in

ΔΕΝ ΜΕΓΑΛΩΝΩ! ΜΙΚΡΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΣΤΟ ΔΗΛΩΝΩ!

Έλα έλα παραδέξου το, χόρεψες για λίγο στους ρυθμούς του Διονύση Σχοινά. Δεν σε αδικώ, γιατί όλοι κρύβουμε ένα παιδί μέσα μας, ή έχουμε παιδιά να μας το υπνεθυμίζουν κάθε στιγμή και λεπτό. Έτσι λοιπόν και εγώ πήρα το θάρρος να αφήσω στην άκρη την ενήλικη πλευρά μου και να σου προτείνω ευχάριστα δωμάτια, που θα σε κάνουν να ξανανιώσεις παιδί. Αν δεν θες να ξανανιώσεις παιδί, μπορείς να πάρεις μαζί σου μιας και τα δωμάτια είναι φιλικά προς τα παιδιά και θα το διασκεδάσουν στο έπακρο. Ααα, και μιας και έγινα παιδάκι και ως γνωστόν τα παιζάκια σέλουν πολλά μαζί, σήμελα σα σου πλοτείνω 4 escape λooms.

1.The circus

 • Εταιρία: The great escape
 • Περιοχή: Θησείο
 • ∆υσκολία: 7/10
 • Προτεινόµενος αριθµός ατόµων: 3
 • Προτείνεται για: Όλους ανεξαρτήτως εμπειρίας
 • ∆ιαρκεια: 60 λεπτά

Όπως κατάλαβες από τον τίτλο θα παίξεις σε ένα αληθινό τσίρκο. Μην περιμένεις να δεις ελέφαντες να περπατάνε στα σχοινιά ή τίγρεις να πηδάνε μέσα από φλεγόμενα στεφάνια, γιατί είμαστε φιλόζωοι πάνω από όλα, όμως θα διασκεδάσεις πολύ παίζοντας με τα παιχνίδια που έχει μέσα. Η διακόσμηση πάρα πολύ καλή, πολύχρωμη και έχει διάφορα αντικείμενα που σου φτιάχνουν την διάθεση και σου θυμίζουν τα παλιά καλά χρόνια που σε πήγαινε η μαμά σου στο λούνα παρκ. Το δωμάτιο είναι κυρίως δεξιοτήτων, μιας και παίζεις πολλά παιχνίδια για να λύσεις τους εύκολους γρίφους ή να πάρεις στοιχεία και το διασκεδάζεις άπειρα. Αλλά εεε, πρόσεχε, είναι escape room και κάποια στιγμή πρέπει να αποδράσεις. Μην παρασυρθείς από χαρά και αρχίζεις και παίζεις ή τσακώνεσαι με τον συμπαίκτη σου για το ποιος θα κάνει τι. Χρειάζεται μια καλή συνεργασία, και καλή παρατηρητικότητα. Αν έχεις και παιδιά μαζί σου, βάλε τα να κάνουν μερικές από τις δεξιότητες, είναι μαμούνια σε αυτά και θα δεις ότι θα το διασκεδάσουν πολύ. Θα κάνουν αυτές τις χαρούμενες τσιρίδες της επιτυχίας και ένα χαμόγελο θα σκάσει στο πρόσωπο σου. Λοιπόν, άντε σήκω, σήκωσε και το παιδί από το pc ή το βιβλίο και πηγαίνετε να ζήσετε παρέα μια εμπειρία αλλιώτικη από τις καθημερινές.

Θετικά:
Ατμόσφαιρα, παιχνίδι, διασκέδαση, προσωπικό
Αρνητικά:
Δεν μπορώ να πω ότι με χάλασε κάτι.

Βαθµολογία (προσωπική): 9/10

2. The school of wizards

 • Εταιρία: The Mindtrap – Νέας Σμύρνης
 • Περιοχή: Νέα Σμύρνη
 • ∆υσκολία: 7,5/10
 • Προτεινόµενος αριθµός ατόµων: 3
 • Προτείνεται για: Όλους ανεξαρτήτως εμπειρίας
 • ∆ιαρκεια: 70 λεπτά

Μήπως κατα τύχη η ονομασία σου θυμίζει κάτι από Χάρυ Πότερ; Αν ναι τότε, αβάντα κεντάβρα!! Γενικά, θα ακούσεις πολλά και διάφορα για την συγκεκριμένη εταιρεία αρνητικά ή θετικά, όμως το συγκεκριμένο δωμάτιο πιστεύω ότι αξιοποιεί σε αρκετά καλό βαθμό αυτό που θέλει να μεταδώσει. Να πας, πάντα με καλή διάθεση, να γίνεις ένας μικρός μάγος που είχε την χαρά να διαβάσει ένα γράμμα που τον κάνει δεκτό στην μεγαλύτερη σχολή μάγων του κόσμου. Η διακόσμηση αρκετά τίμια, αν και θα μπορούσε σε μερικά σημεία να είχε γίνει λίγο καλύτερη δουλειά, όμως αυτό δεν θα αποτρέψει εσένα ή το πιτσιρικι που παίζει μαζί σου να το διασκεδάσετε. Οι γρίφοι του είναι εύκολοι ως επι τω πλείστον, που απαιτούν λίγο συνδυαστική σκέψη και τρεις απαιτούν καθαρή μαγεία! Ο ηθοποιός είναι οκ στον ρόλο του και μπορεί να σου απογειώσει ή όχι το δωμάτιο, ανάλογα την διάθεση σου, δηλαδή μην πας ξενερωμένος σε φάση ήρθα να λύσω γρίφους και γεια. ΖΗΣ’ ΤΟ, ΝΙΩΣΕ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΑ!! Η ροή του δωματίου είναι πολύ πιστή στην ιστορία του αγαπημένου μας μάγου, πράγμα που δίνει μερικά θετικά points. Λοιπόν, εκπαιδευόμενε μάγε, φόρα τον μανδύα σου, πάρε το ραβδί σου, φόρα το καπέλο επιλογής και με ένα «Αλοχομόρααα» έμπα στον κόσμο της μαγείας και σκότωσε το κακό πνεύμα που καραδωκεί…μπουουου!!!!

Θετικά:
Ροή δωματίου, Ηθοποιός, μαγικά. Πολύ φιλόξενα και καλά τα παιδιά εκεί.
Αρνητικά:
Σε μερικά σημεία η διακόσμηση δεν είναι πολύ καλή.

Βαθµολογία (προσωπική): 8,5/10

3.Follow the white rabbit

 • Εταιρία: Mastermind
 • Περιοχή: Μοναστηράκι
 • ∆υσκολία: 8/10
 • Προτεινόµενος αριθµός ατόµων: 3
 • Προτείνεται για: Ομάδες μέτριας εμπειρίας 5+ δωματίων
 • ∆ιαρκεια: 70 λεπτά

Ο χρόνος λοιπόν έπαθε μια ερωτική απογοήτευση…άαχ να ‘ταν και ο μόνος… και εσύ καλείσαι να πας με κάποιον μαγικό τρόπο στην χώρα των θαυμάτων και να κάνεις το θαύμα σου, ώστε να ξαναγίνουν όλα νορμάλ όπως πριν. Λοιπόν, εδώ θα βρεις το πιο παραμυθένιο δωμάτιο. Η διακόσμηση πάρα πολύ καλή, σε μεταφέρει 100% στην χώρα των θαυμάτων, η ροή του παιχνιδιού μαγική και οι γρίφοι του απόλυτα ταιριαστοί με το κόνσεπτ του δωματίου και μέτριας δυσκολίας. Όσο το δωμάτιο εξελίσσεται τόσο πιο βαθιά μπαίνεις στο παραμύθι και γίνεσαι από παίχτης, ο ήρωας του παραμυθιού. Για αυτό πάρε και 2 παιδιά μαζί, των οποίων η φαντασία οργιάζει και θα δεις ότι θα τρελαθούν από την χαρά τους, και θα σου ζητάνε μετά συνέχεια να πάνε σε δωμάτια απόδρασης. Ο τρελοκαπελάς είναι τρελάρας προφανώς, αλλιώς θα λεγόταν σκέτο καπελάς και σου απογειώνει το δωμάτιο με την ηθοποιία του, την αμεσότητα του και το χιούμορ του και εννοείται σε τρετρετρελελελλενειιι να ούμ’. Αν είσαι από τα άτομα που έχουν χιούμορ και γουστάρεις την τρολιά, τότε θα περάσεις εξαίρετα. Εμπιστεύσου με ρε τρέλααααα!!! Λοιπόν, όλοι οι τρελαμένοι εκεί έξω και όσοι έχετε πιτσιρίκια παρατήστε ότι κάνετε και πηγαίνετε να ζήσετε την απόλυτη παραμυθένια εμπειρία, προσπαθώντας να διορθώσετε την ερωτική απογοήτευση του χρόνου και φροντίστε να επιστρέψετε γιατί ο τρόπος επιστροφής είναι πολύ….MAGIC.

Θετικά:
Ιστορία, διακόσμηση, ηθοποιός, γρίφοι, φιλοξενία
Αρνητικά:
Ήθελα κι άλλο

Βαθµολογία (προσωπική): 10/ 10

4.The magic chamber

 • Εταιρία: The lock
 • Περιοχή: Αγία Παρασκευή
 • ∆υσκολία: 8,5/10
 • Προτεινόµενος αριθµός ατόµων: 3
 • Προτείνεται για: Ομάδες μέτριας εμπειρίας 7+ δωματίων
 • ∆ιαρκεια: 60 λεπτά ή 70 λεπτά αν είστε δύο άτομα.

Ο απόλυτος μαγικός κοιτώνας βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή, ναι ναι καλά άκουσες. Σε αυτόν τον κοιτώνα, όμως, ο κακός βασιλίσκος πέτρωσε τους φίλους σου και εσύ επειδή δεν έχεις με ποιον να εξασκηθείς στις μονομαχίες, αποφασίζεις να πας να βρεις τον μανδραγόρα ώστε να φτιάξεις το μαγικό φίλτρο που θα τους ξεπετρώσει. Το δωμάτιο είναι μαγικά διακοσμημένο, έχει κάποιες ωραιες εκπλήξεις που δεν θα σου τις πω για να μην σου χαλάσω την μαγεία. Οι βοήθειες θα σου έρχονται με έναν πολύ πρωτότυπο και μαγικό τρόπο και γενικά πολύ μαγεία ρε παιδί μου. Το ατού του δωματίου είναι ότι δεν έχει ούτε ένα μικρό λουκετάκι. Όλα λειτουργούν με μηχανισμούς, που έχουν έξυπνο τρόπο ενεργοποίησης. Θα κάνεις και μαγικά εννοείται, τι σόι μάγος είσαι; Οι γρίφοι του είναι κυρίως μέτριας δυσκολίας με δύο δύσκολους και είναι και, μάντεψε; ΜΑΓΙΚΟΙ!! Η ροή πολύ καλή, σε κρατάει σε διαρκή επαγρύπνηση και δεν το βαριέσαι εύκολα. Το τέλος του πολύ καλό και μέσα στο κόνσεπτ του χάρυ πότερ. Η γνώμη μου είναι ότι το συγκεκριμένο δωμάτιο είναι το πιο κοντινό σε χάρυ πότερ που θα βρεις. Για αυτό λοιπόν, σταμάτα να παίζεις με τους δύσωσμους σβόλους, τις βόμβες κοπριάς και τα οδοντοφόρα φρίσμπι που τόσο εξοργίζουν τον Φιλτς και πήγαινε σώσε τους φίλους σου, γιατί σε έχουν ανάγκη.

Θετικά:
Ατμόσφαιρα, Γρίφοι, ιστορία, μαγεία, βοήθειες, φοβερό προσωπικό
Αρνητικά:
Εξαφσανίσιους!!

Βαθµολογία (προσωπική): 10/10Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Dance me to the end of Love : Η φρικιαστική ιστορία πίσω από το πιο ερωτικό τραγούδι όλων των εποχών

101017