in , ,

BILLIE JEAN ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΠ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Ένα pop τραγούδι 41 ετών είναι το καλύτερο στην ιστορία της μουσικής

Κυκλοφόρησε το 1983, αλλά όποια κι αν είναι η ηλικία σου, είναι δύσκολο να μην το έχεις ακούσει ούτε μία φορά στη ζωή σου. Άλλωστε, μεταδίδεται συχνά από τα περισσότερα ραδιόφωνα.

Η επιλογή του καλύτερου pop τραγουδιούστην ιστορία της μουσικής είναι μία τεράστια πρόκληση, ιδίως επειδή το μουσικό γούστο είναι εξαιρετικά υποκειμενικό. Αν στην εξίσωση βάλουμε και το φύλο, την κουλτούρα του καθενός, αλλά και την εποχή στην οποία ζει, τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο. Βέβαια, τα πράγματα με το ChatGPT, είναι κάπως πιο απλά.

 Αν το ρωτήσεις τη γνώμη του, όλα τα παραπάνω δεν μετρούν ως συνισταμένες. Έτσι, την απάντησή του την έδωσε -για την ακρίβεια απεφάνθη πως αυτό είναι το Billie Jean του Michael Jackson και όπως θα διαβάσεις παρακάτω, τεκμηριώνει την επιλογή του.

Billie Jean is not my lover

Το Billie Jean συμπεριλήφθηκε στο Thriller, το εμβληματικό άλμπουμ του Jackson που κυκλοφόρησε το 1983 και πέρα από το τι πιστεύει η τεχνητή νοημοσύνη, πράγματι, συγκαταλέγεται στα σπουδαιότερα κομμάτια όλων των εποχών αφού ακούγεται μέχρι και σήμερα. Κατά το ChatGPT, οι λόγοι είναι οι εξής:

1. Μουσική καινοτομία

Το Billie Jean εξελίχθηκε σε φαινόμενο σε ένα μεγάλο βαθμό εξαιτίας της παραγωγής τουπου ήταν πραγματικά πρωτοποριακή για τα δεδομένα της εποχής του. Ο δε εθιστικός ρυθμός του ήταν κάτι πρωτόγνωρο για τα ’80s.

2. Επιδραστικότητα

Το τραγούδι όχι μόνο κυριάρχησε στα charts, αλλά έγινε και πραγματικό πολιτιστικό ορόσημο της εποχής. Η εμφάνιση του Michael Jackson στο Motown 25, όπου έκανε το ντεμπούτο του με το περίφημο moonwalk, είναι μια από τις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές στην ιστορία της ψυχαγωγίας.

3. Εμπορική επιτυχία

Το Billie Jean παρέμεινε στην κορυφή των charts επί εβδομάδες και η δημοτικότητά του βοήθησε το Thriller να γίνει το άλμπουμ με τη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία όλων των εποχών. Ακόμη και σήμερα, περισσότερα από 40 χρόνια μετά την κυκλοφορία του,  παραμένει ένα από τα κομμάτια με τις περισσότερες πωλήσεις και ακροάσεις.

4. Διαχρονικότητα

Η επιρροή του Billie Jean εκτείνεται πολύ πέρα από την εποχή του. Καλλιτέχνες από διάφορα είδη κατά καιρούς το χαρακτηρίζουν ως μία από τις κύριες εμπνεύσεις τους, ενώ όσα χρόνια κι αν περάσουν όλα δείχνουν πως ο κόσμος θα συνεχίσει να το απολαμβάνει σα να κυκλοφόρησε χθες.

Αν μία στο εκατομμύριο, δε γνωρίζεις για ποιο τραγούδι μιλάμε, άκουσέ το εδώ:

ΠΗΓΗ

Πώς σου φάνηκε;

Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ! (ΚΕΡΔΙΣΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΙ ΓΕΜΑΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ !

Όλοι τον ξέρουν αλλά λίγοι γνωρίζουν τι σημαίνει στην πραγματικότητα το «Eminem»