in

Οδηγοί για Escape Rooms στην Ελλάδα

ΔΕΥΤΕΡΑ, 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016, 3:56 μ.μ.

Μετά από σχεδόν 2 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, τα escape rooms είναι ένας ταχύτατα αναπτυσσόμενος υποκλάδος στη διασκέδαση ενηλίκων. Κάθε μέρα ανοίγουν καινούρια διαδραστικά δωμάτια απόδρασης, σε διάφορες περιοχές, με διαφορετικά πρωτότυπα σενάρια, με Live Acting και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς…Αλλά σε αυτό το άρθρο θα κάνουμε αφιέρωμα στα sites που γράφουν για τα escape games!!!

Ξεκινάμε λοιπόν:

1. Roomescaper.gr

Σύμφωνα με την απάντηση του Google στην ερώτηση “escape room guide”, αλλά και για πολλούς άλλους λόγους που μπορώ να αναλύσω εδώ, ο Room Escaper είναι στη θέση νο1. Έχει πλήρες guide για τα δωμάτια στην Αθήνα (τωρα αν στη Φλώρινα άνοιξε escape game, 10 νοματαίοι είναι, θα το μάθανε…), συμβουλές και χάρτη. Δεν έχει σχόλια παικτών και γράφει την προσωπική του άποψη! Βαθμολογεί με κομμάτια παζλ.

2. The Escape

Όλα τα δωμάτια απόδρασης στην Ελλάδα σε ένα site. Ωραία ταξινομημένα, ανά περιοχή, ανά εταιρία, ανά κατηγορία, ό,τι γουστάρεις. Μόνο οδηγός, χωρίς προσωπική άποψη αλλά με τα σχόλια των αναγνωστών/παικτών και τις απαντήσεις άλλων (νομίζω τα περισσότερα από άλλα sites) να κλέβουν την παράσταση! Μπες και θα δεις…

3. EscapeMania

Απλό, ωραίο, εύκολο menu και πλήρης οδηγός για τα δωμάτια απόδρασης στην Αθήνα. Διαμορφώνει rating για τα δωμάτια με συνδυασμό 4ων κριτηρίων και μπορεί ο παίκτης να γράψει για την εμπειρία του δηλώνοντας επίσης αν βγήκε ή όχι. Εδώ δεν γίνεται κουβέντα, οι απαντήσεις είναι απενεργοποιημένες.

5. Adventure Advocate

Δεν είναι καθαρά Guide ούτε αποκλειστικά για escape rooms, ωστόσο έχει αρκετές κριτικές για πολλά δωμάτια που επισκέπτονται οι συντάκτες του!

4. Escapology.gr

Μια προσπάθεια από 4 παιδιά, λάτρεις του είδους, να κάνουν κάτι σαν κοινότητα των fans σε όλη την Ελλάδα! Με κριτικές των δωματίων από την επιστημονική ομάδα του escapology, αλλά και περιθώριο να βάλεις τους δικούς σου βαθμούς και να γράψεις και 2 λογάκια. Πολύ ωραία δουλειά.

5. ERiG

Ήταν.. τώρα το πήρε (το domain) ο από πάνω…

6. The Escapers

Φτιαγμένο σαν blog από μια ομάδα παικτών, που παραθέτουν την άποψή τους για τα δωμάτια που έχουν παίξει, με βαθμολογία για τα δωμάτια με 3 κριτήρια, διάφορα νέα του χώρου, αλλά και άρθρα με ιδέες και γνώμες σχετικά με το παιχνίδι γενικά. Έχει σχόλια αναγνωστών και Τοπ 100.
(Κάποιες εταιρίες δεν είναι μέσα, όπως το Escaped π.χ.)

Τέλος.
Υπάρχουν και καμιά 10αριά ακόμη “Escape Rooms Guides” αλλά αυτά ξεχώρισα…

Καλές αποδράσεις!

Περαστικός

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Mr.Dim ήρθε η ώρα σου!!!

Οι ταινίες της εβδομάδας (26/04 -02/05)