in , ,

Στο “Thing i see in the toilets” υπάρχει ποίηση γραμμένη με μαρκαδόρο σε αθηναϊκές τουαλέτες

Όταν η τουαλέτα σε ένα μπαρ μπορεί να καλύψει και τις πνευματικές μας ανάγκες

Ένα από τα σπουδαιότερα έργα της σύγχρονης τέχνης, θεωρείται από τους κριτικούς, η κρήνη του Μαρσέλ Ντυσάν. Διαβάζουμε στο wiki:

Η κρήνη είναι ένα readymade γλυπτό του Μαρσέλ Ντυσάν του 1917, αποτελούμενο από ένα πορσελάνινο ουρητήριο με την υπογραφή “R. Mutt”. Τον Απρίλιο του 1917, ένα απλό κομμάτι υδραυλικής εγκατάστασης που επέλεξε ο Ντυσάν υποβλήθηκε σε μία έκθεση της Εταιρείας Ανεξάρτητων Καλλιτεχνών, την εναρκτήρια έκθεση της Εταιρείας που θα γινόταν στο The Grand Central Palace στη Νέα Υόρκη. Εξηγώντας τον σκοπό των readymade γλυπτών του, ο Ντυσάν δήλωσε ότι πρόκειται για «καθημερινά αντικείμενα που αναδεικνύονται στην αξιοπρέπεια ενός έργου τέχνης από την πράξη επιλογής του καλλιτέχνη

large

Γιατί σας τα γράφω όλα αυτά; Πρώτον, γιατί η profile φωτογραφία της σελίδας στο instagram, things_i_see_in_toilets, είναι αυτή η κρήνη και δεύτερον, γιατί η υπογραφή, ή μία ατάκα που μπορεί να γραφτεί σε κάποιο καθημερινό αντικείμενο, μπορεί να του δώσει μια καλλιτεχνική και συμβολική αξία, ακόμα και αν αυτό βρίσκεται γραμμένο με μαρκαδόρο, μέσα σε μια αθηναϊκή τουαλέτα μπαρ.

Η σωστή αθηναϊκή τουαλέτα, μπορεί να καλύψει εκτός από τις βασικές μας ανάγκες και τις πνευματικές μας, με ευφάνταστες λεζάντες, ζωγραφιές, ακόμα και με ριζοσπαστικές προτροπές.

toyalet10

Μία ερώτηση που όλοι έχουμε κάνει

toyalet9

WORD

toyalet8

Κλασσικό αυγουστιάτικο γράψιμο

toyalet7

Τα χει πει ο Τσίρκας για αυτή την άνοιξη

toyalet6

Το πιαστράκι εντωμεταξύ μοιάζει με simulacra κάποιου φαλακρού

toyalet5

Ιτ΄ς οκέι του μπι γουίρντ

toyalet4

toyalet3

#διπλής ανάγνωσης

toyalet2

Ξεκάθαρες επιρροές από Παν Παν

toyalet

Ξεκάθαρες επιρροές Πυξ Λαξ

toyalet11

Τι να συνέβη;

ΠΗΓΗ

Πώς σου φάνηκε;

ESCAPE ROOM QUIZ SEPTEMBER 23

ΚΟΥΙΖ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ #11