in ,

10 κινητά πιο ακριβά από το iPhone X

Το νέο iPhone X, με τιμές 1.199 ευρώ για την έκδοση των 64 GB και 1.399 για την έκδοση των 256 GB φαντάζει υπερβολικά ακριβό. Σκεφτείτε μόνο πόσα άλλα πράγματα μπορείτε να αγοράσετε με αυτά τα χρήματα. Ωστόσο, μπροστά στα 10 κινητά που ακολουθούν, η ναυαρχίδα της Apple μοιάζει μάλλον… φθηνιάρικη.

10. Mobiado Grand Touch Executive Marble – 3.100 δολάρια (2.628 ευρώ)

 

Σχεδόν κάθε ιδιοκτήτης smartphone αγοράζει μια φανταχτερή θήκη για να προστατεύσει το τηλέφωνό του και να το ξεχωρίζει από των υπολοίπων.. Ωστόσο, το Grand Touch Em της Mobiado δεν χρειάζεται θήκη. Το εξωτερικό του περίβλημα είναι ένα έργο τέχνης που δεν πρέπει να κρυφτεί. Το χειροποίητο περίβλημα του τηλεφώνου διατίθεται σε σχέδια μάρμαρο, έβενο, γρανίτη, Cocobolo και Burl. Όσον αφορά όμως στις προδιαγραφές του είναι πολύ λιγότερες από αυτές που θα περίμενε κανείς από ένα τηλέφωνο που κοστίζει τόσο πολύ. Το Grand Touch διαθέτει οθόνη 4,65 ιντσών, 1GB RAM, χώρο αποθήκευσης 16GB και κάμερα 5 megapixel.

9. Gresso Regal Gold –  6.100 δολάρια (5.172 ευρώ)


Το Gresso Regal Gold δεν είναι άλλο από την έκδοση χρυσού 24 καρατίων του τηλεφώνου Regal των 3.000 δολαρίων. Από μακριά, μοιάζει με οποιοδήποτε άλλο τηλέφωνο. Ωστόσο, αν το παρατηρήσει κανείς καλύτερα θα διαπιστώσει ότι πρόκειται για ένα μοντέλο πολύ πιο κομψό και μοντέρνο από ό,τι ο μέσος όρος των smartphones. Επιπλέον οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν το τηλέφωνό τους σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά που οι ίδιοι επιθυμούν αλλά φυσικά με το αζημίωτο. Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για ένα χειροποίητο τηλέφωνο πάχους 8,8 mm μόνο ενώ όπως είπε η εταιρεία θα κατασκευαστούν μόνο 999 τηλέφωνα. Διαθέτει 2GB ram, 32GB αποθήκευσης, μπροστινή κάμερα 5 megapixel και πίσω κάμερα 13 megapixel.

8. Goldvish Eclipse – 7.965 δολάρια (6.753 ευρώ)


Μπορεί το όνομα να σας παραπλανεί αλλά πρόκειται για ένα αξιοσέβαστο και πολυτελέστατο smartphone. Το Eclipse μάλιστα μια από τις φθηνότερες επιλογές της εταιρείας. Το εν λόγω τηλέφωνο συναρμολογείται με το χέρι είναι φτιαγμένο από δέρμα κροκόδειλου και πολύτιμα μέταλλα ενώ ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να προσθέσει τα χαρακτηριστικά που απαιτεί αυξάνοντας κατά πολύ το αρχικό κόστος των 7.965 δολαρίων. Το Eclipse διαθέτει φωτογραφική μηχανή 13 megapixel με έξι φακούς, η οποία συνδυάζεται με ένα διπλό φλας LED που μπορεί να καταγράψει 4k βίντεο. Η μπροστινή κάμερα είναι 5 megapixel. Διαθέτει επίσης οθόνη αφής 5,5 ιντσών και επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon.

7. Sirin Solarin – 14.000 δολάρια (11.869 ευρώ) 

Η start-up Sirin Labs με έδρα το Λονδίνο έχει βάλει στόχο τους πλούσιους που εκτιμούν την ιδιωτικότητα και ταυτόχρονα επιζητούν την πολυτέλεια.  Αυτός είναι και ο λόγος που έχει μέχρι στιγμής προσελκύσει διάφορους εκατομμυριούχους επενδυτές. Το Solarin διαθέτει ανίχνευση δακτυλικών αποτυπωμάτων, μπροστινή φωτογραφική μηχανή 8 megapixel και ακόμα πιο εντυπωσιακή πίσω κάμερα 24 megapixel. Η οθόνη είναι μια 1440p IPS LCD. Και η οθόνη και ο φακός της κάμερας είναι επικαλυμμένα με γυαλί από ζαφείρι. Διαθέτει επίσης μπαταρία 4000 mAh,  4GB ram και χώρο αποθήκευσης 128GB.

 

6. Touch Signature της Vertu για την Bentley – 14.200 δολάρια (12.039 ευρώ)


Η Bentley ένωσε τις δυνάμεις του με την Vertu με στόχο να δημιουργήσουν ένα smartphone που να αντιπροσωπεύει και τα δύο εμπορικά σήματα. Το νέο New Signature της Vertu θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η τηλεφωνική έκδοση της Bentley. Στο εξωτερικό του τηλεφώνου χρησιμοποιείται το ίδιο δέρμα που χρησιμοποιείται στις ταπετσαρίες της Bentley ενώ είναι επενδεδυμένο με τιτάνιο. Το Signature διαθέτει ισχυρή φωτογραφική μηχανή 21 megapixel, η οποία μπορεί να τραβήξει βίντεο 4K. Έχει μια κρυστάλλινη γυάλινη οθόνη 5,2 ιντσών κι όπως κι άλλες μάρκες πολυτελείας smartphone, διαθέτει 24ωρη υπηρεσία εξυπηρέτησης και υπηρεσία χαμένης τηλεφωνικής συσκευής.

5. Aston Martin Racing 808 – 24.000 δολάρια (20,348 ευρώ)


Όπως και η Laborghini έτσι και η Aston Martin της Βρετανίας δεν κατασκευάζει αποκλειστικά πολυτελή οχήματα. Η Aston Martin μάλιστα έχει δημιουργήσει πολυτελείς εκδόσεις διαφόρων καθημερινών προϊόντων. Το smartphone της σειράς Racing 808 είναι η πρώτη αποκλειστικά δική της προσπάθεια στην αγορά (μέχρι πρότινος την βοηθούσε η Vertu) . Όπως και τα οχήματά της εταιρείας, το Aston Martin Racing 808 που κυκλοφόρησε το 2015 είχε κομψό και μοντέρνο σχεδιασμό επεξεργαστή Snapdragon 801 και οθόνη 4,7 ιντσών.. Η μπροστινή του κάμερα είναι 13 megapixel. Η χρυσή επενδεδυμένη με διαμάντια εκδοχή του κόστιζε κοντά στα 30.000 δολάρια.

4. Savelli Champagne Diamond – 57.000 δολάρια (48.327 ευρώ)


Ο συνδυασμός high-end υλικών και της υπογραφής ενός σχεδιαστή με μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του μπορεί να εκτοξεύσει την τιμή ενός κινητού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Savelli Champagne Diamond που κυκλοφόρησε το 2013, δημιουργία του Ελβετού σχεδιαστή Αλεσάντρο Σαβέλι. Το περίβλημά του είναι από χρυσό 18 καρατίων και περιλαμβάνει 395 διαμάντια, ενώ το λειτουργικό σύστημα Android περιλαμβάνει και μια εφαρμογή που σχεδίασε ο ίδιος ο Σαβέλι, με τίτλο My Jardin Secret – κάτι σαν την εφαρμογή Yelp, αλλά για υπερπλούσιους.

3. Dior Reverie Haute Couture –  102.122 δολάρια (86,583 ευρώ) 

Λίγα εμπορικά σήματα πολυτελείας είναι τόσο σεβαστά όσο αυτό του οίκου Dior. Το 2012, η ​​εταιρεία κυκλοφόρησε μια εξαιρετικά περιορισμένη σειρά κινητό με διαμάντια. Η θήκη είχε 1.539 διαμάντια και 46 πέρλες μαργαριταριών. Παρότι και αυτό θεωρείται ξεπερασμένο σήμερα, το τηλέφωνο είχε ως κύριο στόχο να δίνει χαρίζει λίγη από τη λάμψη του στα αφτιά όσων το μιλούν μέσα από αυτό. Παρόλα αυτά δεν υπάρχει καμία ένδειξη ή φήμη ότι η εταιρεία θα κυκλοφορήσει άλλο αντίστοιχο smartphone στο άμεσο μέλλον.

2. Black Diamond VIPN –  300.000 δολάρια (254.346 ευρώ)

Ο καλλιτέχνης της Σιγκαπούρης Jared Goh σχεδίασε το μοναδικό Black Diamond VIPN για έναν ειδικό πελάτη το 2006, δημιουργώντας ένα από τα πιο ακριβά τηλέφωνα όλων των εποχών. Ο βασικός λόγος είναι πως το τηλέφωνο περιλαμβάνει διαμάντια 2 καρατίων στην πίσω όψη και στο home button του. Δεδομένου ότι έχει δημιουργηθεί εδώ και μια δεκαετία το Black Diamond θεωρείται πολύ ξεπερασμένο τεχνολογικά παρόλα αυτά ο καλλιτέχνης πιστεύει ότι το τηλέφωνο δεν «είναι παρά ένα αξεσουάρ για τα διαμάντια».

1. Goldvish Le Million – 1,3 εκατ. δολάρια (1.102.166 ευρώ) 

Πρωτοπαρουσιάστηκε στην έκθεση Millionaire στις Κάννες το 2006 κι έκτοτε εξακολουθεί να είναι ένα από τα ακριβότερα τηλέφωνα που φτιάχτηκε ποτέ. Το Goldvish Le Million ήταν κατασκευασμένο από λευκό χρυσό 18 καρατίων, διακοσμημένο με διαμάντια 120 καρατίων, και πολλοί το χαρακτήρισαν δικαίως ένα μικρό θησαυρό.Κατακσευάστηκαν μόνο τρία κομμάτια από το συγκεκριμένο μοντέλο. Τη στιγμή που κυκλοφόρησε ήταν προηγμένης τεχνολογίας, και έκτοτε η εταιρεία κατοχυρώθηκε ως κατεξοχήν μάρκα πολυτελείας στα smartphone. Βέβαια οι ιδιοκτήτες των τριών αυτών τηλεφώνων σήμερα ίσως κατέχουν ένα παρωχημένο τηλέφωνο αφού είναι λίγο δύσκολο να το αναβαθμίζουν κάθε χρόνο… Σήμερα η εταιρεία εξακολουθεί να πουλά τηλέφωνο αμύθητης αξίας, με το πιο ακριβό μοντέλο της το Eclipse – Desiring Arcadia – Onyx Alligator με δέρμα αλιγάτορα και 320 μπριγιάν να κοστίζει 92.900 ευρώ.

Πηγή

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Πάρτε σκύλο και κερδίστε χρόνια ζωής, συμβουλεύουν ερευνητές

Το μαγικό… χωριό του Άι Βασίλη στην Ελλάδα