in , ,

Παγκόσμια Ημέρα Hamburger: Τα 10 καλύτερα στον κόσμο!

Μπορεί το αθηναϊκό Burger Fest να ολοκληρώθηκε πριν από 10 ημέρες, αλλά ολόκληρος ο Μάιος είναι Παγκόσμιος Μήνας Burger (ναι, δεν μας φτάνουν πια οι μέρες αφιερωμένες σε φαγητά, πλέον θέλουμε και μήνες) και η σημερινή ημέρα, η 28η Μαΐου είναι – ναι, το μαντέψατε – Παγκόσμια Ημέρα Burger. Hamburger για την ακρίβεια, ώστε να ξεχωρίζει από την 18η Σεπτεμβρίου που είναι – εδώ αρχίζουμε και ξεφεύγουμε – Παγκόσμια Ημέρα Cheeseburger.

Για όλα τα παραπάνω θα πρέπει να ευχαριστείτε/κατηγορείτε τους Αμερικάνους που τα καθιέρωσαν. Γιατί μπορεί το hamburger να προέρχεται από το Αμβούργο της Γερμανίας (το μπιφτέκι hamburg steak ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο στις αρχές του 19ου αιώνα μαζί με Γερμανούς μετανάστες) αλλά οι Αμερικανοί είναι που το μεταμόρφωσαν στη λιχουδιά που απολαμβάνουμε σήμερα. Σύμφωνα με τη Βιβλιοθήκη του Κονγκρέσου, το πρώτο hamburger σάντουιτς στις ΗΠΑ πωλήθηκε το 1900 από το Louis Lunch, στο Νιου Χέιβεν του Κονέκτικατ – λειτουργεί ακόμη σε περίπτωση που θέλει κανείς να… προσκυνήσει. Ενώ η παλαιότερη αλυσίδα των ΗΠΑ είναι το White Castle που πρωτολειτούργησε το 1920.

Η ιστοσελίδα The Burger Guide διαθέτει «στόματα» σε κάθε γωνιά του πλανήτη και ενημερώνει συνεχώς τον κατάλογο με τα καλύτερα burgers. Ας δούμε ποια είναι τα 10 καλύτερα σε όλο τον κόσμο.

10. Mother Flipper, Λονδίνο.

Ένα pop up burgerάδικο για γνώστες του είδους, που εμφανίζεται για λίγες ώρες τα Σάββατα στην υπαίθρια αγορά Brockley. Το εικονιζόμενο burger είναι το Candy Bacon.

9. Holeman & Finch, Ατλάντα, ΗΠΑ.

Στο μενού του εστιατορίου δεν υπάρχουν burgers, αλλά κάθε βράδυ ετοιμάζονται «μυστικά» μόλις 24 εκπληκτικά διπλά cheeseburgers. Όποιος θέλει να απολαύσει ένα, πρέπει να φροντίσει να κάνει κράτηση.

8. PNY – Paris New York, Παρίσι, Γαλλία.

Στο καλύτερο burgerάδικο του Παρισιού αξίζει να δοκιμάσετε το Return of the Cowboy, με μπέικον, λιωμένο τσένταρ, αποξηραμένα κρεμμύδια και σος μπάρμπεκιου. Συνδυασμός που θα βρείτε και αλλού, αλλά όχι τόσο νόστιμο.

7. Fergburger, Κουίνσταουν, Νέα Ζηλανδία.

Τοπ προορισμός για ντόπιους και τουρίστες. Χρησιμοποιούν premium ντόπιο βοδινό – αλλά και αρνί – καθώς και φαντασία, με γεύσεις που κυμαίνονται από κλασικές μέχρι… τροπικές.

6. Burger Bear, Λονδίνο, Αγγλία.

Το μυστικό στα burgers που ετοιμάζει ο Τομ και η ομάδα του, εκτός από το εξαιρετικό κρέας και τα αφράτα ψωμάκια είναι η μαρμελάδα μπέικον.

5. The Oakwood Canadian Bistro, Βανκούβερ, Καναδάς.

Το καλύτερο burger του Καναδά συνοδεύει το μπιφτέκι του με παλαιωμένο τσένταρ, μπέικον, αγγουράκια τουρσί με σκόρδο, αλφάλφα και σπιτικό ντρέσινγκ gulf islands.

 

4. Lucky Chip, Λονδίνο, Αγγλία.

Ουκ εν τω πολλώ το ευ. Τα υλικά είναι λίγα – τυρί, μαρούλι, πίκλες – αλλά κορυφαίας ποιότητας, ενώ το μπιφτέκι είναι τεράστιο, πεντανόστιμο και τέλεια ψημένο.

 

3. Kuma’s Corner, Σικάγο, ΗΠΑ.

Το καλύτερο από τα burgers του θεωρείται το Led Zeppelin, που καλύπτει το μπιφτέκι με γλυκό, αργομαγειρεμένο, σχεδόν λιωμένο χοιρινό, πίκλες και λιωμένο τσένταρ, μέσα σε ψωμάκι πρέτσελ.

 

2. Patty & Bun, Λονδίνο. Αγγλία.

Οι ουρές έξω από αυτό το στέκι του Λονδίνου είναι για το Ari Gold, ένα μπέγκερ με λιωμένο τυρί, μπέικον, μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδια τουρσί, κέτσαπ και σπιτική καπνιστή μαγιονέζα σε ψωμί μπριός.

1. Au Cheval, Σικάγο, ΗΠΑ.

Το καλύτερο burger στο Σικάγο, στις ΗΠΑ, στον κόσμο ολόκληρο είναι εκείνο του Au Cheval, ενός diner που ειδικεύεται στα πιάτα με αυγά. Το διπλό burger του με αυγό και μπέικον λιώνει στο στόμα.

Πηγή

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Το μυστήριο του Κάσπαρ Χάουζερ που δεν λύθηκε ποτέ

Escape Room Quiz – Απάντησε σωστά και κέρδισε το Journal 29!!