in ,

10 Αξέχαστες Ελληνικές Σειρές vol.1

1.Απαράδεκτοι

Οι Απαράδεκτοι ήταν μια από τις δημοφιλέστερες ελληνικές κωμικές τηλεοπτικές σειρές της νεότερης ιστορίας και δημιουργήθηκε από τη Δήμητρα Παπαδοπούλου. Στην σειρά έπαιζαν η Δήμητρα Παπαδοπούλου, ο Σπύρος Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Μπέζος και ο Βλάσσης Μπονάτσος. Συμπρωταγωνιστικούς ρόλους είχαν η Ρένια Λουιζίδου και ο Βασίλης Χαλακατεβάκης.

2.Τρεις Χάριτες

Σημείωσε τεράστια επιτυχία, επιτυγχάνοντας πολύ υψηλά νούμερα τηλεθέασης και θεωρείται πλέον ως ένα από τα πιο πετυχημένα προγράμματα που έχει προβάλει ποτέ η ελληνική τηλεόραση.Η σειρά περιέγραφε την καθημερινότητα τριών αδερφών, οι οποίες αποφάσισαν να μείνουν στο ίδιο σπίτι, αλλά και όλα τα αστεία περιστατικά αυτής της συμβίωσης. Στη σειρά πρωταγωνιστούσαν η Άννα Παναγιωτοπούλου (Όλγα Χαρίτου-Παπαχαρίτου), η Νένα Μεντή (Μαρία Χαρίτου) και η Μίνα Αδαμάκη (Ειρήνη Χαρίτου). Το σενάριο της σειράς υπέγραφαν ο Μιχάλης Ρέππας και ο Θανάσης Παπαθανασίου.

3.Το δις εξαμαρτείν

Το δις εξαμαρτείν είναι τηλεοπτική κωμική σειρά του Mega Channel, η οποία προβλήθηκε από τον Οκτώβριο του 1993 μέχρι τον Φεβρουάριο του 1996. Σεναριογράφοι ήταν ο Μιχάλης Ρέππας και ο Θανάσης Παπαθανασίου και πρωταγωνιστούσαν η Νένα Μεντή, η Ντίνα Κώνστα, ο Χάρης Σώζος και ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος. Βασικό θέμα της σειράς ήταν η ταυτόχρονη ερωτική σχέση με δύο άτομα και θεωρήθηκε πρωτοπόρα στην ελληνική τηλεόραση.

4.Χαι Ροκ

‘Οταν το διαζύγιο είναι πρόσφατο και τα παιδιά μικρά, το «ροκ» είναι τρελό! Και το γέλιο επίσης… Μια σειρά με μπαμπάδες πολύ «χάι» και με τον Πέτρο Φιλιππίδη στον πρώτο του πρωταγωνιστικό ρόλο.
Δύο πρώτοι ξάδερφοι, ο 38χρονος Τάσος και ο 32χρονος Πέτρος, κληρονομούν εξ αδιαιρέτου μια μονοκατοικία και αποφασίζουν να συγκατοικήσουν.Πρωταγωνιστουν Τάσος Χαλκίδας κ Πέτρος Φιλιππιδης στη πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση.

5.Εκείνες κι εγώ

Η τηλεοπτική σειρά Εκείνες κι εγώ ήταν κωμική σειρά που μεταφέρθηκε δύο φορές στην ελληνική τηλεόραση. Η πρώτη ήταν το 1976 στην ΥΕΝΕΔ, με πρωταγωνιστή τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, και η δεύτερη 20 χρόνια μετά, το 1996 από τον ΑΝΤ1, με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Μπέζο. Η σειρά αποτελεί δημιουργία του θεατρικού συγγραφέα Κώστα Πρετεντέρη, που έπλασε τον χαρακτήρα του Δόγκανου, ενός μεγάλου καρδιοκατακτητή, και παράλληλα αμετανόητου εργένη. Ο πρωταγωνιστικός χαρακτήρας της σειράς στην πρώτη σειρά ονομαζόταν Λάμπρος Δόγκανος, ενώ στο ριμέικ Ζάχος Δόγκανος.

6.Εγκλήματα

Τα Εγκλήματα είναι ελληνική τηλεοπτική σειρά, είδους μαύρης κωμωδίας, που προβλήθηκε από τον ANT1 τη χρονική περίοδο 1998 έως 2000. Λόγω της τεράστιας θεαματικότητας που σημείωσε, έχει προβληθεί πάρα πολλές φορές σε επανάληψη, μετά τη λήξη της αρχικής προβολής της, έως και σήμερα.Πρωταγωνιστούν,Υρώ Μανέ, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Καίτη Κωνσταντίνου, Κώστας Κόκλας, Μαρία Καβογιάννη.

7.Λόγω τιμής

Μια παρέα παιδιών από την Πάτρα, διαφορετικοί χαρακτήρες με ξεχωριστές κλίσεις ο καθένας, δίνουν λόγο τιμής ότι θα μείνουν για πάντα δεμένοι ό,τι αντιξοότητες κι αν αντιμετωπίσουν. Ο Μάνος, η Ηρώ, η Μάνια, ο Μιχάλης, η Αθηνά, ο Άρης και ο Βασίλης θα χαθούν στην καθημερινότητα και τις έννοιες της Αθήνας, θα μαλώσουν, θα απογοητευτούν, θα ερωτευθούν, μα στο τέλος και πάλι ενωμένοι θα πορευτούν στους δρόμους της ιδιαίτερης πατρίδας τους, της αχαΐκής πρωτεύουσας.Πρωταγωνιστούσαν Άλκης Κούρκουλος, Βίκυ Βολιώτη, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Χριστίνα Αλεξανιάν , Δημήτρης Αλεξανδρής, Γιώργος Πυρπασόπουλος.

 

8.Δυο ξένοι

Το Δύο Ξένοι είναι ρομαντική κωμωδία των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημητρίου Αποστόλου που προβλήθηκε στο Mega Channel την περίοδο 1997 – 1999. Η σειρά παρουσιάζει την ανάπτυξη και εξέλιξη μιας ερωτικής σχέσης μεταξύ μιας λαϊκής και χαμηλής μόρφωσης νεαρής γυναίκας, παρουσιάστριας τηλεοπτικής εκπομπής ελαφρού περιεχομένου, και ενός καθηγητή δράματος με έντονα υπεροπτικές αρχές και εσωστρεφή προσωπικότητα.Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ο Νίκος Σεργιανόπουλος και η Εβελίνα Παπούλια. Αθάνατες μέχρι και σήμερα οι ατάκες της Ντίνας Κώνστας ως Ντένης Μαρκοράς αλλά και της Χρυσούλας Διαβάτη ως Φλώρα Μπαρμπαριτσα.
Δυο Ξένοι. Η τρίτη σεζόν που δεν είδαμε!

9.´Εισαι το ταίρι μου

Το Είσαι το Ταίρι Μου είναι ελληνική κωμική τηλεοπτική σειρά με δραματικά στοιχεία, παραγωγής 2001–2002, που προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Το σενάριο της σειράς έγραψε ο Λευτέρης Παπαπέτρου,ενώ η σκηνοθεσία ανέλαβε ο Αντώνης Αγγελόπουλος.Πρωταγωνιστούν,Αλέκος Συσσοβίτης,Κατερίνα Λέχου,Βασίλης Χαραλαμπόπουλος,Βίκυ Σταυροπούλου,Αλέξης Γεωργούλης,Υβόννη Μαλτέζου,Δημήτρης Καμπερίδης,Γεράσιμος Γεννατάς,Άρης Σερβετάλης,Δάφνη Λαμπρόγιαννη.

10.Κλείσε τα μάτια

Το Κλείσε τα Μάτια ήταν μια ελληνική τηλεοπτική σειρά που προβλήθηκε για πρώτη φορά στο Mega το 2003 και ολοκληρώθηκε έπειτα από δύο κύκλους, το 2004, σε 31 επεισόδια. Γράφτηκε από τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη. Η μουσική της σειράς “Τράβα Σκανδάλη” είναι από την Δήμητρα Γαλάνη σε ερμηνεία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Έχει προβληθεί πολλές φορές σε επανάληψη από το ίδιο κανάλι.Πρωταγωνιστούσαν οι Χριστόφορος Παπακαλιάτης,Πέμυ Ζούνη,Ιωάννα Παππά,Άρης Σερβετάλης,Θάλεια Ματίκα,Κώστας Κάππας,Χρήστος Λούλης,Άλκης Παναγιωτίδης,Σούλη Σαμπάχ,Ανατολή Αθανασιάδου,Μάξιμος Μουμούρης.

Πώς σου φάνηκε;

-1 Points
Upvote Downvote

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

My Vinyl Bag Vol.7 (March2018)

Τα 14 πιο ακριβά μενού γευσιγνωσίας στον κόσμο