in

15 Fun Facts για τους αγαπημένους μας Σούπερ-ήρωες

Πόσο καλά γνωρίζουμε τους σούπερ-ήρωες;

Ακόμα και τον αγαπημένο ή τους αγαπημένους μας; Είμαστε σίγουροι ότι τα γνωρίζουμε όλα; Και όμως, υπάρχουν πολύ περισσότερα στοιχεία γι’αυτούς που δεν ξέρουμε απ’ότι νομίζουμε. Υπάρχουν τόσα “παράλληλα σύμπαντα”, τόσες διαφορετικές χρονικές σειρές γεγονότων, γνωστές και ως timelines, και σε κάθε ένα από αυτά οι σούπερηρωες δεν χάνουν την ευκαιρία να αναδεικνύουν καινούργια χαρακτηριστικά, δυνάμεις αλλά και αδυναμίες. Σε πολλά από αυτά, βέβαια, παρακολουθούμε και το θάνατο κάποιων από αυτών. Προειδοποίηση ότι στο τέλος του άρθρου υπάρχει ανάλογη μουσική υπόκρουση που επιβάλλεται προτού ξεκινήσεις να διαβάζεις! Έπεται και συνέχεια.

Ας τα δούμε όμως κάπως πιό ολοκληρωμένα:

  1. Μια από τις αμέτρητες κοσμικές δυνάμεις του John Constantine είναι η “Synchronicity wave travelling”. Η ικανότητα δηλαδή να βρίσκεται στο σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή και να είναι εξαιρετικά τυχερός. Αυτό πιθανόν να οφείλεται στην  αστρική μορφή του εαυτού του που τον οδηγεί στα καλύτερα πιθανά μονοπάτια στη ζωή.
  2. Όταν ο Wolverine βρίσκεται σε φρενήρη κατάσταση, γνωστή και ως berserker mode, όλοι πρέπει να απομακρύνονται ακόμα και οι πιό κοντινοί του άνθρωποι. Σε μια σειρά κόμικ μάλιστα, εξαπατείται και σκοτώνει όλους τους X-men καθώς βρίσκεται στην συγκεκριμένη κατάσταση.
  3. Η DC Comics σκόπευε να “σκοτώσει” τον Μπάτμαν, στα μέσα της δεκαετίας του ’60, λόγω της πτώσης των πωλήσεων. Ωστόσο, όλα άλλαξαν όταν έκανε το ντεμπούτο του στην μικρή οθόνη το 1966.
  4. Στην γνωστότατη σειρα κόμικ Injustice, ο Joker “πείθει” τον Superman πως η αγαπημένη του Lois Lane είναι ο Doomsday με αποτέλεσμα να σκοτώσει αυτήν και τον αγέννητο γιό τους. Στην συνέχεια παρανοεί πλήρως και επιβάλλει δικτατορία σε όλη τη γή, αφού πρώτα σκοτώσει τον Joker.
  5. Ο Magneto είναι ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους που έχουν καταφέρει να “σηκώσουν” το Mjolnir, το σφυρί του Thor, παρ’ότι δεν είναι “άξιος” για τις δυνάμεις του. Το μόνο που έκανε ήταν να ελέγξει τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία γύρω από αυτό καταφέρνοντας να το στρέψει εναντίον του κυρίου του.
  6. Στην σειρά κόμικ που ασχολούνται με την Γη-8351, ο Spiderman συνεργάζεται με τον Wolverine και δουλέυει ως δολοφόνος. Αναπτύσσει, μάλιστα, σε τέτοιο σημείο τις δυνάμεις του που γνωρίζει τι θα γίνει πριν καν ο αντίπαλος του το σκεφτεί.
  7. Σε ένα επετειακό τεύχος του 1995 που αφορούσε τον Punisher, με την ονομασία “Punisher Kills the Marvel Universe”, ο Punisher σκοτώνει όλους τους ήρωες και κακούς της Marvel και στο τέλος αυτοκτονεί.
  8. Σε μια πιό καταθλιπτική σειρά κόμικ, ο Dr. Bruce Banner, γνωστός και ως Hulk, είναι ο μοναδικός επιζών ενός πυρηνικού πολέμου στη Γη. Καταδικασμένος από την μετάλλαξη του όχι μόνο επιβιώνει του πολέμου αλλά ζεί σε μια “νεκρή” Γη για πάντα.
  9. Ο Χρυσός Κρυπτονίτης είναι το πιό σπάνιο είδος κρυπτονίτη. Εάν ένα ον από τον πλανήτη Κρύπτον εκτεθεί σ’αυτό το είδος μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη απώλεια των δυνάμεων του.
  10. Ο Ghost Rider, με το περίφημο Penance Stare( βλέμμα της μεταμέλειας) του, δεν μπορεί να κρίνει αν ο Deadpool είναι ένοχος ή όχι. Αντίθετα, όταν το χρησιμοποιεί εναντίον του και βλέπει τι του έχει συμβεί αυτόματα αναγκάζει τον Ghost Rider να επιστρέψει στην ανθρώπινη μορφή του, εκείνη του Johnny Blaze.
  11. Ο Cyborg είναι συνδεδεμένος με κάθε υπολογιστή στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου και του “Batcomputer”. Του διάσημου υπολογιστή του Batman. Επιπλέον, παρακολουθεί το σύστημα ασφαλείας του ασύλου Arkham.
  12. Ο Martian Manhunter κατέχει φυσική δύναμη παρόμοια με εκείνη του Superman, κατατάσσοντας τον στις πρώτες θέσεις των δυνατότερων πλασμάτων στη Γη. Έχει καταφέρει να επιζήσει μετά από χτυπήματα από όντα δυνατότερα ακόμα και από τον Superman, όπως είναι ο Despero. Μια από τις ελάχιστες αδυναμίες του είναι η φωτιά και οφείλεται σε μετα-τραυματικό σόκ καθώς οφείλεται για την καταστροφή ολόκληρης της φυλής του.
  13. Το 1996 σε μια μίξη της Marvel και της DC, ο Quicksilver προκαλεί τον Flash( Wally West) σε αγώνα ταχύτητας χωρίς όμως να καταφέρει να κερδίσει.
  14. Ο Iron Man είναι ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε να μαζέψει όλα τα “αιώνια πετράδια” και να χρησιμοποιήσει το Infinity Gauntlet, αφήνοντας δεύτερο τον Captain America.
  15. Σε μια διαφορετική σειρά κόμικ, ο Batman πηγαίνει πίσω στο χρόνο, σώζει τους γονείς του σκοτώνοντας τον δολοφόνο τους Joe Chill, διαγράφοντας έτσι τον Batman από την γέννεση του δίνοντας έτσι την ευκαιρία να στον Bruce Wayne να ζήσει μια φυσιολογική ζωή, η οποία όμως δεν κρατάει πολύ καθώς δίχως τον Batman, ο Ras’ al Ghul καταφέρνει να σκοτώσει την Justice League και να καταλάβει τη Γη. Δημιουργώντας, ωστόσο, με αυτό τον τρόπο ένα παράδοξο. . .

Πώς σου φάνηκε;

-1 Points
Upvote Downvote

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Ο τιμοκατάλογος της προστασίας, της βίζιτας και της κόκας στην Μύκονο (pics)

Ξυπνάτε συχνά κατά τη διάρκεια της νύχτας; Δείτε γιατί αυτό είναι ανησυχητικό.