in ,

Ο Τρόμος ξαναχτυπά!

Ναι, καλά άκουσες, ο τρόμος είναι ξανά εδώ. Όπως σου υποσχέθηκα, μια φορά τον μήνα θα σε κάνω να θες να κοιμάσαι αγκαλιά με το αρκουδάκι σου και το σπίτι σου φωτισμένο Λας Βέγκας! Ήρθα να στοιχειώσω τα όνειρα σου! Ουφ, πολλά είπα..Υποθέτω ότι έπαιξες τα προηγούμενα τρόμου που σου πρότεινα και ίσως τελικά να μην τρόμαξες τόσο πολύ όσο θα ήθελες…χε χε ήταν για ζέσταμα!! Σήμερα θα σου προτείνω δωμάτια που είναι πραγματικά για λεοντόκαρδους. Πάρε τα υπογλώσσιά σου και follow me..
Υ.Γ: Δίνω μια τυπική δυσκολία. Εννοείται ότι λόγω του τρόμου η δυσκολία είναι λίγο μεγαλύτερη. Για αυτό αν είσαι αρχάριος, πάρε μαζί σου έναν λίγο πιο έμπειρο.

1.Unknown

  • Εταιρία: Exit Now
  • Περιοχή: Κεραμεικός, Γκάζι
  • ∆υσκολία: 7,5/10
  • Προτεινόµενος αριθµός ατόµων: 3
  • Προτείνεται για: Γενναίους ανεξαρτήτως εμπειρίας
  • ∆ιαρκεια: 90 λεπτά

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος του ανθρώπου; Ναι, να τελειώσουν οι ζαμπονοτυρόπιτες, συμφωνώ. Εκτός από αυτό; Σωστά, ο φόβος για το «ΑΓΝΩΣΤΟ» . Σε αυτό το δωμάτιο λοιπόν, αυτός ο φόβος παίρνει σάρκα και οστά. Κυριαρχεί το σκότος και το ημίφως, επίσης είναι τόσο καλά σκηνοθετημένος όλος ο χώρος που τίποτα δεν σε προϊδεάζει για το τι θα συναντήσεις παρακάτω. Ξεκινάς με μια μικρή ανασφάλεια και αγωνία και όσο το παιχνίδι προχωράει, αυτά τα συναισθήματα φουντώνουν. Πέρα από την καταπληκτική ατμόσφαιρα και τα ζωντανά στοιχεία (αχά αχά ζωντανά με ά καλά διάβασες), θα συναντήσεις και γρίφους, λίγους σε αριθμό και εύκολους, όμως δεν θα σε χαλάσει, γιατί η συνολική εικόνα του δωματίου τα σπάει. Ο ηθοποιός εξαιρετικός στο ρόλο του, φοβερός και, ανάλογα με το gameplay που θα κάνεις, θα προσαρμόσει τις κινήσεις του. Δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να πω, είναι μια εμπειρία που πρέπει να την ζήσεις και θα καταλάβεις, γιατί δυσκολεύομαι να κάνω την παρούσα κριτική. Οπότε λοιπόν, πάρε άλλα δύο φιλαράκια και βούτηξε αν έχεις τα κότσια στον χειρότερο εφιάλτη σου.

Θετικά:
Ατμόσφαιρα, Ιστορία, Ροή, ηθοποιός, χώρος, σκηνικά, εξαιρετικη υποδοχή
Αρνητικά:
Δεν έχω

Βαθµολογία (προσωπική): 10 / 10

2.Conjuring II

  • Εταιρία: Adrenaline Escape Rooms
  • Περιοχή: Μοναστηράκι
  • ∆υσκολία: 8/10
  • Προτεινόµενος αριθµός ατόµων: 3
  • Προτείνεται για: Αρκετά γενναίους με εμπειρία 5+ δωμάτια
  • ∆ιαρκεια: 90 λεπτά

Έχεις δει φαντάζομαι την ταινία εεε; Ωραία, αν τρόμαξες με την ταινία να περιμένεις κάτι αντίστοιχο και εδώ. Για καλό και για κακό να έχεις και μια αλλαξιά σε εσώρουχα, έτσι ρε παιδί μου για το ο μη γένοιτο. Όσον αφορά το δωμάτιο τώρα, η έναρξη είναι πολύ ψαρωτική, τρομακτική και αγχωτική . Η διακόσμηση του δωματίου, η ατμόσφαιρα και οι μεταβάσεις από χώρο σε χώρο είναι εξαιρετικές, αγχωτικές και τρομακτικές. Είσαι στην τσίτα συνέχεια ρε αδελφέ. Είσαι με μία μόνιμη ανατριχίλα. Ααα και κάτι ακόμα, χε χεεε, σε αυτό το δωμάτιο σε μερικά σημεία θα χρειαστεί να δείξεις πόσο καλά ουρλιάζεις. Μπορείς να κάνεις και διαγωνισμό ουρλιαχτού με τους συμπαίκτες σου (και όποιος κερδίσει έχει δωράκι από εμένα), γιατί και το acting είναι πολύ δυνατό! Οι γρίφοι του είναι πολύ καλοί, μέτριας προς αυξημένης δυσκολίας και οι περισσότεροι μέσα στο κόνσεπτ του δωματίου. Γενικά θα περάσεις πολύ ωραία 90 λεπτά. Πάρε αγιασμούς, κομποσκίνια, σταυρουδάκια και την Καινή Διαθήκη και πήγαινε!

Θετικά:
Ροή, γρίφοι, ατμόσφαιρα, ηθοποιός, υποδοχή
Αρνητικά:
χμμμ…θα το ήθελα λίγο πιο ευρύχωρο

Βαθµολογία (προσωπική): 10 / 10

3.Amnesia

  • Εταιρία: Mister.E
  • Περιοχή: Μοναστηράκι
  • ∆υσκολία: 9/10
  • Προτεινόµενος αριθµός ατόµων: 4
  • Προτείνεται για: Πολύ γενναίους με εμπειρία 15+ δωμάτια
  • ∆ιαρκεια: 70 λεπτά

Αν κατα τύχη έχεις παίξει κάποιο Clock Tower (Playstation 1 ή Playstation 2), ή το Amnesia και θες να μάθεις την απάντηση στην ερώτηση «Πώς να νιώθει άραγε ο πρωταγωνιστής σε αυτές τις καταστάσεις;», τότε πήγαινε μια τσάρκα στο Μοναστηράκι, χτύπα το κουδούνι στο Μister e και θα πάρεις την απάντηση. Λοιπόν, το δωμάτιο έχει λιτή διακόσμηση, αλλά ψυχρή ατμόσφαιρα, ό,τι πρέπει για τέτοιου τύπου games. Οι γρίφοι, αρκετοί σε αριθμό, είναι μιας μέτριας δυσκολίας που οι συνθήκες τους κάνουν δύσκολους. Ποιες συνθήκες εεε; Το τρέξιμο και το ουρλιαχτόοοο ωωω να σου γαμ….!! που θα ρίξεις σε αυτό το δωμάτιο θα σε θολώσουν. Το ατού του δωματίου είναι ότι αν σε πιάσει ο ηθοποιός υπάρχει κάποια τιμωρία, οπότε αυτό προσδίδει εναν παραπάνω βαθμό στον τρόμο. Γενικά, δεν θα είσαι καθόλου σε ησυχία. Όταν δεν είναι μαζί σου, θα αγχώνεσαι για το πότε θα σου πεταχτεί, σαν τσουτσού, και όταν θα είναι μαζί σου, θα πρέπει να τρέχεις πέρα δώθε και να λύνεις γρίφους παράλληλα. Σε έψησα αρκετά; Αν ναι, τότε πήγαινε, αλλά! Πριν πας φρόντισε καλού κακού να κάνεις την διαθήκη σου και να μου αφήσεις κάτι κι εμένα που σε προειδοποίησα!

Θετικά:
Ροή, ατμόσφαιρα, τρόμος, μου θύμισε αγαπημένα video games.
Αρνητικά:
Κλιματισμός, ναι, θα λιώσεις άπειρα.

Βαθµολογία (προσωπική): 9,5 / 10

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Πραγματικές ιστορίες… τρόμου από το Halloween!

15 αστικοί μύθοι που πίστευες όλη σου τη ζωή και δεν ισχύουν