Είναι γευστικά, είναι χαριτωμένα είναι το τέλειο παιχνίδι στην κουζίνα. Τα cake pops μπορεί να τα κάνει και ο πιο αρχάριος στην κουζίνα. Μία ματιά στην παρακάτω συνταγή θα σας πείσει.
Υλικά
- 400 γρ. έτοιμο κέικ βανίλιας – είτε σπιτικό, είτε αγορασμένο
- 80 γρ. τυρί κρέμα
- 150 γρ. άχνη ζάχαρη
- Μισό κ.γ. βανίλια εκχύλισμα
- 1 κ.σ. γάλα, πλήρες
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 200 γρ. σοκολάτα λευκή κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Θρυμματίζουμε το κέικ σε ένα βαθύ μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
- Ανακατεύουμε σε άλλο μπολ το τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, τη βανίλια, το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Συνδέουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε με τα χέρια μας, μέχρι να δημιουργηθεί μία μαλακή ζύμη.
- Πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.
- Βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη για 30-35 λεπτά περίπου μέχρι να σφίξουν.
- Λιώνουμε τις σοκολάτες καθεμία ξεχωριστή είτε σε φούρνο μικροκυμάτων είτε σε μπεν μαρί (ΕΔΩ θα δείτε αναλυτικές οδηγίες για το λιώσιμο σοκολάτας)
- Παίρνουμε ένα ξυλάκι για cakepop, το βουτάμε ελαφρώς στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα και στη συνέχεια τοποθετούμε το cakepop.
- Βουτάμε σε όποια σοκολάτα θέλουμε, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια του cake pop.
- Τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο ανάποδα και σερβίρουμε.
Μπορούμε να στολίσουμε επίσης με τρούφα, απλή ή χρωματιστή αλλά και με ξηρούς καρπούς και κάποια άλλα ζαχαρωτά.
Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
GIPHY App Key not set. Please check settings