: να απαγάγει τον Όμπα και να τον γυρίσει πίσω από εκεί που ήρθε, δηλαδή την Σενεγάλη. Σκηνοθεσία: Αντόνιο Αλμπανέζε. Παίζουν: Αντόνιο Αλμπανέζε, Αλεξ Φόντζα, Οντ Λεγκαστελουά.

Υπεράνω πάσης υποψίας

Στα μέσα του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου ο πρωτοκλασάτος αθλητής του μπέιζμπολ Μό Μπεργκ στρατολογείται σε μία νέα ομάδα: στο Γραφείο των Υπηρεσιών Ασφαλείας (την μεταγενέστερη CIA). O Μπεργκ δεν είναι ένας συνηθισμένος αθλητής, μορφωμένος, μιλάει εννέα γλώσσες και είναι συχνά καλεσμένος σε ένα δημοφιλές παιχνίδι γνώσεων της τηλεόρασης. Παρά την αναγνωσιμότητα του ο Μπεργκ είναι ένας αινιγματικός άνδρας με ταλέντο στο να κρατάει μυστικά. Ο νεοσύλλεκτος κατάσκοπος σύντομα εκπαιδεύεται και ρίχνεται στο πεδίο της δράσης με σκοπό να εμποδίσει τον Γερμανό επιστήμονα Βέρνερ Χάιζεμπεργκ να φτιάξει μια ατομική βόμβα για τους Ναζί. Σκηνοθεσία: Μπεν Λιούιν. Παίζουν: Πολ Ρουντ, Μαρκ Στρονγκ, Σιένα Μίλερ.

Ο Johnny English ξαναχτυπά

Μια επιδρομή στον κυβερνοχώρο αποκαλύπτει την ταυτότητα όλων των ενεργών μυστικών πρακτόρων στη Βρετανία, κάτι που καθιστά αναγκαία την επιστροφή του Johnny English, ο οποίος επιστρέφει από τη συνταξιοδότηση για να βρει τον εγκέφαλο της επίθεσης. Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Κερ. Παίζουν: Ρόουαν Άτκινσον, Έμα Τόμσον, Όλγκα Κουριλένκο.

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

5 από το πιο παράξενα χωριά του κόσμου

Οι γυναίκες του ‘La casa de papel’ είναι όλα τα λεφτά (που κλέβουν)