in

Έμεινα στην Ιστορια!

Προφανώς δεν αναφέρομαι στο μάθημα (αν και εκεί έχω πάρει κάτω από την βάση), αλλά σε δωμάτια που δίνουν έμφαση στην ιστορία και πρέπει να την ανακαλύψεις παίζοντας. Είναι δωμάτια που κρύβουν ένοχα μυστικά, θανάτους, εξαφανίσεις, τρελούς και αποστολή σου είναι να βρεις τι στο καλό έγινε και να αποδράσεις. Λόγω της ιδιαιτερότητας του θέματος, σήμερα θα σου προτείνω 4 δωμάτια που πρέπει να πας. Όποτε είσαι έτοιμος, ΞΕΚΙΝΑΜΕΕΕ:

1. Lockwood Manor

  • Εταιρία: Lockhill
  • Περιοχή: Μεταξουργείο
  • ∆υσκολία: 8/10
  • Προτεινόµενος αριθµός ατόµων: 4
  • Προτείνεται για: Όλες τις ομάδες
  • ∆ιαρκεια: 60 – 70 λεπτά

Κάπου στο Μεταξουργείο υπάρχει ένα σκοτεινό χωριό….θα το έχεις ακούσει ως Lockhill. Πρέπει να το πιστέψεις για να το βρεις, γιατί άπαξ και μπεις πρέπει να ανακαλύψεις όλη την σκοτεινή ιστορία. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Το χωριό είναι σκοτεινό, ατμοσφαιρικότατο και σου προκαλεί μια αντριχίλα. Η ατμόσφαιρα μυρίζει, απειλή, ενοχή, θάνατο! Εσύ και άλλοι 3 φίλοι σου πρέπει να βοηθήσετε τον William και να μάθετε τι συνέβει στο χωριό αυτό, για αυτό λοιπόν πρέπει να ξεκινήσεις από την έπαυλη! Στην έπαυλη, κυριαρχεί σχεδόν το ημίφως και σκοτάδι στα 3 / 4 της εξερεύνησης σου. Η ατμόσφαιρα βαριά, η διακόσμηση και τα σκηνικά αποπνέουν δέος, κάθε σου βήμα σε φέρνει πιο κοντά στην αλήθεια και πιο κοντά στον θάνατο, όμως εσύ δεν μασάς γιατί ο μόνος τρόπος για να φύγεις είναι να βρεις το σκοτεινό μυστικό. Θα λύσεις πολύ όμορφους γρίφους, κάποιους συνδυαστικούς κάποιους όχι τόσο και θα ψάξεις σε μυστικά μέρη για να ενώσεις όλα τα κομμάτια της φοβερής ιστορίας. Σε παρακαλώ, να την διαβάσεις προσεκτικά γιατί μπορεί να είναι και σωτήρια σε κάποια φάση. Υπάρχουν και πνεύματα που θα προσπαθήσουν να εμποδίσουν την αναζήτηση σου, όμως εσύ πρέπει να σταθείς δυνατός, έχεις ένα σκοπό! Οι τρεις φίλοι σου, η ψυχραιμία και η παρατηριτηκότητα θα σε βοηθήσουν να την κάνεις από εκεί με ό,τι χρειάζεσαι. Το χωριό βασίζεται πάνω σου.

Θετικά:
Ατμόσφαιρα, Ιστορία, γρίφοι, προσωπικό, τρόμος
Αρνητικά:
Θα ήθελα να είναι ένα κλικ πιο έντονο

Βαθµολογία (προσωπική): 9,5 / 10

2. Voodoo Shop

  • Εταιρία: Lockhill
  • Περιοχή: Μεταξουργείο
  • ∆υσκολία: 9,5/10
  • Προτεινόµενος αριθµός ατόµων: 4
  • Προτείνεται για: Ομάδες με 10+ δωμάτια στο ενεργητικό τους
  • ∆ιαρκεια: 70 λεπτά

Ουφ, βγήκες από την έπαυλη με ή χωρίς απώλειες, αλλά κάποια κομμάτια της ιστορίας είναι ακόμα θολά. Έχεις πάρει μια γεύση του τι συνέβη, αλλά κάτι λείπει, κάτι μικρό ή και μεγάλο για να ηρεμήσεις. Σου προτείνω στο καπάκι να μπεις στο μαγαζί με τα βουντού, ώστε να ανακαλύψεις όλα τα μυστικά της ιέρειας. Το μαγαζί, ενώ είναι ατμοσφαιρικό πολύ, δεν έχει τον τρόμο της έπαυλης. Εκεί μέσα θα συναντήσεις, πολλά βουντίστικα κόλπα, και πολλούς συνδυαστικούς ωραίους γρίφους. Αν έχεις προηγούμενα με κάποιον γνωστό, προσπάθησε να του δώσεις λίγες τσιμπιές, έτσι για το καλό. Το μαγαζί, θα σου δώσει και άλλα στοιχεία για την ολοκλήρωση της ιστορίας, για αυτό πρέπει να είσαι προσεκτικός και να διαβάσεις τα κομμάτια που σου δίνονται. Οι γρίφοι πιο τσιμπημένοι σε δυσκολία από την έπαυλη, γιατί είναι σατανική η ιέρεια, όμως αν είσαι αρκετά παρατηρητικός και σβέλτος δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Όταν με το καλό τελειώσεις και από εκεί, άκου προσεκτικά τον William, ρώτα τον αν χρειαστεί. Η ιστορία παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό το χωριό.

Θετικά:
Γρίφοι, ιστορία, ατμόσφαιρα
Αρνητικά:
Μπαα

Βαθµολογία (προσωπική): 10 / 10

3. The Ashecliffe Asylum

  • Εταιρία: House Of Riddles
  • Περιοχή: Περιστέρι
  • ∆υσκολία: 8/10
  • Προτεινόµενος αριθµός ατόµων: 3
  • Προτείνεται για: Ομάδες με 4-5+ δωμάτια στο ενεργητικό τους
  • ∆ιαρκεια: 60 λεπτά

Που είσαι μωρή τρέλα; Ρώτησε κάποιος τον Ντι κάπριο και έφτιαξε την ταινία shutter island. Που είσαι μωρή τρέλα; ρώτησε κάποιος τα παιδιά του house of riddles και φτιάξανε αυτό το παρανοικό άσυλο! Που είσαι μωρή τρέλα; Σε ρωτάω εγώ και ξαφνικά βρίσκεσαι στην πτέρυγα μιας ψυχιατρικής κλινικής στο απόλυτο (για αρχή) σκοτάδι. Ψάχνεις μανιωδώς τους φίλους σου..τους ακούς αλλά δεν τους βλέπεις. Ακούς φωνές, κάτι λένε, δώσε βάση! Γενικά, πολύ δυνατή αρχή. Το ψυχιατρείο, έχει πολύ καλή διακόσμηση, πολύ ωραιά ροή, και κάποιοι γρίφοι πολύ ωραίοι, που απαιτούν παρατηρητικότητα. Ποιο είναι το ωραίο σε αυτό το ψυχιατρείο; Ότι πρέπει να καταλάβεις τι σου συμβαίνει, πρέπει καταλάβεις ποιος είσαι, που πας, γιατί είσαι εκεί; Όλα αυτά παίζουν ρόλο. Αν έχεις δει την ταινία, θα το απολαύσεις ακόμα περισσότερο, γιατί θα εκτιμήσεις κάποια πράγματα παραπάνω! Οπότε, άσε τον τρελό στην τρέλα του και ασχολήσου με την δική σου, για αυτό πήγαινε στο άσυλο μία βόλτα και πες μου μετά τι συνέβη!

Θετικά:
Ατμόσφαιρα, μυστήριο, ιστορία, ροή, προσωπικό
Αρνητικά:
Μου έλειψαν λίγο οι συνδυαστικοί γρίφοι.

Βαθµολογία (προσωπική): 9,5 / 10

4. Illuminati

  • Εταιρία: Athens Clue
  • Περιοχή: Σύνταγμα
  • ∆υσκολία: 9,5/10
  • Προτεινόµενος αριθµός ατόµων: 3
  • Προτείνεται για: Ομάδες με 10+ δωμάτια στο ενεργητικό τους.
  • ∆ιαρκεια: 70 λεπτά

Πεφωτισμένοι, Πάπας, Βατικανό και Ρόμπερτ Λάνγκτον. Το πιο ωραίο κονσεπτ για escape room. Σε αυτό το δωμάτιο καλείσαι να αποδείξεις ότι ο Πάπας δολοφονήθηκε. Οπότε, σου έλειψε; Και εδώ έχεις ρόλο ντετέκτιβ. Αρχικά να πω ότι στο συγκεκριμένο δωμάτιο έχει γίνει εξαιρετική δουλειά και στην ατμόσφαιρα και στους γρίφους. Η ατμόσφαιρα μεν, δυνατή, ειδικά όσο προχωράει το παιχνίδι, διακοσμημένη από ωραία και μέσα στο κονσεπτ σκηνικά. Οι γρίφοι δε, ευφάνταστοι, συνδυαστικοί και κάπως υψηλής δυσκολίας και οι περισσότεροι έχουν σχέση με την ιστορία. Σε αυτό το δωμάτιο, λίγο το ψάξιμο και το μυαλό σου θα σε βοηθήσουν στην ανακάλυψη της αλήθειας, άρα σου προτείνω να έχεις ενα ψαχτήρι και εναν γριφάκια. Η συνδυασμένη δύναμή σας θα σας βοήθήσει να βρείτε τα όποια ενοχοποιητικά στοιχεία. Πήγαινε, λοιπόν escaper-ντετέκτιβ, άλλη μια φορά ο κόσμος σε χρειάζεται για να φέρεις στο φως την αλήθεια.

Θετικά:
Γρίφοι, ατμόσφαιρα, ροή, ιστορία
Αρνητικά:
Ένας γρίφος δεν είχε σχέση με το κονσεπτ.

Βαθµολογία (προσωπική): 9 / 10

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Πόσο παρατηριτικός /ή είσαι ;

Αποκάλυψη: Τι συζητούν οι πελάτες των οίκων ανοχής;