in

Τα 10 ακριβότερα γιοτ στον κόσμο!

Το 2011 πωλήθηκε σε έναν ανώνυμο επιχειρηματία από τη Μαλαισία το ακριβότερο γιοτ στον κόσμο, φτιαγμένο από χρυσό και πλατίνα, στην εξωφρενική τιμή των 4,8 δισ. δολαρίων. Ο λόγος που δεν θα δείτε το History Supreme στο παρακάτω Gallery, είναι ότι δεν υπάρχει. Ήταν μία ψεύτικη είδηση, με ψεύτικες φωτογραφίες, που ακόμη ξεγελά πολλούς που πέφτουν πάνω της στο Internet.

Θα δείτε όμως 10 υπερπολυτελή γιοτ που στην πλειοψηφία τους ανήκουν σε Ρώσους μεγιστάνες και εμίρηδες της Μέσης Ανατολής. Αρκετά έχουν κάνει περάσματα από τα ελληνικά νησιά και έχουν αφήσει πολλά στόματα ανοιχτά.

Κι επειδή οι πιθανότητες να κάνετε διακοπές σε κάποιο από αυτά είναι λιγότερες και από εκείνες μιας χιονοθύελλας τον Δεκαπενταύγουστο (αν και όπως ξεκίνησε το φετινό καλοκαίρι ποτέ δεν ξέρεις…), μπορείτε να ζήσετε έστω και για λίγες ημέρες την εμπειρία ενός γιοτ μέσα από το πλήθος επιλογών που προσφέρει η ιστοσελίδα vyra.com.

10. Octopus, 200 εκατ. δολάρια.

Ανήκει στον συνιδρυτή της Microsoft Πολ Άλεν. Εκτός από 41 καμπίνες φιλοξενούμενων διαθέτει κινηματογράφο, γήπεδο μπάσκετ και στούντιο ηχογράφησης.

9. Al Mirqab, 250 εκατ. δολάρια.

Ανήκει στον πρώην πρωθυπουργό του Κατάρ, Χαμάντ μπιν Τζασίμ μπιν Τζαμπέρ αλ Θάνι και κλέβει τις εντυπώσεις κάθε φορά που ρίχνει άγκυρα στη Σκιάθο, της οποίας είναι λάτρης ο ιδιοκτήτης του.

 

 

8. Dilbar, 256 εκατ. δολάρια.

Ανήκει στον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Άλισερ Ουσμάνοφ, και είναι το μεγαλύτερο γιοτ όσον αφορά την ολική χωρητικότητα: 15.917 τόνοι. Οι επιβάτες του κινούνται σε 3.800 τ.μ

7. Al Said, 300 εκατ. δολάρια.

Ανήκει στον Σουλτάνο του Ομάν και διαθέτει ελικοδόρμιο, κινηματογράφο, αλλά και αίθουσα συναυλιών που μπορεί να φιλοξενήσει μια 50μελή ορχήστρα.

6. Dubai, 400 εκατ. δολάρια.

Ανήκει στον Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ, εμίρη του Ντουμπάι. Ναυπηγήθηκε το 2006 από την Platinum Yachts και μπορεί να φιλοξενήσει 24 καλεσμένους.

5. Motor Yacht A, 400 εκατ. δολάρια.

Του έχει βάλει πωλητήριο από πέρυσι ο Ρώσος κροίσος Αντρέι Μελνιτσένκο, για να χρηματοδοτήσει την ναυπήγηση ενός νέου γιοτ, του Sailing Yacht A (πρωτότυπα ονόματα…). Διαθέτει τρεις πισίνες και φιλοξενεί 14 άτομα.

 

4. Serene, 560 εκατ. δολάρια.

Το αγόρασε το 2015 ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, αναπληρωτής πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας. Διαθέτει υποβρύχια αίθουσα προβολών, τοίχο αναρρίχησης και καμπίνες για 24 φιλοξενούμενους.

 

3. Rising Sun, 590 εκατ. δολάρια.

Ανήκει στον μεγιστάνα της ψυχαγωγίας Ντέιβιντ Γκέφεν. Διαθέτει γήπεδο μπάσκετ και φιλοξενεί 18 καλεσμένους. Δύο από αυτούς ήταν το ζεύγος Ομπάμα, τον περασμένο Απρίλιο.

2. Azzam, 600 εκατ. δολάρια.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ιδιωτικό superyacht στον κόσμο. Κανείς δεν γνωρίζει τον ιδιοκτήτη του, αλλά θεωρείται ότι ανήκει στη βασιλική οικογένεια του Άμπου Ντάμπι. Έχει δικό του υποβρύχιο και σύστημα πυραυλικής άμυνας.

1. Εclipse, 1,9 δισ. δολάρια.

Το δεύτερο μεγαλύτερο γιοτ στον κόσμο ανήκει στον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Διαθέτει δύο ελικοδρόμια, δύο πισίνες, 24 καμπίνες, κινηματογράφο, ντίσκο, συνεδριακές εγκαταστάσεις και άλλες πολλές ανέσεις.

Πηγή:insider.gr

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Νίκος Κοκλώνης: Το φέσι της Airfasttickets, ο πλειστηριασμός και οι 6 νέες εταιρείες.

10+1 Απίστευτα σχεδιαστικά fails! #001