in , ,

Harry Potter η σειρά: Πότε εκτιμάται ότι θα κάνει πρεμιέρα

Για πολλούς fans του Harry Potter φαντάζει δύσκολο ακόμη να χωνέψουν ότι έρχεται το τηλεοπτικό remake των αγαπημένων ταινιών με τις οποίες μεγάλωσαν τόσες γενιές παιδιών.

Κι όμως η σειρά του Χάρι Πότερ είναι γεγονός, βρίσκεται στα σκαριά και θα είναι πιστή στα 7 best-seller βιβλία της J.K. Rowling, με την ίδια να συμμετέχει στο project ως εκτελεστική παραγωγός.

Ωστόσο, η Warner Bros. Discovery θέλοντας την παραγωγή της σειράς Harry Potter να προχωρήσει γρήγορα, ανακοίνωσε πως ήδη ψάχνει το άτομο που θα σηκώσει στις πλάτες του την τηλεοπτική σειρά.

Όπως ανέφερε ο CEO του HBO και του Max, Casey Bloys, η διαδικασία εύρεσης του showrunner και σεναριογράφου έχει ήδη ξεκινήσει, απλώς τόσο καιρό που το project δεν είχε ανακοινωθεί επίσημα, γινόταν κάτω από άκρα μυστικότητα.

“Προσπαθήσαμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί”, δήλωσε ο Bloys. “Δεν απευθυνθήκαμε σε πρακτορεία. Έχουμε τη δική μας εσωτερική διαδικασία όπου σκεφτόμαστε τους ανθρώπους, αλλά δεν θέλαμε να απευθυνθούμε έξω από αυτό το χώρο. Τώρα που τα νέα βγήκαν προς τα έξω, θα αρχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την εταιρεία Blair Partnership και θα αρχίσουμε να απευθυνόμαστε στις εταιρείες”.

Μια άλλη σημαντική πληροφορία που έδωσε ο Bloys για το ρόλο του showrunner της σειράς Χάρι Πότερ είναι πώς θα σπάσει τις σεζόν και τα βιβλία. Είπε πρακτικά ότι είναι στο χέρι του showrunner και συγγραφέα να βρει το πώς θα χωρίσει τα επτά βιβλία και σε πόσες σεζόν θα ανατεθεί το κάθε βιβλίο.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι για παράδειγμα το “Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος” μπορεί να πιάσει ολόκληρη την πρώτη σεζόν, αλλά και να τραβήξει κομμάτια της ιστορίας από τα άλλα βιβλία.

Στην επίσημη περιγραφή που έδωσε το MAX για την τηλεοπτική σειρά Harry Potter γράφονται τα εξής: “Οι ιστορίες από κάθε ένα από τα Harry Potter βιβλία της Rowling θα γίνουν μια δεκαετής σειρά που θα παραχθεί με την ίδια επιβλητική μαεστρία, αγάπη και φροντίδα για την οποία είναι γνωστό αυτό το παγκόσμιο franchise.

Η σειρά θα διαθέτει ένα νέο καστ που θα ηγηθεί μιας νέας γενιάς θαυμαστών, γεμάτη από τις φανταστικές λεπτομέρειες, τους πολυαγαπημένους χαρακτήρες και τις θεαματικές τοποθεσίες που οι θαυμαστές του Χάρι Πότερ έχουν αγαπήσει για πάνω από 25 χρόνια.

Κάθε σεζόν θα είναι αυθεντική ως προς τα πρωτότυπα βιβλία και θα φέρει τον Χάρι Πότερ και όλες εκείνες τις απίστευτες περιπέτειες σε ένα νέο κοινό σε όλο τον κόσμο, ενώ οι πρωτότυπες, κλασικές και αγαπημένες ταινίες θα παραμείνουν στον πυρήνα του franchise και θα είναι διαθέσιμες για να τις παρακολουθήσει το κοινό σε ολόκληρο τον κόσμο”.

Ποιοι θα παίζουν; 

Η Warner Bros. είναι ξεκάθαρη στην ανακοίνωσή της: “νέα πρόσωπα”. Επιβεβαιώνεται, λοιπόν, ότι μια πλειάδα καινούργιων νεαρών ηθοποιών θα υποδυθούν τον Χάρι Πότερ, τον Ρον Ουέσλι, την Ερμιόνη Γκρέιντζερ και όλους τους γνωστούς λατρεμένους και μισητούς χαρακτήρες του Χόγκουαρτς. Επομένως, μην περιμένετε να ξαναδείτε τους Daniel Radcliffe, Rupert Grint και Emma Watson.

Πότε αναμένεται; 

Προς το παρόν είναι πολύ νωρίς για να δοθεί επίσημα μια ημερομηνία ή παράθυρο κυκλοφορίας για την σειρά Harry Potter. Το σίγουρο είναι ότι θα προβληθεί μέσα από το MAX, τη νέα streaming υπηρεσία που παίρνει τη θέση του HBO Max και θα περιλαμβάνει περιεχόμενο από την βιβλιοθήκη της Warner Bros. και του Discovery. Η Warner ανέφερε ότι βρίσκεται σε αναζήτηση σεναριογράφου και showrunner για να ηγηθεί του project.

Πληροφορίες του Deadline εικάζουν ότι στην καλύτερη περίπτωση θα βγει στον αέρα τη σεζόν 2025/2026.

Εσύ ξέρεις σε ποιον κοιτώνα του Hogwarts ανήκεις ; Αν όχι κάνε το παρακάτω κουίζ :

HARRY POTTER QUIZ : ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΚΟΙΤΏΝΑ ΤΟΥ HOGWARTS ΑΝΉΚΕΙΣ;

Νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα για τον Harry Potter? Δοκίμασε τις γνώσεις σου στο παρακάτω κουίζ :

HARRY POTTER QUIZ

ΠΗΓΗ

Πώς σου φάνηκε;

Κωνσταντίνου και Ελένης by Balenciaga!!

True Detective: Night Country – Επιστροφή με 4η σεζόν για την σειρά του HBO