Το κλασικό και απλό τσιζκέικ το ξέρετε όλοι. Η συγκεκριμένη όμως συνταγή είναι μία έκρηξη γεύσεων, που θα σας μείνει αξέχαστη. Η γεύση από γνωστό coctail, mοjito, σε μία εντελώς διαφορετική μορφή, που θα σας δροσίσει τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.
Με λίγα υλικά και με ένα απλό μίξερ χειρός, μπορείτε να εντυπωσιάσετε με τη συνταγή του γνωστού γλυκού που ακολουθεί.
Υλικά
Για τη βάση
- 250 γραμ. μπισκότα τύπου digestive
- 125 γραμ. βούτυρο λιωμένο (σε θερμοκρασία δωματίου)
Για την κρέμα
- 250 γραμ. κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 500 γραμ. τυρί κρέμα
- 60 γραµ ζάχαρη κρυσταλλική
- 60 γραµ ζάχαρη άχνη
- Χυμό από δύο λάιμ
- 4 φύλλα μέντας
- 1 λάιμ
Εκτέλεση
- Αλέθουμε τα μπισκότα τύπου digestive στο μίξερ και τα κάνουμε σκόνη.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε τα υλικά να βραχούν καλά τα μπισκότα και να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.
- Σε φόρμα δαχτυλίδι 20 ή 22 εκ. στρώνουμε το μείγμα μπισκότου. Ισιώνουμε την επιφάνειά του μπισκότου με το κουτάλι.
- Βάζουμε το τυρί κρέμα σε ένα μπολ και με μίξερ χειρός ή σύρμα ανάδευσης το χτυπάμε (σε χαμηλή ταχύτητα) μέχρι να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε την ζάχαρη, την άχνη, τα 2 φύλλα μέντας και τον χυμό λάιμ. Συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή και πάλι ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και με το μίξερ χειρός χτυπάμε να σφίξει (περίπου δύο λεπτά).
- Αδειάζουμε την κρέμα τυριού πάνω στο μπισκότο και με απαλές κινήσεις ισιώνουμε την επιφάνεια.
- Τοποθετούμε τη φόρμα με το γλυκό στο ψυγείο, έχοντας σκεπάσει με μεμβράνη.
- Πρέπει να μείνει τουλάχιστον 6 ώρες για να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.
- Πριν το σερβίρουμε κόβουμε λεπτά φέτες το λάιμ και γαρνίρουμε, μαζί με τα υπόλοιπα φύλλα μέντας
- Αν θέλουμε γαρνίρουμε και με μαρμελάδα λεμονιού
Tips
- Πατάμε καλά με την ανάποδη του κουταλιού ή με ένα ποτήρι για να κολλήσει η βάση μπισκότου ώστε να γίνει συμπαγής και να μην έχει κενά
- Αν θέλουμε ανασηκώνουμε πλαϊνό τοίχωμα μπισκότου στην φόρμα, για διαφορετική παρουσίαση.
- Για πιο τραγανή βάση, ψήνουμε την βάση μπισκότου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για δέκα λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
- Η κρέμα γάλακτος αν έχει λιγότερα λιπαρά δεν πήζει όσο κι αν τη χτυπάς.
Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
GIPHY App Key not set. Please check settings