in

6 κολυμβητήρια στην Αθήνα για καλοκαιρινές (και όχι μόνο) βουτιές!

Μαζί με όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι: Από το κόστος έως τις λεπτομέρειες εγγραφής!

 

Οι ζέστες και το καλοκαίρι έχουν φτάσει και απαιτούν τις κατάλληλες δροσιστικές βουτιές. Αν αποφεύγεις τη θάλασσα με δικαιολογίες τύπου «Σιγά μην κάνω τώρα τόσα χιλιόμετρα να φτάσω σε παραλία! Θα έχει πολυκοσμία, η άμμος θα κολλάει στο πετσί μου και το θαλασσινό αλάτι θα με κάνει να νιώθω σαν παστή σαρδέλα!» υπάρχουν δημοτικά κολυμβητήρια στην Αθήνα που είναι η τέλεια εναλλακτική.

Το πρόβλημα είναι πώς θα τα ανακαλύψεις… Πολλά site είναι ανενεργά και οι online πληροφορίες είναι περιορισμένες, οπότε αποφασίσαμε να κάνουμε εξονυχιστική έρευνα (εντάξει κάτι τηλέφωνα κάναμε) για να βρούμε όλες τις πληροφορίες (πού, πώς, πόσο) για να κάνεις ξέγνοιαστες βουτιές σε κολυμβητήρια στην Αθήνα. Και όχι μόνο το καλοκαίρι…

Δημοτικό Κολυμβητήριο Καστέλλας

dhmotikο kolumvitirio kastellas

Ένας χώρος που συνδυάζει το καθαρό νερό με τα οφέλη της κολύμβησης και την θέα της θάλασσας. Το δημοτικό κολυμβητήριο της Καστέλλας διαθέτει δύο πισίνες διαστάσεων 33 Χ 25 η μεγάλη, και 13 Χ 11 η μικρή. Είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 7:00 έως τις 23:00, τα Σάββατα από τις 10:00 έως τις 16:00 και τις Κυριακές 10:00 με 15:00. Διαθέτει προγράμματα ελεύθερης κολύμβησης, Aquagym, Gym Training και Swim + Fit.

Πώς γίνομαι μέλος: Με αίτηση εγγραφής που θα βρεις εδώ.

Ποια δικαιολογητικά χρειάζομαι: Απαραίτητη είναι η προσκόμιση μιας βεβαίωσης δερματολόγου και καρδιολόγου και δύο φωτογραφίες.

Κόστος: Η εγγραφή κοστίζει 15 ευρώ, η επίσκεψη 3 και η μηνιαία κάρτα 40 ευρώ για απεριόριστες επισκέψεις. Υπάρχει και συνδρομή για 15 παρουσίες (τρεις ανά εβδομάδα) με κόστος 25 ευρώ.

Διεύθυνση και στοιχεία επικοινωνίας: Πλαζ Βοτσαλάκια – Καραγεώργη Σερβίας 6, Πειραιάς, τηλ. 210 4136355 και για επιπλέον πληροφορίες εδώ.

Κολυμβητήριο Γαλατσίου

kolumvitirio galatsiou

Το κολυμβητήριο βρίσκεται στο Άλσος Βεΐκου και διαθέτει δύο πισίνες, μία μικρή και μία μεγάλη θερμαινόμενη. Η μεγάλη είναι 25άρα, βάθους 2 μέτρων και 13 διαδρομών. Επιπλέον, λειτουργούν τμήματα AQUA AEROBIC για ενήλικες. Συνολικά έχει πάνω από 10.000 μέλη, από τα οποία 1.000 είναι ενεργά όλο τον χρόνο. Οι εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου διαθέτουν ιατρείο υπό την επίβλεψη ιατρού και νοσηλεύτριας. Η πισίνα λειτουργεί: Δευτέρα και Τετάρτη από τις 7:00 έως τις 9:30 το βράδυ, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 7:00 μέχρι τις 16:45 και από τις 20:00 μέχρι τις 21:30 και Σάββατα από τις 7:00 μέχρι τις 18:00.

Πώς γίνομαι μέλος: Με μια επίσκεψη στις εγκαταστάσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Ποια δικαιολογητικά χρειάζομαι: Για την εγγραφή είναι απαραίτητο ένα δικαιολογητικό δερματολόγου και καρδιολόγου, δύο φωτογραφίες, μια φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας, και για τους δημότες, ένα αποδεικτικό διεύθυνσης.

Κόστος: Για τους δημότες η εγγραφή κοστίζει 20 ευρώ και η μηνιαία συνδρομή 25. Η εγγραφή και η εκμάθηση των παιδιών, του Δήμου, των πολυτέκνων και άπορων οικογενειών (με τα απαραίτητα δικαιολογητικά) είναι δωρεάν. Για τους ετεροδημότες η εγγραφή κοστίζει 30 ευρώ και η μηνιαία συνδρομή 45. Για μαθητές και φοιτητές το κόστος είναι 10 ευρώ για εγγραφή και 15 ευρώ η μηνιαία συνδρομή.

Διεύθυνση και στοιχεία επικοινωνίας: Λεωφ. Βεΐκου, Γαλάτσι,  τηλ. 210-2132712 και στο site του Δήμου.

Κολυμβητήριο ΟΑΚΑ

oaka-kolumbhthrio-risegr

Το κολυμβητήριο του Ο.Α.Κ.Α είναι ένα από τα πιο σύγχρονα στην Ευρώπη και διαθέτει μια κλειστή και μια ανοιχτή πισίνα.

Πώς γίνομαι μέλος: Προϋπόθεση εγγραφής στο κολυμβητήριο είναι αρχικά η εγγραφή στον σύλλογο «Ροή» ή «Νηρηίδες».

Ποια δικαιολογητικά χρειάζομαι: Aπαραίτητα δικαιολογητικά είναι μια βεβαίωση παθολόγου, δερματολόγου και για τα κορίτσια, μια βεβαίωση γυναικολόγου.

Κόστος: To κόστος εγγραφής είναι 30 ευρώ. Μόλις γραφτείς σε κάποιον σύλλογο («Ροή», «Νηρηίδες») με 40 ευρώ/μήνα, μπορείς να πας όσες φορές θέλεις, βάσει των διαθέσιμων ωρών λειτουργίας (ο κάθε σύλλογος έχει διαφορετικό πρόγραμμα αλλά γενικά θα βρεις ώρες από τις 9 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ). Το Σαββατοκύριακο δε όχι μόνο η πισίνα είναι σε λειτουργία, αλλά η «δράση» μεταφέρεται στην εξωτερική, για να κάνεις ύπτιο με το βλέμμα στον καταγάλανο ουρανό. Στο πακέτο (και την ίδια τιμή) συμπεριλαμβάνεται και πρόγραμμα Aqua Aerobic.

Διεύθυνση και στοιχεία επικοινωνίας: Λεωφ. Κηφισίας 37, Μαρούσι, επικοινωνία με το σύλλογο Ροή

Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλλιθέας

dhmotiko kolumvitirio kallitheas

Βρίσκεται στο Δημοτικό Πάρκο Αθλητισμού και Αναψυχής (μια δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος») το οποίο άνοιξε τις πόρτες του τον Οκτώβρη του 2013. Είναι το πιο σύγχρονο κολυμβητήριο της Αττικής, διαθέτει πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων και μετρά πάνω από 8.000 μέλη.

Πώς γίνομαι μέλος:  Όποιος επιθυμεί να εγγραφεί στο κολυμβητήριο μπορεί να επισκεφθεί απευθείας τις εγκαταστάσεις από Δευτέρα έως Παρασκευή (8:00-21:00) με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Ποια δικαιολογητικά χρειάζομαι: Απαραίτητα δικαιολογητικά είναι μια βεβαίωση παθολόγου και καρδιολόγου και δυο φωτογραφίες. Για τους δημότες απαραίτητο είναι, επιπλέον, και ένα αποδεικτικό κατοικίας.

Κόστος: Η εγγραφή είναι στα 20 ευρώ. Το μηνιαίο κόστος για τους δημότες είναι στα 25 ευρώ, ενώ για τους ετεροδημότες στα 40.

Διεύθυνση και στοιχεία επικοινωνίας: Ναυάρχου Βότση & Αγησιλάου 1, Καλλιθέα Αττικής, τηλ. 210 9404454 και στο επίσημο site του Δήμου.

Κολυμβητήριο Παλαιού Φαλήρου

kolumvitirio palaiou falirou

Το κολυμβητήριο του Παλαιού Φαλήρου έχει μακρά παράδοση. Λειτουργεί καθημερινά από τις 8:30 έως τις 14:45 και τα Σάββατα από τις 13:30 έως τις 16:00.

Πώς γίνομαι μέλος: Με μια εγγραφή στις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου.

Ποια δικαιολογητικά χρειάζομαι: Απαραίτητα δικαολογητικά είναι μια βεβαίωση δερματολόγου και παθολόγου, δύο πρόσφατες φωτογραφίες και η αστυνομική ταυτότητα.

Κόστος: Η εγγραφή κοστίζει 30 ευρώ. Η ημερήσια επίσκεψη 6 και η μηνιαία συνδρομή 60 για τους ετεροδημότες. Για δημότες το κόστος είναι 15 ευρώ για εγγραφή, 4 ανά επίσκεψη και 40 για μηνιαία συνδρομή.

Διεύθυνση και στοιχεία επικοινωνίας: Λεωφ. Ποσειδώνος (Τροκαντερό), Φλοίσβος, τηλ. 210 9825917

Δημοτικό Κολυμβητήριο Νέας Σμύρνης

kolimvitiria

Το κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης είναι κλειστό, θερμαινόμενο και ολυμπιακών διαστάσεων. Αποτελεί την έδρα των τμημάτων κολύμβησης και υδατοσφαίρισης των συλλόγων της Νέας Σμύρνης και η κερκίδα του είναι χωριτηκότητας 1.000 ατόμων. Λειτουργεί από τις 8:15 έως τις 10:15 το πρωί και 12:30 έως τις 14:30 το μεσημέρι τις καθημερινές και τα Σάββατα από τις 12:00 έως 14:00.

Πώς γίνομαι μέλος: Με προσκόμιση δικαιολογητικών στις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου.

Ποια δικαιολογητικά χρειάζομαι: Όπως σε όλες τις περιπτώσεις, απαραίτητα είναι μια βεβαίωση δερματολόγου και παθολόγου, δυο φωτογραφίες, μια φωτοτυπία ταυτότητας, και για τους δημότες, μια βεβαίωση κατοικίας.

Κόστος: Κόστος εγγραφής δεν υπάρχει. Η μηνιαία συνδρομή κοστίζει 45 ευρώ για τους ετεροδημότες και 30 για τους δημότες.

Διεύθυνση και στοιχεία επικοινωνίας: Τραπεζούντος και Αρτάκης, τηλ. 210 9319192 και επιπλέον πληροφορίες εδώ.

 

Δες πληροφορίες εδώ για το Κολυμβητήριο Γκράβας και Κολοκυνθούς.

Προσοχή! Να θυμάσαι πως σε όλα τα κολυμβητήρια είναι υποχρεωτικό το σκουφάκι για τα μαλλιά όπως και ένα ντους στις ντουζιέρες πριν βουτήξεις.

Tip: Είσαι ετεροδημότης και σου φαίνεται μεγάλο το κόστος; Μπορεί η τιμή είναι πιο προνομιακή μόνο για τους δημότες ΑΛΛΑ υπενθυμίζουμε ότι ως αποδεικτικό απαιτείται απλώς ένας λογαριασμός σπιτιού εντός του Δήμου. Που μπορεί να είναι του αγοριού σου, της θείας σου, του κολλητού σου… 😛

Γράφει η Χριστίνα Κουριλιάκ στο Rise.gr 

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Οι πέντε χώρες όπου οι άνθρωποι ζουν περισσότερο.

Δέκα ιστορικά γεγονότα που μοιάζουν τρολ! (pics)