in ,

7 μαθήματα ζωής από τον Ζάχο Δόγκανο για τον πραγματικό άνδρα !

Όσα χρόνια κι αν περάσουν τα πρότυπα δεν ξεθωριάζουν. Εκείνοι οι τίμιοι γίγαντες που στέκουν σαν φάροι δείχνοντας στους υπόλοιπους τον δρόμο. Σαν τον Ζάχο Δόγκανο. Που στη θεωρία ήταν απλά ο φανταστικός ήρωας μιας κωμικής σειράς, αλλά στην πραγματικότητα ήταν ο απόλυτος ήρωας της εκπαιδευτικής τηλεόρασης. Κι αυτό γιατί ο άνθρωπος έδινε μαθήματα ζωής. Ήταν ο δάσκαλος που θα σου μάθαινε τα μικρά μυστικά που θα σε έκαναν πραγματικό άνδρα. (Με δέλτα, έτσι για την φάση).
Ο άντρας (οκ, αρκετά με το δέλτα) ο σωστός, ο άρχοντας, ξεχωρίζει επειδή…

Στέκεται περήφανος μπροστά στον πόνο και την αρρώστια

Ίσως το μεγαλύτερο μάθημα ζωής από τον Ζάχο Δόγκανο είναι ότι πρέπει να έχεις την υγειά σου. Αλλά, άνθρωποι είμαστε. Άσχημα πράγματα συμβαίνουν. Shit happens. Στη δύσκολη εκείνη ώρα που ο πόνος και η ασθένεια θα σου χτυπήσουν την πόρτα, οφείλεις να σταθείς με περηφάνια απέναντί τους. Και να δεχτείς τη μοίρα σου σαν άντρας. Είτε πρόκειται για θανατηφόρο αρρώστια που σε στέλνει ένα βήμα από τον τάφο είτε για δέκατα. Αν είσαι αρσενικό ξέρεις πως τα σιγανά ποτάμια είναι που πρέπει να φοβάσαι.

 

Είναι γαλαντόμος κι ανοιχτοχέρης.

Δεν στέκεται στα έξοδα. Δεν είναι μπατίρης και καρμίρης. Γυφτιές, τσιγκουνιές και… μιζεριές δεν του ταιριάζουν. Όταν θέλει να το ρίξει έξω θα το κάνει.

Πρέπει να προσφέρει τα πάντα σε μια γυναίκα.

Όταν, βέβαια, λέμε τα πάντα, δεν εννοούμε ακριβώς τα πάντα. Υπάρχουν και όρια τα οποία δεν πρέπει να ξεπερνάμε. Είναι θέμα τιμής. Όχι αντρικής πάντως. Τιμής σκέτο. Γιατί, είπαμε, να τα προσφέρουμε όλα σε μία γυναίκα. Όχι όμως και μηλόπιτα. Ακόμη κι αν αυτό οδηγήσει σε χυλόπιτα. Καλύτερα χυλόπιτα, παρά πτώχευση για ένα φουστάνι.

Δεν ψάχνει για δικαιολογίες.

Καταρχάς ένα γνήσιο αρσενικό δεν χρειάζεται να δίνει εξηγήσεις σε κανέναν. Και κυρίως σε καμία. Στις σπάνιες, όμως, περιπτώσεις που θα απαιτηθεί να προχωρήσει σε αποκλίσεις του κανόνα, θα το κάνει δίχως μα και μου κι υπεκφυγές. Θα δείξει ανάστημα, ανωτερότητα κι επίπεδο και θα ξηγηθεί «σπαθί» και ξεκάθαρα, δίχως να αφήνει «γκρίζες ζώνες». Ένας σωστός άντρας χύνει παντού άπλετο φως.

Δεν χρειάζεται ξένες γλώσσες .

Μία γλώσσα είναι αρκετή για τον σωστό τον άντρα. Αυτή που έχει στο στόμα του. Οι άλλες, οι ξένες, από εγγλέζικα και πέρα, είναι για τίποτα καμάκια της κακιάς ώρας στα νησιά. Ακόμη κι όταν δεν καταλαβαίνει γρι, το αρσενικό που θα «κλειδώσει» σε στόχο από την αλλοδαπή, θα τον πετύχει τον σκοπό του.

Ξέρει πότε να βάλει στεφάνι.

Κάποτε έρχεται εκείνη η δύσκολη ώρα που ο κάθε άντρας πρέπει να «σκοτώσει» το παιδί που κρύβει (συνήθως όχι και τόσο καλά) μέσα του. Να περάσει στη δάση της οριστικής ενηλικίωσης που εκφράζεται μέσα από τον γάμο. Φροντίζοντας ωστόσο να μην κάνει λάθος κινήσεις που μπορεί να σκοτώσουν τον έρωτα. Όχι, κύριοι. Ένας Κύριος με κάππα κεφαλαίο μένει αστεφάνωτος, αλλά όχι επειδή φοβάται τις δεσμεύσεις.

Δεν είναι διπρόσωπος .

Ο σωστός ο άντρας τις κωλοτούμπες και τις κυβιστήσεις της αφήνει μόνο για το κρεβάτι. Στις προσωπικές του σχέσεις, όμως, δεν είναι μπιφτεκάς. Αυτό που λέει, το εννοεί. Και ποτέ, μα ποτέ, δεν τα γυρίζει. Ευθυτενής και αταλάντευτος, με λόγο που ισοδυναμεί με συμβόλαιο, ο πραγματικός αρσενικός λέει τα πράγματα με το όνομά τους, δίχως να λογαριάζει από συνέπειες όταν μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας.

Κάνει μπίζνες απ’ το τηλέφωνο.

Το face to face καλό είναι να αποφεύγεται σε ορισμένες περιπτώσεις. Για παράδειγμα αν η συνοδός σου δεν βλέπεται και δεν διαθέτεις πρόχειρη σακούλα. Για τέτοιες καταστάσεις καλό είναι και το τηλέφωνο. Όχι μόνο για τηλεφωνικό σεξ, αλλά και για να κλείσεις συμφωνίες στις δουλειές σου.

Είναι ΠΑΣΟΚ.

Ο Ζάχος Δόγκανος είναι πάνω από κόμματα και πολιτικές προτιμήσεις. Δηλαδή με άλλα λόγια είναι ΠΑΣΟΚ. Όπως κάθε Έλληνας που σέβεται τον εαυτό του. Γι’ αυτό και ξέρει πώς να κάνει τις δουλειές του. Είτε πρόκειται για εξοπλιστικά προγράμματα είτε για μια απλή πληροφορία, η αλήθεια είναι μία: Αν δεν λαδώσεις, δεν γίνεται τίποτα. (Με προσοχή όμως οι παροχές. Μην μπούμε και σε κανένα Μνημόνιο).

Πηγή: menshouse.gr

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Δυο Ξένοι. Η τρίτη σεζόν που δεν είδαμε!

Μια απίστευτη Makeup Artist!