in

Δέκα ιστορικά γεγονότα που μοιάζουν τρολ! (pics)

1. Το 1903 ο Τόμας Έντισον σκότωσε έναν ελέφαντα σε τσίρκο με ηλεκτροσόκ και το κινηματογράφησε

Ο ελέφαντας Topsy σκότωσε τρεις άνδρες και, ως εκ τούτου, καταδικάστηκε σε θάνατο. Ο Έντισον ήταν γνωστός για τα πειράματα ηλεκτροπληξίας σε ζώα, οπότε αποφασίστηκε ότι ο πιο ανθρώπινος τρόπος για να απαλλαγούν από τον ελέφαντα ήταν μέσω ηλεκτροπληξίας και όχι δι’ απαγχονισμού.

2. Η Κλεοπάτρα έζησε πιο κοντά στην εποχή του iPhone 7 παρά στην περίοδο που κατασκευάστηκαν οι πυραμίδες

Οι πυραμίδες της Γκίζας κατασκευάστηκαν γύρω στο 2550 π.Χ. με 2490 π.Χ. Η Κλεοπάτρα έζησε από το 69 π.Χ. έως το 30 π.Χ. Το iPhone 7 κυκλοφόρησε το 2016. Αυτό σημαίνει ότι είναι περίπου 500 χρόνια πιο κοντά στο iPhone.

3. Ο Μεγάλος Πέτρος φέρεται να ανάγκασε τη σύζυγό του να κρατά το κεφάλι του εραστή της που αποκεφαλίστηκε σε βάζο στην κρεβατοκάμαρά τους!

Είναι γνωστό ότι ο Γουίλιαμ Μονς αποκεφαλίστηκε για υπεξαίρεση και ότι το κεφάλι του κρατήθηκε σε ένα δοχείο με αλκοόλ. Υπάρχει η φήμη, ωστόσο, ότι ο Μεγάλος Πέτρος έπιασε τη γυναίκα του να τον απατάει με τον Γουίλιαμ Μονς και γι’ αυτό επισπεύσθηκε η δίκη και η εκτέλεσή του.

4. Η σαρκοφάγος του Τουταγχαμών ήταν στην πραγματικότητα μεταχειρισμένη!

Δεδομένου ότι ο βασιλιάς Τουταγχαμών πέθανε σε πολύ μικρή ηλικία (18/19 ετών), πιστεύεται ότι η ταφή του έγινε λίγο βιαστικά. Είναι γνωστό ότι ο τάφος του ήταν πολύ μικρότερος και λιγότερο περίπλοκος από αυτόν των άλλων βασιλιάδων και φαίνεται ότι ούτε η σαρκοφάγος του δεν φτιάχτηκε γι ‘αυτόν καθώς είχε διαφορετικές επιγραφές και ήταν κατασκευασμένη από διαφορετικό υλικό από τα άλλα δύο φέρετρά του.

5. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το 1986 ως αποτέλεσμα μιας «θάλασσας» από 1 εκατ. μπαλόνια

Το «Balloonfest» του 1986 στο Κλίβελαντ του Οχάιο είχε μοιραίο τέλος καθώς τα αμέτρητα μπαλόνια που γέμισαν τον ουρανό, κατέστησαν πρακτικά αδύνατο για τα αεροσκάφη να έχουν οπτική επαφή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον πνιγμό δύο ανδρών επειδή το Λιμενικό Σώμα δεν μπορούσε να τους προσεγγίσει εξαιτίας όλων των μπαλονιών.

6. Στους ρωμαϊκούς χρόνους θεωρείτο αποτρόπαιο να δολοφονήσει ένα παιδί τον πατέρα του αλλά το αντίστροφο ήταν καθόλα νόμιμο

Ο πατέρας της οικογένειας είχε απόλυτη εξουσία πάνω στους απογόνους του που σημαίνει ότι όλοι εκτελούσαν τις διαταγές του και έκαναν ό,τι ήθελε. Η τιμωρία για την πατροκτονία ήταν φρικτή και περιελάμβανε το να μπει ο δολοφόνος σε ένα σάκο με ένα σκυλί και ένα φίδι και στη συνέχεια να τον ρίξουν σε ένα ποτάμι.

7. Οι Ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν ανθρώπινα ούρα ως στοματικό διάλυμα και λευκαντικό

Τα ούρα ήταν τόσο χρήσιμα στους Ρωμαίους που τα συνέλεγαν από δημόσια ουρητήρια και τα πουλούσαν ενώ έφτασαν στο σημείο και να τα φορολογήσουν. Τα ούρα χρησιμοποιούνταν στην αφαίρεση λεκέδων και στην στοματική υγιεινή καθώς πίστευαν ότι η αμμωνία θα αφαιρούσε τους λεκέδες από δόντια και θα βοηθούσε στην καταπολέμηση της κακής αναπνοής.

8. Η συγγραφέας Μαίρη Σέλλεϋ διατηρούσε την καρδιά του νεκρού συζύγου της στο γραφείο της, τυλιγμένη σε ένα από τα ποιήματά του για 30 ολόκληρα χρόνια

Το 1822 ο Πέρσι Σέλλεϋ πνίγηκε και όταν αποτεφρώθηκε, η καρδιά του δεν καιγόταν. Η καρδιά λοιπόν δόθηκε στην σύζυγό του, Μαίρη, η οποία την κράτησε μαζί της μέχρι που πέθανε. Το 1852, μετά το θάνατό της, η καρδιά του Πέρσι βρέθηκε στο γραφείο της, τυλιγμένη σε μια σελίδα του ποιήματος «Adonais».

9. Τον 15ο αιώνα, προτού ο Πίος Β’ γίνει Πάπας, ήταν γνωστός συγγραφέας ερωτικών μυθιστορημάτων

Προτού αναλάβει τον ρόλο του Πάπα ο Aeneas Sylvius Piccolomini γνωστός ως Πίος Β’, είχε γράψει την «Ιστορία των δύο εραστών», μια ερωτική ιστορία για έναν άνδρα που ερωτεύτηκε μια παντρεμμένη γυναίκα.

10. Στο 18ο και 19ο αιώνα, οι τεχνητές οδοντοστοιχίες φτιάχνονταν από δόντια νεκρών στρατιωτών

Αυτή την περίοδο οι οδοντοστοιχίες φτιάχνονταν αρχικά από ελεφαντόδοντο αλλά είχαν αφύσικη εμφάνιση, ήταν ακριβές και χαλούσαν πιο γρήγορα. Έτσι, οι οδοντοτεχνίτες της εποχής άρχισαν να αφαιρούν όλα τα ανέπαφα μπροστινά δόντια από τους νεκρούς στρατιώτες της μάχης του Βατερλό.

Πηγή: Reader.gr

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

6 κολυμβητήρια στην Αθήνα για καλοκαιρινές (και όχι μόνο) βουτιές!

Tα πιο καμένα ελληνικά στρατόκαυλα βίντεο που παίζουν στο YouTube!

Back to Top

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.