in ,

Οι ταινίες της εβδομάδας (22/03-28/03)

Μία νέα εβδομάδα ξεκινά στη μεγάλη οθόνη με επτά νέες προτάσεις για τους σινεφίλ.

Μαρία Μαγδαληνή

Άγιοι Τόποι, πρώτος αιώνας μ.Χ.. Μια γυναίκα αφήνει το μικρό ψαροχώρι της και την παραδοσιακή οικογένεια πίσω της, για να γίνει ένα με ένα νέο ριζοσπαστικό κίνημα. Σε αυτό ηγείται ένας χαρισματικός άντρας, ο Ιησούς ο Ναζωραίος, που υπόσχεται την αλλαγή στον κόσμο. Η Μαρία αναζητά έναν νέο τρόπο ζωής και μια αυθεντικότητα που της αρνείται η αυστηρή ιεραρχία των ημερών της. Καθώς φήμες εξαπλώνονται και ολοένα και περισσότεροι ακολουθούν το μήνυμα του Ιησού, το πνευματικό ταξίδι της Μαρίας της Μαγδαληνής την πηγαίνει στην καρδιά των γεγονότων και την οδηγεί στην πρωτεύουσα Ιερουσαλήμ, όπου πρέπει να έρθει αντιμέτωπη με το πραγματικό πεπρωμένο του Ιησού και τη δική της θέση σε αυτό. Σκηνοθεσία: Γκαρθ Ντέιβις. Παίζουν: Ρούνι Μάρα, Γιόακιν Φίνιξ, Τσιετέλ Ετζιοφόρ, Ταχάρ Ραχίμ.

Δεν Ήσουν Ποτέ Εδώ

Ένα κορίτσι αγνοείται και εμπλέκεται με εμπόρους διακίνησης ανθρώπινης σάρκας. Ένας βετεράνος πολέμου, σκληρός και ψυχολογικά βασανισμένος, αναλαμβάνει να τη διασώσει. Η διεφθαρμένη εξουσία και η εκδίκηση εξαπολύουν βία, που ίσως οδηγήσει στην αναγέννηση του σκληρού αυτού άντρα. Σκηνοθεσία: Λιν Ράμσεϊ. Παίζουν: Γιόακιν Φίνιξ, Εκατερίνα Σαμσόνοφ, Αλεσάντο Νιβόλα.

Ραντεβού Εκεί Ψηλά

Νοέμβριος του 1918. Λίγες ημέρες πριν την παύση πυρός του Α` Παγκοσμίου, ο Εντβάρντ Περικούρ σώζει τη ζωή του Αλμπέρτ Μειγάρ. Οι δυο αυτοί άντρες δεν έχουν τίποτα κοινό, πέρα από τη συμμετοχή τους στον πόλεμο. Ο υπολοχαγός Πραντέγ, διατάζοντας μια παράλογη επίθεση, καταστρέφει τις ζωές τους, ενώ την ίδια στιγμή χτίζει τη φιλία τους. Στα ερείπια της σφαγής του πολέμου, αποφασισμένοι να ζήσουν, οι δυο τους κάνουν προσπάθεια επιβίωσης. Κι ενώ ο Πλαντέγ είναι έτοιμος να κάνει μια περιουσία με τα πτώματα του θυμάτων, ο Αλμπέρτ και ο Εντβάρντ σκαρφίζονται μια επική απάτη με τα μνημόσυνα των αποστερημένων οικογενειών. Σκηνοθεσία: Αλμπέρ Ντιποντέλ. Παίζουν: Ναχουέλ Περέζ Μπισκαγιάρ, Αλμπέρ Ντιποντέλ, Λορέν Λαφίτ, Νιλς Άρεστραπ, Μέλανι Τιερί.

Pacific Rim: Εξέγερση

Έχουν περάσει δέκα χρόνια από τη μεγάλη μάχη, και οι ωκεανοί είναι ήρεμοι, αλλά ανήσυχοι. Δικαιωμένοι από τον τότε θρίαμβο, το πρόγραμμα Jaeger έχει εξελιχθεί στην πιο ισχυρή παγκόσμια αμυντική δύναμη στην ιστορία του ανθρώπου. Η PPDC, τώρα, καλεί τους καλύτερους να αναδυθούν και να αποτελέσουν τη νέα γενιά ηρώων, όταν τα καϊτζού επιστρέψουν. Σκηνοθεσία: Στίβεν ΝτεΝάιτ. Παίζουν: Τζον Μπογιέγκα, Σκοτ Ίστγουντ.

Σέρλοκ Ζουμπόμς

Οι πολυαγαπημένοι μας νάνοι των κήπων βιώνουν μια θεότρελη περιπέτεια στο Λονδίνο. Όταν ο Ζουμπαίος και η Ιουλιέτα φτάνουν στην πόλη παρέα με τους φίλους και την οικογένειά τους, η μεγαλύτερή τους ανησυχία είναι να προλάβουν να ετοιμάσουν το νέο τους κήπο για την άνοιξη. Γρήγορα, όμως, συνειδητοποιούν πως κάποιους απάγει νάνους του κήπου και η μόνη λύση ακούει στο όνομα Σέρλοκ Ζουμπόμς. Ο διάσημος ντετέκτιβ και ορκισμένος προστάτης των νάνων που ζουν στους κήπους του Λονδίνου, παρέα με τον πιστό του συνεργάτη Γουάτσον, αναλαμβάνουν να λύσουν το μυστήριο και τίποτα στο Λονδίνο δεν πρόκειται να μείνει στη θέση του. Σκηνοθεσία: Τζον Στίβενσον.

Η Συμμορία του Τυφώνα

1992, Αλαμπάμα. Ένα σκληρό παιχνίδι της μοίρας παίρνει τη ζωή του αφοσιωμένου πατέρα και επαγγελματία κυνηγού καταιγίδων Μπρους Ράτλετζ, αφήνοντας τους γιους του, Ουίλ και Μπριζ, στο έλεος της φύσης. 25 χρόνια μετά, ο Ουίλ εργάζεται για την κυβέρνηση ως μετεωρολόγος και παρακολουθεί την γέννηση του πιο δυνατού τυφώνα στην ιστορία των ΗΠΑ. Καθώς οι ντόπιοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους ενόψει της επέλασης του εφιαλτικού φυσικού φαινομένου, μία σπείρα θα βάλει στόχο να κλέψει 600 εκατομμύρια σε χαρτονομίσματα που αποσύρονται από την κυκλοφορία. Ο Ουίλ, μαζί με τον αδελφό του και μία κυβερνητική πράκτορα, είναι οι μόνοι που μπορούν να τους αποτρέψουν – αν δεν παρασυρθούν από τον τυφώνα φυσικά… Σκηνοθεσία: Ρομπ Κοέν. Παίζουν: Τόμπι Κέμπελ, Μάγκι Γκρέις, Ράιαν Κουάντεν, Ραλφ Ίνεσον.

Το Όραμα

Ο Ζακ είναι δημοσιογράφος σε μία μεγάλη γαλλική εφημερίδα. Φημίζεται για την αμεροληψία του και θεωρείται χαρισματικός ερευνητής γι’ αυτό και τραβά την προσοχή του Βατικανού που του αναθέτει μια ιδιαίτερη αποστολή: να γίνει μέλος της επιτροπής που ερευνά την εγκυρότητα ενός οράματος σε ένα μικρό γαλλικό χωριό. Πρόκειται για μια αληθινή έρευνα βάσει θεσμοθετημένων κανόνων. Αμέσως μετά την άφιξη του στο χωριό, γνωρίζει την εύθραυστη Άννα που ισχυρίζεται ότι εμφανίστηκε στη ίδια η Παρθένος Μαρία. Την ακολουθεί ένα πλήθος ευλαβών και φανατικών πιστών με αποτέλεσμα η Άννα να είναι εγκλωβισμένη μεταξύ της Πίστης της και των αμέτρητων Παρακλήσεων που δέχεται συνεχώς. Αντιμέτωπος με αντίθετες οπτικές από τα μέλη των κληρικών και από τους σκεπτικιστές της Επιτροπής, ο Ζακ σταδιακά αποκαλύπτει τα κρυφά κίνητρα της «ιερής εμφάνισης» και νιώθει τις πεποιθήσεις του να κλονίζονται. Σκηνοθεσία: Ξαβιέ Ζανόλι. Παίζουν: Βενσάν Λιντόν, Γκαλατέα Μπελούζι.

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Master Chef: Ο Τζώρτζης έβγαλε τον Συμεωνίδη και “εξαγρίωσε” το Twitter για ακόμα μια φορά!

Το «Assassin’s Creed» ταξιδέυει στην αρχαία Ελλάδα (?)