in

Aτυχήματα που έχουν συμβεί στα γυρίσματα πασίγνωστων ταινιών και προκαλούν σοκ!

Σίγουρα έχεις αναρωτηθεί, ίσως και τρώγοντας το ποπ κορν σου, πως γίνεται τόσες ταινίες με επικίνδυνες σκηνές, γρήγορη δράση και ακραία ακροβατικά να γυρίζονται χωρίς να προκληθεί το παραμικρό ατύχημα. Η αλήθεια είναι όμως, ότι πολλές φορές έχουν συμβεί σοκαριστικά ατυχήματα κατά τη διάρκεια γυρισμάτων ταινιών.

Ας ρίξουμε μια ματιά:

1.  The Dark Knight

Μπορεί ο ρόλος του Τζόκερ στην ταινία «The Dark Knight» να ήταν ο τελευταίος του Heath Ledger και να υπήρχαν ουκ ολίγες φήμες ότι αποτέλεσε και λόγο που ενδεχομένως να επηρέασε στο πρόωρο θάνατό του όμως αυτά δεν είναι τίποτα περισσότερο από απλές εικασίες. Αντίθετα, στα γυρίσματα είχε προκληθεί ο θάνατος του Conway Wickliffe, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια μιας σκηνής με κινούμενο αυτοκίνητο, όπου το όχημά του σε μια στροφή 90 μοιρών προσέκρουσε σε ένα δέντρο, σκοτώνοντάς τον.

2. XXX

 

Παρά το γεγονός ότι ο Vin Diesel είχε τη φήμη ενός από τους σκληρότερους άνδρες του Hollywood στην ταινία ΧΧΧ δεν γύρισε ο ίδιος τις σκηνές δράσης αλλά ντουμπλαρίστηκε. Στη διάρκεια των γυρισμάτων ο ντουμπλέρ του Harry L O’Connor πέθανε ενώ γυρνούσε μια σκηνή κατά την οποία έπρεπε να πηδήξει και να προσγειωθεί πάνω σε ένα υποβρύχιο. Το ντουμπλάρισμα πήρε εντελώς λάθος έκβαση όταν ο Connor χτύπησε σε γέφυρα με μεγάλη ταχύτητα και σκοτώθηκε κατά την πρόσκρουση. Ο σκηνοθέτης Rob Cohen άφησε τη σκηνή μέσα στην ταινία παρά το θάνατο κασκαντέρ, ως φόρο τιμής.

3.  The Crow

Μπορεί ο Brandon Lee να γνώρισε μεγάλη επιτυχία στο θρίλερ The Crow το 1994, που βασίστηκε στο ομώνυμο κόμικ, όμως ένα τραγικό γεγονός στιγμάτισε την ταινία. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ένα βλήμα ξέφυγε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες σε μια σκηνή που ο Lee πυροβολούσε με αποτέλεσμα να σκοτωθεί κατά λάθος ο γιος του Bruce Lee. Έτσι, γράφτηκε μια από τις πιο συγκλονιστικές ιστορίες ατύχηματος σε γύρισμα ταινίας στην ιστορία του κινηματογράφου.

4. Top Gun

Ένα από τα πιο τραγικά θανατηφόρα ατυχήματα σε ταινία συνέβη στα γυρίσματα της ταινίας «Top Gun» του 1986 όταν ο ντουμπλέρ του Tom Cruise, πιλότος Art Scholl κατά τη διάρκεια μιας σκηνής που πετούσε αεροπλάνο, έχασε τον έλεγχο του αεροσκάφους και έπεσε στον Ειρηνικό Ωκεανό. Τα τελευταία λόγια του School στον ασύρματο ήταν: «έχω πρόβλημα… έχω αληθινό πρόβλημα!». Ούτε το αεροπλάνο ούτε το πτώμα του Scholl βρέθηκαν ποτέ.

 

5. The Twilight Zone

Η τραγωδία που συνέβη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του «The Twilight Zone» πιθανότατα επισκίασε την κανονική ταινία όταν κυκλοφόρησε το 1982. Στη μαγνητοσκόπηση μιας σκηνής στην οποία συμμετείχε και ένα ελικόπτερο το οποίο πετούσε σε επικίνδυνα χαμηλό ύψος, όχημα αναμείχθηκε σε εκρήξεις και πυροτεχήματα με αποτέλεσμα να χαθεί ο έλεγχος του. Η ηθοποιός Vic Morrow και το παιδί-ταλέντο ηλικίας μόλις 7 χρονών Myca Dinh Le αποκεφαλίστηκαν ενώ η Renee Shin-Yi Chen είχε συνθλιβεί κάτω από αεροσκάφος. Το τραγικό αυτό περιστατικό άλλαξε τους κανονισμούς χρησιμοποίησης παιδιών-ηθοποιών σε σκηνές που γυρίζονταν τη νύχτα ή που χρησιμοποιούσαν ειδικά εφέ σε βαριές σκηνές μέχρι τη δεκαετία του 1990.

Πηγή
[rev_slider alias=”postgallery”]

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Escape Room Quiz

Τσαρλς Μάνσον: Γιατί κάποιοι πίστευαν πως ήταν πραγματικά ο διάβολος;