in , ,

Είσαι για τρία…θριλεράκια;;

Το καλοκαίρι δυστυχώς τελείωσε. Τέρμα τα μπάνια, τέρμα τα παγωτά, τέρμα τα κοκτέιλ και οι μπύρες στα μπιτς πάρτιζ. Όμως, η απόδραση δεν τελειώνει ποτέ καλέ μου φίλε, γιατί είμαι εγώ εδώ για σενα να σου προτείνω τρία δωμάτια που θα σου κόψουν την ανάσα. Δεν είναι τρομακτικά, οπότε μην φοβάσαι ότι θα χρειαστείς την πάπια σου. Είναι θα έλεγα, μια ωραία μεταφορά ταινιών μυστηρίου σε δωμάτιο απόδρασης. Νιώθεις πρωταγωνιστής σε μία ταινία, όπου ο κίνδυνος παραμονεύει και εσύ ως γνήσιος γριφολύτης πρέπει να αποδράσεις προτού λήξει ο χρόνος και αποχαιρετήσεις τον πλανήτη Γη.

1.Μέγιερ ή Σύγχρονος Φρανκενστάιν

  • Εταιρία: Mysteriocity
  • Περιοχή: Νέα πεντέλη
  • Δυσκολία: 7 / 10
  • Προτεινόμενος αριθμός ατόμων: 3-4
  • Προτείνεται για: Αρχάριους

Μέγιερ λοιπόν ή σύγχρονος Frankenstein; Ιδού η απορία! Λοιπόν, το κονσεπτ είναι απλό, ένας γιατρός ονόματι Μέγιερ, θέλει να πειραματιστεί πάνω σε κάτι, τρελόοοου σε κάτι πρωτόγνωρο και άκρως και μέσως επικίνδυνο. Έτσι λοιπόν, τι πιο λογικό; Ας πάω στο σπίτι του να βουτήξω τα αντικείμενα που είχε παραγγείλει! Τέλειοοοο; ΟΧΙ!! Είναι από τις στιγμές που φωνάζεις, «ΜΗΝ ΚΑΤΕΒΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟΟΟΟ…..ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΒΕΙΣ ΦΩΤΑ ΜΩΡΗ ΑΛΑΦΡΟΪΣΚΙΩΤΗ;» Όμως, εσύ τον χαβά σου και πας. Οπότε, θα πρέπει να ξέρεις ότι έχεις να κάνεις με το πιο καθαρό δωμάτιο στην Αττική. Η διακόσμηση είναι πολύ καλή, και σε βάζει στο θέμα. Θα απαντήσω και στην ερωτήσή σου για τους γρίφους, μην βιάζεσαι. Λοιπόν, οι γρίφοι του είναι πολύ καλοί, συνιφασμένοι με το κονσεπτ και απαιτούν συνδυαστική σκέψη. Δεν είναι δύσκολοι, και είναι και ότι πρέπει για να ξεκινήσεις από εδώ τις αποδράσεις σου και να κολλήσεις το μικρόβιο. Έχουν λογική, και η ροή του είναι πολύ σωστή και οι εναλλαγές των χώρων είναι πολύ σωστές. Γενικά, είναι από τα τιμιότερα εύκολα γριφοδωμάτια, που πρέπει να επισκευτείς. Αν είσαι έμπειρος, παίξε δυάδα με τσάλεντζ να το βγάλεις hintless.

Θετικά:
Καθαριότητα, γρίφοι, ροή, διακόσμηση, εξαιρετική οικοδέσποινα.
Αρνητικά:
Δεν έχω να προσάψω κάτι.

Βαθµολογία (προσωπική): 9 / 10

2.Route 666

  • Εταιρία: No exit
  • Περιοχή: Νέος Κόσμος
  • Δυσκολία: 9 / 10
  • Προτεινόμενος αριθμός ατόμων: 3
  • Προτείνεται για: Ομάδες με 6+ δωμάτια στο ενεργητικό τους
    Προτεινόμενος αριθμός ατόμων: 3

Είπες με τους φίλους ότι θες να πας σε ένα escape room. Στον δρόμο όμως προς την απόδραση, ξεμένετε από βενζίνη!! Ω, τι συμφορά! Και να οι γκρίνιες, και να οι ακυρώσεις και να τα σου τα έλεγα εγώ και τέτοια… οπότε αποφασίζετε να πάτε στο πλησιέστερο βενζινάδικο για να φουλάρετε. Έλα μου, όμως που το βενζινάδικο κρύβει κάποια σκοτεινά μυστικά. Μπαίνεται μέσα και το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι.. «Ωραία θα περάσουμε και απόψε! Αν βγούμε ζωντανοί». Πολύ πειστική ατμόσφαιρα, διακόσμηση πολυ προσεγμένη και σωστή. Οι γρίφοι του κυμαίνονται σε μέτριας και άνω δυσκολίας, και όλοι είναι μέσα στο κονσεπτ του παιχνιδιού. Ποιος να περίμενε ότι για να βάλεις βενζίνη πρέπει να λύσεις ένα σωρό γρίφους εε; Γενικά το δωμάτιο φαίνεται μικρό, όμως κρύβει πολλές ευχάριστες εκπλήξεις, και το κάνει ένα από τα πιο όμορφα δωμάτια πρώτης γενιάς. Να το προτιμήσεις με άλλα δύο φιλαράκια σου.

Θετικά:
Γρίφοι, ροή, ιστορία, φιλοξενία, διακόσμηση.
Αρνητικά:
Δεν έχω κάποιο σοβαρό αρνητικό

Βαθµολογία (προσωπική): 9,5 / 10

3.The Mansion

  • Εταιρία:No exit
  • Περιοχή:Νέος Κόσμος
  • Δυσκολία: 9,5 / 10
  • Προτεινόμενος αριθμός ατόμων: 3
  • Προτείνεται για: έμπειρες ομάδες 10+ δωματίων

Αρχικά να πω ότι τα βάζω μαζί γιατί μπορείς να κάνεις ένα εκπληκτικό θριλερο back to back. Λοιπόν, έβαλες βενζίνη και αποφασίζεις να πας στο σπίτι που κληρονόμησες από τον θείο σου. Σκεφτόσουν όλο χαρά τα υπέροχα σαββατοκύριακα με τα παιδιά εεε; Χα χα χα χα… τα πράγματα δεν είναι απλά. Κάτι σκοτεινό κρύβεται στην έπαυλη και εσύ πρέπει να το ανακαλύψεις. Όμως αποδεικνύεται ότι είσαι μεγάλος λεοντόκαρδος, και αποφασίζεις να την κάνεις. Ουπς όμως κλείνει η πόρτα. ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!! Και εδώ λοιπόν, αρχίζεις να περιηγείσαι στο σπίτι, που έχει πολύ καλή διακόσμηση η οποία σε συνδυασμό με την μουσική και τον φωτισμό σου προκαλεί μια ανατριχίλα. Σε αυτό το δωμάτιο θα χορτάσεις γρίφους. Δεν θα βαρεθείς ούτε μια στιγμή, γιατί πολύ απλά λύνεις σχεδον κάθε λεπτό που περνάει. Μέτριας και πάνω δυσκολίας και απαιτούν συνδυαστική σκέψη και ταχύτητα. Η ροή και η ιστορία είναι πολύ καλά, και το δωμάτιο έχει δύο τρία πράγματα τα οποία θα σε αφήσουν άφωνο. Γενικά, αν είσαι γριφολάγνος θα το λατρέψεις το δωμάτιο. Αυτά, δεν έχω να πω κάτι άλλο.

Θετικά:
Γρίφοι, ατμόσφαιρα, διακόσμηση, ροή, ιστορία, φιλοξενία.
Αρνητικά:
Μπαααα

Βαθµολογία (προσωπική): 9,5 / 10

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

λίγες σκέψεις στο χαρτί…

Οι ταινίες της εβδομάδας (13/09-19/09)