in

Η πιο προνομιούχα: Η πρώτη χώρα της Ευρώπης που προσφέρει δωρεάν όλες τις μετακινήσεις με τα Μέσα Μεταφοράς

Χρησιμοποιείς όλες τις δημόσιες συγκοινωνίες χωρίς να πληρώσεις ούτε ένα ευρώ

Είναι λίγο δύσκολο να χωνέψεις ότι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη, που προσφέρει δωρεάν όλες τις μετακινήσεις με τα μέσα μεταφοράς είναι το Λουξεμβούργο. Είναι όμως πραγματικότητα!

Η χώρα με τους μεγαλύτερους μισθούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα, είναι αυτή που δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες της να γλιτώσουν και το καθημερινό κόστος μεταφοράς με τις δημόσιες συγκοινωνίες. Πρόκειται για ένα κόστος περίπου 100 ευρώ το χρόνο.

Η αλήθεια βέβαια είναι, ότι η κυβέρνηση του Λουξεμβούργου δεν προχώρησε σε αυτά τα προνόμια για οικονομικούς λόγους. Το Λουξεμβούργο οδηγήθηκε σε αυτή τη λύση για να μειώσει το κυκλοφοριακό χάος που παρατηρείται στους δρόμους του τις ώρες αιχμής.

Βλέπετε, εκτός από τους μόνιμους κατοίκους, περίπου 200.000 εργαζόμενοι περνούν καθημερινά τα σύνορα από τις γειτονικές χώρες (Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία) με το αυτοκίνητό τους. Επειδή το κόστος στέγασης στο Λουξεμβούργο είναι τσουχτερό, πολλοί επιλέγουν να ζουν στα όμορα κράτη και να μετακινούνται καθημερινά με το ιδιωτικό τους όχημα. Εκ των πραγμάτων, κάθε πρωί και κάθε απόγευμα, όταν λήγει το ωράριο, παρατηρείται έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα από τις πυκνές ροές των αυτοκινήτων.

Ούτως ή άλλως, το Λουξεμβούργο είναι η χώρα με τα περισσότερα αυτοκίνητα στην Ευρώπη, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εκτός από υψηλούς μισθούς έχει και τη φθηνότερη βενζίνη! Δεν προκαλεί συνεπώς εντύπωση ότι αντιστοιχούν 696 αυτοκίνητα ανά 1.000 κατοίκους. Σχεδόν το 90% των νοικοκυριών στο Λουξεμβούργο έχει τουλάχιστον ένα ΙΧ.

Με γνώμονα λοιπόν, την καλυτέρευση της καθημερινότητας, η κυβέρνηση του Λουξεμβούργου δεν δίστασε να επιβαρύνει τον κρατικό υπολογισμό κατά 41 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, για να προσφέρει όλες τις δημόσιες συγκοινωνίες χωρίς το παραμικρό αντίτιμο εισιτηρίου. Άρα, τώρα ξέρεις ότι αν βρεθείς στο Λουξεμβούργο, είτε ως εργαζόμενος, είτε ως τουρίστας μπαίνεις σε όλα τα ΜΜΜ ελεύθερα και εντελώς δωρεάν.

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Ρόμπερτ Πάτινσον: Στον «αέρα» το πρώτο βίντεο από την ταινία «Mickey 17»

Εκτός από θερμοσίφωνα-φούρνο: Οι 8 πιο ενεργοβόρες συσκευές που δεν περίμενες ότι καίνε τόσο ρεύμα