in ,

Proffee: Η νέα τάση στον καφέ για τους λάτρεις του fitness

Συνδυάζει τον καφέ με την πρωτεΐνη και έχει γίνει viral στα social media.

Πολλές συνταγές έγιναν viral κατά τη διάρκεια του lockdown και δεν αφορούσαν μόνο το φαγητό. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Google «Year in Search» για το 2020, η νούμερο ένα συνταγή στις αναζητήσεις των Ελλήνων την περασμένη χρονιά δεν ήταν ούτε το ψωμί ούτε κάποια παραδοσιακή ελληνική συνταγή, αλλά ένας καφές από τη Νότια Κορέα! Ο Dalgona Coffee (ένας παγωμένος καφές που θυμίζει αρκετά τον δικό μας φραπέ) έγινε viral και ανακηρύχθηκε ως ο «καφές της καραντίνας» σε ολόκληρο τον πλανήτη. Επειδή όμως οι μόδες έρχονται και φεύγουν, ήρθε η ώρα να μάθετε τη νέα τάση στον καφέ που ακούει στο όνομα «proffee».

Πρωτεΐνη και καφές

Image

Τι είναι λοιπόν ο proffee; Με απλά λόγια, πρόκειται για έναν παγωμένο καφέ με σκόνη πρωτεΐνης. Ο proffee απευθύνεται όχι μόνο σε όσους θέλουν έναν καφέ για να ξυπνήσουν και να ξεκινήσουν τη μέρα τους, αλλά και στους λάτρεις του fitness που ψάχνουν έναν ακόμη τρόπο να προσθέσουν πρωτεΐνη στη διατροφή τους.

O proffee έχει γίνει viral με περισσότερα από 300.000 άτομα να έχουν χρησιμοποιήσει το hashtag #proffee στο TikTok, ενώ 80.000 άτομα έχουν κάνει το ίδιο στο Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FunctionFit (@functionfit.systems)


Στα social media θα βρει κανείς πολλές διαφορετικές συνταγές για να φτιάξει proffee, ωστόσο η βασική ιδέα είναι η εξής:

Φτιάχνετε 1-2 δόσεις καφέ (εσπρέσο ή στιγμιαίο), τις αναμειγνύετε με σκόνη ή με έτοιμο ρόφημα πρωτεΐνης, προσθέτετε γάλα και πάγο και έτοιμος ο proffee.

ΠΗΓΗ

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

La Casa De Papel: Πότε θα προβληθεί η τελευταία σεζόν στο Netflix

Κουίζ: Πόσο καλό σεξ κάνεις;