in

Τα λάθη που κάνεις όταν βάφεσαι!

Αν ανήκεις και εσύ στις γυναίκες που λατρεύουν το μακιγιάζ, τότε αυτό το άρθρο είναι η «Βίβλος» σου… ΟΚ δεν είμαι επαγγελματίας, αλλά αγαπώ τόσο πολύ τα καλλυντικά και μου αρέσει να βάφομαι, που έχω ψάξει πολύ το θέμα… Ποια είναι λοιπόν τα λάθη που κάνουμε όταν βαφόμαστε;

1. Δεν προετοιμάζεις το δέρμα σου

Αφού πλύνεις καλά με κάποιο ήπιο καθαριστικό το πρόσωπό σου, βάλε το σωστό primer. Το primer βοηθάει να μείνει σταθερό το make up σου για αρκετές ώρες, οπότε καλό είναι να μην το ξεχνάς. Επίσης, δημιουργεί ένα προστατευτικό στρώμα πάνω από το δέρμα σου, το οποίο είναι καλό μιας και ,εάν λόγω άγνοιας, βάλεις κάποιο καλλυντικό κακής ποιότητας από επάνω, δεν θα επηρεάσει το δέρμα σου. Δοκίμασε διάφορα primers μέχρι να βρεις αυτό που ταιριάζει γάντι στην επιδερμίδα σου και θα δεις τη διαφορά.

2. Χρησιμοποιείς βρώμικα εργαλεία μακιγιάζ

Τα βρώμικα εργαλεία μακιγιάζ μπορούν να καταλήξουν σε όλεθρο για το δέρμα σου. Φρόντισε να αγοράζεις καινούρια σε τακτά χρονικά διαστήματα και να τα πλένεις με ειδικό καθαριστικό μετά από λίγες χρήσεις. Μην ξεχνάς ότι οι περισσότερες γυναίκες τοποθετούν τα καλλυντικά και τα εργαλεία τους στο μπάνιο, το οποίο ίσως είναι το δωμάτιο με τα περισσότερα μικρόβια μέσα στο σπίτι μας. Ακόμη κι αν τα βάζεις μέσα σε ντουλάπι ή συρτάρι, τα μικρόβια πάλι βρίσκουν το δρόμο τους προς τα εκεί. Αν σκέφτεσαι το κόστος τους αποφάσισε τι είναι πολυτιμότερο για σένα: λίγα ευρώ το χρόνο παραπάνω για νέα εργαλεία, ή πολλά περισσότερα ευρώ το χρόνο για θεραπείες στο δέρμα σου. It’s your choice 😉

3. Φοράς τη λάθος απόχρωση foundation

Ο καλύτερος τρόπος για να βρεις τη βάση που σου ταιριάζει είναι να κάνεις μια δοκιμή στη γραμμή του σαγονιού και όχι στο χέρι σου, όπως έχεις συνηθίσει να το βάζεις όταν πας να το αγοράσεις. Τα χέρια μας έχουν διαφορετικό χρώμα από το πρόσωπό μας και συνήθως είναι πιο σκούρο. Η ιδανική βάση πρέπει να πλησιάζει όσο το δυνατόν πιο κοντά στο χρώμα του προσώπου και του λαιμού. Εάν είναι πιο ανοιχτή ή πιο σκούρα από το κανονικό, θα μας δώσει ένα αποτέλεσμα που σίγουρα δεν θέλουμε.

4. Δεν απλώνεις σωστά το foundation

Όταν πρόκειται για βάση σε μορφή πούδρας καλύτερα να χρησιμοποιείς το κατάλληλο πινέλο και ΟΧΙ το σφουγγαράκι που έχει συνήθως μέσα η συσκευασία. Το σφουγγαράκι καλύτερα να το χρησιμοποιείς όταν έχεις ήδη βαφτεί, είσαι έξω και απλά θέλεις να κάνεις ένα φρεσκάρισμα. Εάν πρόκειται για υγρή βάση μπορείς να χρησιμοποιήσεις ειδικά σφουγγαράκια και τα χέρια σου, αφού πρώτα τα έχεις πλύνει πολύ πολύ καλά.

5. Βάζεις το concealer με τη λάθος σειρά

Πολλές κοπέλες βάζουν πρώτα το concealer και μετά τη βάση (foundation), πράγμα το οποίο είναι λάθος. Πρώτα βάζουμε τη βάση και μετά το concealer. Συνήθως έχει πιο παχύρευστη υφή από τη βάση και με το να το βάλουμε μετά τη βάση, πετυχαίνουμε μεγαλύτερη κάλυψη των μαύρων κύκλων. Όταν βάζεις πρώτα το concealer το μόνο που θα πετύχεις είναι να αναμειχθεί με τη βάση και να χάσει την κάλυψη που είναι φτιαγμένο για να προσφέρει.

6. Χρησιμοποιείς περισσότερο highlighter από όσο χρειάζεται

Ξέρω ότι πολλές θαυμάζετε στην Kim Kardashian και ακολουθείτε ότι trend προτείνει, αλλά το μόνο που θα πετύχετε βάζοντας τόνους highlighter, είναι να δώσετε μια ψεύτικη όψη στο πρόσωπό σας. Το σωστό είναι να βάζουμε μικρή ποσότητα, στα σημεία όπου θα έπεφτε το φως και θα τα φώτιζε. Αυτά τα σημεία είναι τα εξής:

7. To παρακάνεις με το contouring

Τι λέγαμε πριν για τις αδερφές Kardashian? Τα ίδια ισχύουν και εδώ. Η αλήθεια είναι πως το contouring είναι ο καλύτερος τρόπος για να τονίσουμε τα κοψίματα στο πρόσωπό μας, αλλά όταν το παρακάνουμε, το αποτέλεσμα μοιάζει ψεύτικο και υπερβολικό. Εδώ σας έχω έναν συνδυαστικό πίνακα για contouring και highlighting:

8. Φοράς τη λάθος απόχρωση ρουζ

Ο σκοπός που υπάρχει το ρουζ είναι για να μας δώσει μια πιο ζωντανή όψη και όχι να μας κάνει να μοιάζουμε με κλόουν. Ο καλύτερος τρόπος για να βρεις ποια απόχρωση σου ταιριάζει, είναι να πλησιάζει το χρώμα του εσωτερικού των χειλιών σου στο κέντρο τους. Μπορείς βέβαια να βάλεις κάποια πιο σκούρα απόχρωση το χειμώνα και κάποια πιο ανοιχτόχρωμη την άνοιξη και το καλοκαίρι.

9. Βάζεις σκιά με το λάθος τρόπο

Δεν πρέπει να βάζουμε τη σκιά με το κατάλληλο πινέλο και να κάνουμε απλά αυτό. Για να μοιάζει πιο φυσικό το αποτέλεσμα, πρέπει να την ανακατέψεις, αφού τη βάλεις. Φυσικά γι’ αυτό χρειάζονται τα κατάλληλα πινέλα. Με άλλο πινέλο βάζουμε τη σκιά και με άλλο την απλώνουμε.

10. Βάφεις λάθος τα φρύδια σου

Τα πλούσια φρύδια είναι της μόδας τα τελευταία χρόνια, αρκεί να μην το παρακάνουμε και εδώ. Φρόντισε να διαλέξεις έναν τόνο πιο ανοιχτό από το φυσικό χρώμα των τριχών των φρυδιών σου, για να δώσεις ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα. Εάν βάλεις το ίδιο ή πιο σκούρο, θα μοιάζει ψεύτικο και υπερβολικό, πράγμα που σίγουρα δεν θέλουμε.

11. Νομίζεις ότι η μάσκαρα είναι τρόμπα

Το να βάζεις και βγάζεις το ραβδί της μάσκαρα πριν την τοποθέτησή της είναι λάθος. Δεν θα μαζέψει επάνω του περισσότερο προϊόν, όπως νομίζεις, αλλά αυτή η κίνηση εισχωρεί και αποθηκεύει αέρα μέσα στο μπουκάλι, πράγμα το οποίο μπορεί να γίνει πηγή παραγωγής βακτηριδίων. Επίσης, η μάσκαρά σου θα στεγνώσει πιο γρήγορα και θα βγαίνει έξω σε κομμάτια. Ο σωστός τρόπος για να βγάλουμε έξω το ραβδί είναι να το κουνήσουμε ελαφρώς μπροστά και πίσω με κυκλικές κινήσεις.

12. Δεν προετοιμάζεις τα χείλη σου πριν βάλεις κραγιόν


Το κραγιόν, όπως και όλα τα άλλα προϊόντα, «κάθεται» καλύτερα επάνω στα χείλη σου και διαρκεί περισσότερο, όταν έχεις ήδη βάλει lip primer. Εάν δεν θέλεις να αγοράσεις lip primer, μπορείς να βάλεις ένα πολύ ελαφρύ στρώμα βάσης (foundation). Θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Πρώτα όμως φρόντισε να καθαρίσεις τα χείλη σου από διάφορα πετσάκια που ίσως έχουν.

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

17 + 1 Ερωτήσεις για το Master Chef!

Η μέρα φεύγει, η… Jane Walker έρχεται!