in , ,

Αυτές είναι οι 5 πέντε πιο ακριβές σειρές στην ιστορία του Netflix

Με ένα φαινομενικά απύθμενο πηγάδι μετρητών, το Netflix έχει εξοικειωθεί με το να ξοδεύει υπέρογκα ποσά για τις πρωτότυπες παραγωγές του, με μια τηλεοπτική σειρά να κοστίζει πλέον δεκάδες – αν όχι εκατοντάδες – εκατομμύρια δολάρια για να φτιαχτεί.

Φυσικά, δεν είναι απαραίτητο κάθε μία από τις ογκώδεις αποκλειστικότητες της πλατφόρμας να έχει τόσο μεγάλο προϋπολογισμό, αλλά πέντε από τις πιο ακριβές σειρές της μέχρι σήμερα όχι μόνο έχουν κάνει τεράστια νούμερα, αλλά έχουν ανανεωθεί για επιπλέον σεζόν.

Tο Stranger Things είναι αναμφισβήτητα η ναυαρχίδα του Netfix. Η τέταρτη σεζόν του πρωτότυπης σειράς τρόμου κόστισε περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια για κάθε ένα από τα εννέα επεισόδια. Δηλαδή ολόκληρη η 4η σεζόν κόστισε 270 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό τοποθετεί το κόστος του Stranger Things 4 στο ίδιο επίπεδο με τα μεγαλύτερα blockbusters του Hollywood.

Έχοντας πρόσφατα ανανεωθεί για δεύτερη και τρίτη σεζόν ταυτόχρονα, το Netflix θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να χρηματοδοτήσει το υπόλοιπο της σειράς «3 Body Problem» των δημιουργών του Game of Thrones, David Benioff και D.B. Weiss. Η 1η σεζόν των 8 επεισοδίων κόστισε 16ο εκατ. δολάρια (20 εκατομμύρια δολάρια ανά επεισόδιο). Με άλλα 16 επεισόδια να απομένουν, αν παραμείνει στα ίδια επίπεδα με τους προκατόχους του, το συνολικό ποσό που θα φτάσει στα μάτια είναι σχεδόν μισό δισεκατομμύριο δολάρια.

Παραδόξως, η δεύτερη σεζόν του One Piece θα μπορούσε ρεαλιστικά να έρθει φθηνότερα από τα 18 εκατομμύρια δολάρια ανά επεισόδιο της πρώτης σεζόν, μόνο και μόνο για το γεγονός ότι η ομάδα παραγωγής έχει ήδη δαπανήσει για την κατασκευή αρκετών σκηνικών, σκηνικών και ψηφιακών μοντέλων. Από την άλλη πλευρά, το μεγαλύτερο τείνει να ισοδυναμεί με το καλύτερο στο Netflix, οπότε μην εκπλαγείτε αν η δεύτερη σεζόν είναι ακόμα πιο ακριβή.

Η δημιουργία πλούσιων φανταστικών κόσμων δεν είναι φθηνή, ειδικά όταν απαιτούνται πολλά οπτικά εφέ για να προστεθούν οι τελευταίες πινελιές. Ως αποτέλεσμα, η προσαρμογή του Neil Gaiman στο The Sandman κόστισε 15 εκατομμύρια δολάρια ανά επεισόδιο, και τα νούμερα αυτά θα είναι πιθανότατα περίπου τα ίδια και για τη δεύτερη σεζόν που γυρίζεται αυτή τη στιγμή.

Η επόμενη πιο ακριβή σειρά στην ιστορία του Netflix είναι ένα δράμα εποχής που περιστρέφεται γύρω από τη ζωή και την εποχή της βασιλικής οικογένειας. Η τελευταία σεζόν του The Crown κόστισε περίπου 13 εκατομμύρια δολάρια ανά επεισόδιο.

Οι 5 πέντε πιο ακριβές σειρές στην ιστορία του Netflix

  1. Stranger Things – 30 εκατομμύρια δολάρια ανά επεισόδιο
  2. 3 Body Problem – 20 εκατομμύρια δολάρια ανά επεισόδιο
  3. One Piece – 18 εκατομμύρια δολάρια ανά επεισόδιο
  4. The Sandman – 15 εκατομμύρια δολάρια ανά επεισόδιο
  5. Τhe Crown – 13 εκατομμύρια δολάρια ανά επεισόδιο

Stranger Things

Παράξενα πράγματα συμβαίνουν στο Χόκινς της Ινδιάνα, όπου η ξαφνική εξαφάνιση ενός μικρού αγοριού αποκαλύπτει ένα νεαρό κορίτσι με απόκοσμες δυνάμεις.

 

3 Body Problem (Το Πρόβλημα των 3 Σωμάτων)

Διασχίζοντας ηπείρους και δεκαετίες, πέντε πανέξυπνοι φίλοι κάνουν συνταρακτικές ανακαλύψεις, καθώς οι νόμοι της επιστήμης καταρρέουν και μια υπαρξιακή απειλή αναδύεται.

 

One Piece

Με το ψάθινο καπέλο του και το ετερόκλητο πλήρωμά του, ο νεαρός πειρατής Monkey D. Luffy αναζητά έναν θησαυρό σε αυτήν τη μεταφορά ζωντανής δράσης του δημοφιλούς manga.

 

The Sandman

Έπειτα από πολυετή φυλάκιση, ο Μορφέας, ο Βασιλιάς των Ονείρων, ξεκινά ένα ταξίδι σε διάφορους κόσμους για να βρει ό,τι του έχουν κλέψει και να ανακτήσει τη δύναμή του.

 

Τhe Crown (Το Στέμμα)

Όταν η νεαρή Ελισάβετ γίνεται βασίλισσα, καλείται να διαχειριστεί μεγάλες πολιτικές κρίσεις και προσωπικά ζητήματα, που συχνά συγκρούονται με απρόβλεπτο τρόπο.

ΠΗΓΗ

Πώς σου φάνηκε;

Coldplay: Όλα όσα έγιναν στο χθεσινό γύρισμα του μουσικού τους βίντεο στο Ηρώδειο

Ο νέος δίσκος των Coldplay θα κατασκευαστεί από παλιά πλαστικά μπουκάλια